Mycket ska man höra….

Match i AXA Sportcenter

En spelare född 1996 kräver istid för att spela i AIK. Visst är man duktig så kanske man kan ställa krav, men kraven bör väl ändå vara rimliga. En spelare förtjänar istid, det är inget man får per automatik.

Var nere i Södertälje idag och såg AIK J20 vinna mot SSK. En match som inte går till historien som AIK:s bästa men där laget ändå visar att man verkligen vill vinna. Första perioden var riktigt bra från AIK:s sida men där det inte blev några mål.

AIK kom till spel utan Janmark och DK, men nu visade laget att det faktiskt går att vinna även utan dessa spelare och det tror jag var riktigt viktigt för laget.

Det jag saknade idag var farten och det snabba spelet som laget kan stoltsera med och av någon anledning så har J20 exakt samma problem som A-laget när det gäller andraperioder. Skillnaden idag var att man gjorde samtliga mål i denna period men efter att AIK tagit ledningen med 3-1 så kändes det som att spelarna blev nöjda, lite för nöjda och släppte även in 3-2 fyra minuter innan periodpaus.

#12 Rasmus Palms pass till #13 Nicklas Heinerö 2-0 / Kilminster

AIK tog en helt rättvis ledning genom #2 Niklas Lindmark. Två minuter senare var det dags för #13 Nicklas Heinerö att sätta pucken bakom Filip Algeman i SSK-kassen. Efter målen så slarvades det en hel del och AIK bjuder in SSK som tackar och tar emot och reducerar efter två och en halv minut. När AIK sen får chansen att spela i powerplay så tar man chansen att gå ifrån och efter ett bra pp-spel så kan #7 Jonathan Anderssonskicka iväg ett slagskott och utökar ledningen till 3-1.

Sen vette tusan vad som hände. Det mesta gick i baklås och det kändes lite som att det var väldigt enkelt att göra mål och spelarna började slappna av, vilket man nog inte ska göra mot något av lagen i Topp10. Det finns inga blåbärslag längre och alla vinster är viktiga just nu och när man slappnar av, ja då åker man på ett baklänges mål.

¤¤¤¤¤

I den andra periodpausen står jag och pratar med en förälder om hur skicklig William Nylander är.  Vi får då höra att Nylander krävde speltid för att gå till AIK. Eftersom vi precis stått och pratat om hur enormt skicklig spelaren är så kände jag att: -Ja den tränaren som inte ger honom speltid begår ju tjänstefel, men sen började jag tänka på vad som sagts egentligen. Killen är född 1996! Visst killen är en fantastisk hockeyspelare men han är likt förbaskat född 96 och man kan inte KRÄVA att få speltid, den förtjänar man oavsett vem man är.

Nu spelar han i SSK J20 och överglänser de flesta spelarna i det laget, men ju mer jag tänker på det, desto mer illa mår jag. Om Nyllet eller vem det nu än är som anser att hans son SKA spela ett antal minuter då hoppas jag att killen har bra ett psyke för levererar han inte då, då lär det mesta gå i baklås framöver.

William Nylander skulle kunna ta plats i vilket lag som helst och han skulle med all säkerhet ta en plats i AIK J20 oavsett MEN, med tanke på att AIK bygger lag som ETT LAG och inte ett lag med individualister så var det ett smart drag att avstå.

AIK tog en välbehövlig timeout i tredje / Kilminster

Tredje perioden då, ja det är egentligen inget att skriva om för även om det brukar vara en av AIK:s starkaste perioder så var det precis tvärtom om idag. Slarv i egen zon och man bjöd verkligen in SSK i matchen vilket var rätt onödigt. Nu har laget gjort en medioker match som ändå resulterade i tre oerhört viktiga poäng och det är en styrka i sig. Att våga vinna och att VILJA vinna, det är ett styrkebesked ändå.

¤¤¤¤¤

Att vilja vinna var kanske inget vi såg från matchen uppe i Luleå. Jag är ledsen att skriva det här men fy vilken tråkig hockey Luleå spelar. Visst dom spelar smart och dom återfinns som trea i tabellen men ändå, tråkigare hockey får man tamigtusan leta efter.

AIK hade absolut inte den bästa dagen och nästan allt saknades mot Luleå. Ingen fart, ingen intensitet, inga tacklingar, inga skott och väldigt rörigt i formationerna vilket kanske inte är konstigt med tanke på vilka som var borta i kvällens match.

Det är just i sådana här matcher man ser hur viktigt det är att ha fullt lag. Ikväll spelade Stefan Johansson och Jonas Liwing i samma backpar. Jag förstår inte riktigt det draget genom att man i och med detta separerar ett väl inarbetat backpar, men Melin hade säkert någon bra tanke med det. Att Oscar Steen är en viktigt kugge i laget märks också när han inte är med. Steen stannade hemma för att dom väntar barn – hoppas att allt går bra – och man märker i en sådan här match hur oerhört viktig spelare han är, men jag tycker att han gjorde helt rätt som stannade hemma. Vem vill missa sitt barns födelse, liksom.

Sen Dick Tärnström, alltså hur viktig är inte han? Nu vilade tydligen Tärnström på grund av en känning i en gammal skada men det verkar inte vara för allvarligt men med tanke på hur han har spelat den här säsongen så är han oerhört viktig för laget.

Man ska kanske betänka att de spelare som inte var med idag, inte direkt är några dussinspelare. Christian Sandberg, Oscar Steen, Tobias Viklund och Dick Tärnström. Två av lagets viktigaste centrar och två av lagets absolut bästa backar. Det känns och det märktes idag.

Nya tag mot Timrå och det är bara att hoppas att några av dessa spelare är tillbaka då.

¤¤¤¤¤

Kvällens twitterinlägg: ”Nej, vad säger ni? Ska vi låsa tabellen som den ser ut och köra slutspel?

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, J20 och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.