SGR = Seger eller fritt översatt ….

2/3-delar av SGR / Jesper Zerman

STEEN, GYNGE och ROSÉN. Den linan är hetast i hela Elitserien och det är en fröjd att se spelarnas spelglädje.

Nu handlar inte AIK om endast den formationen utan om hela laget. Spelar egentligen ingen roll vilken formation vi pratar om för alla levererar även om det är på olika sätt. Man ska även komma ihåg att vi faktiskt saknar viktiga spelare nu, men som laget presterar eller i alla fall presterade mot FBK, så kan vi sitta lugnt ner i båten.

Jag säger återigen att det är en STOR FET BONUS ifall laget tar sig till slutspel den här säsongen. Tar vi någon av platserna 9-10 så ska vi vara nöjda och det är inget fel i det. Det viktiga är ju att hålla sig kvar och verkligen fortsätta att bygga laget. Vi har värvat fyra spelare varav tre utespelare. Det är liksom ingen värvningskarusell direkt utan ett långsiktigt tänk.

Självfallet önskar jag en slutspelsplats – bara så ingen tror att jag fått en puck i skallen eller nåt – och man ska ha höga krav, men jag tycker samtidigt inte att man ska ha för höga krav, men jag tackar ju inte NEJ TACK till ett SM-Guld!

¤¤¤¤¤

SGR har tillsammans gjort 91 poäng att jämföras med exempelvis Silvferberg, Lauritzen och ”Iron hook” som har gjort 83 poäng. Ska vi kika på lillebror så har topp tre i det laget skramlat ihop 68 poäng. Skulle jag räkna med Dick Tärnström i stället för Steen så blir poängskörden högre, hela två poäng.

Skellefteå som leder serien har tre spelare i topp tre som även de ligger efter SGR med 87 poäng. Det är bara Modo (103 poäng) som har bättre poängskörd topp tre än vad AIK har.

¤¤¤¤¤

Kan AIK fortsätta på den här vägen så kan det gå riktigt långt och med tanke på – som vissa klagar högljutt över – Melins coachning att fortsätta att köra med fyra femmor och som senast tre backpar så tror jag på det här. Våra spelare kommer inte vara slitna på något sätt och den som såg intervjun med Rudslätt efter Frölundamatchen förstår säkert vad jag menar. Rudslätt sa att ingen av spelarna känner sig slitna och att alla har köpt sin uppgift med hull och hår och jag tror att det är ett vinnande koncept i slutändan.

Daniel Rudslätt har känning på slutspel / Jesper Zerman

Apropå Rudslätt. Hur bra var inte han i matchen mot FBK? I de senaste matcherna har man verkligen sett den där extra tändvätskan hos ”Rudan”. Det är helt plötsligt ett jävlaranamma och man kan nästan se viljan i ögonen på honom. En taggad Rudslätt är en mycket bra Rudslätt vilket vi kommer att behöva framöver.

Oscar Steen gör grovjobbet / Jesper Zerman

En annan spelare som är grymt viktig men som inte heller får de stora rubrikerna är Oscar Steen. Vilken slitvarg det är. Han är ju precis överallt hela tiden och som han jobbar i kedjan med Rosén och Gynge. Jag är sjukt imponerad av Steen.

Vi har så många spelare i laget som kan röra om offensivt att man nästan inte kan nämna någon före någon annan. Nu producerar ju SGE otroligt med mål men betänk vår juniorkedja bara. Dom var riktigt bra igår. Kedjan med Pavlikovsky, McDonell och Salmonsson är också riktigt bra. Blomdahl – vägra att göra fler mål du bara – Bång och Rudslätt gjorde ett jättejobb. Backarna kom upp i en nivå som var fantastiskt bra. Det ser faktiskt väldigt ljust ut på alla fronter.

¤¤¤¤¤

I morgon match mot Luleå. Tuff bortamatch mot laget som gör rätt lite mål men kanske framförallt, dom släpper in minst mål så det blir till att fortsätta att spela med hög fart och snabbt passningsspel men kanske det allra viktigaste, att killarna fortsätter att skjuta.

När jag är inne på det där med att skjuta, så tror jag att Salle skulle göra absolut bäst i att göra en Månsson, blunda och skjut. Ge fasen i dribblingarna och skicka puckf-n på mål. En vacker match så kommer den slinka in vilket kommer ge killen självförtroende. Vem minns inte hans mål mot HV i kvartsfinalen förra säsongen. Han kan, det vet vi, nu är det bara upp till Salle att få in det i skallen också.

Viktor "Muren" Fasth / Jesper Zerman

Viktor Fasth behöver man knappast nämna och hur viktig han är för laget, men det är ju självklart att man nämner killen som är som en ”mur”. Hm, reklamjingeln som går på olika radiostationer just nu, så har Fasth blivit kallad ”muren”. Igår var han en mur eller vägg eller bara helt fenomenal om man hellre vill säga det. Jag väljer det sistnmämnda. De räddningar han gjorde i går i andra perioden var helt galna. Tydligen ska han vara lite grinig för att spela sina bästa matcher så man får väl beställa lite korkade grejer av Abbott då, så är det fixat.

¤¤¤¤¤

I morgon lördag spelar J20 mot SSK i Axa Sportcenter. Vi är några som åker ner till Södertälje för att kolla in matchen och det vore naturligtvis lite roligt om vi blir några stycken på läktaren. Man kan väl inte få för mycket av hockey och när det nu är vår framtid som spelar så tar man de chanser man får helt enkelt.

¤¤¤¤¤

Vila i frid Peter Åslin

 

Peter Åslin

 

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Elitserien och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till SGR = Seger eller fritt översatt ….

  1. AerIK skriver:

    R.I.P Åslin….

    Alldeles för tidigt!

Kommentarsfältet är stängt.