Vinst med fullt manskap i två perioder.

Hoppas att Tärnström är kvar även nästa säsong / Jesper Zerman

AIK har alltid haft halvsvårt med Frölunda borta, men att då dessutom spela med en man mindre i nästan en period, gör ju inte saken enklare om man vill vinna.

Fick höra att jag är så j**la enögd och det må vara hänt, men den nivå som var i matchen mot Frölunda från domarhåll anser jag rätt tvivelaktig. Jag såg så många likvärdiga situationer från Frölundaiter som domarna plockade ut AIK:are för, men inte hände det något då inte. Nu har jag även sett reprisen och det känns rätt otroligt att AIK kunde ha 18 minuter i utvisningsbåset och Frölunda åtta på hela matchen. Okej, säg så här, om AIK:s utvisningar var helt okej, så BORDE Frölunda  åtminstone haft ett gäng till om det nu ska våra någon som helst konsekvens i domarnas bedömning.

Roger Melin var rätt uppenbart irriterad över dessa domslut. Helt plötsligt så åker vi på en massa utvisningar som vi inte gjort tidigare och det är ju inte direkt så att vi spelar sämre nu än tidigare, snarare tvärtom. Bra fart, bra defensiv, bra offensiv och då, ja då åker man helt plötsligt ut för en massa hakningar etc. Jag tycker också att det är riktigt märkligt hur enögd jag än är.

¤¤¤¤¤

Hör  – på reprisen av matchen – Arto säga att Rosén gör en galen grej i boxplay när han slänger sig och offrar sig efter att ha fått en smäll över munnen och blev liggande men av någon anledningen så blev det ingen utvisning för Frölunda. Tacka fan för att killen blir sur och gör saker som man kanske inte ska.

Arto är en ”klok” man. -”Frölunda har spelat bättre än AIK nu i tredje perioden men AIK har spelat ett bra boxplay”. Han svarar ju själv på påståeendet. AIK spelade boxplay i åtta minuter så kanske inte så konstigt att Frölunda var det lag som hade spelet.

¤¤¤¤¤

Oavsett det här med rättvisa eller inte rättvisa utvisningar så får man helt enkelt inte ta korkade utvisningar. Det kommer laget inte ha råd med. En av de mest korkade utvisningar jag vet är ”puck out of bounds”, alltså puck över sarg. Är man inte stressad på något sätt utan bara dräller med puck och sen skickar den över sarg, då är det en korkad utvisning. Josh MacNevin tar emellanåt riktigt dåliga beslut. I stället för att spela enkelt, som han faktiskt gör för det mesta med härliga smörpass, så kan han ibland ta beslut som man häpnar utav och sådana beslut måste bort och det snabbt.

¤¤¤¤¤

Vad har förresten hänt med Stefan Johansson? Johansson går hellre på en motspelare sarghörnet än att spela bort pucken. Åker han skridskor så kommer han inte att hamna i dessa situationer. I det flesta fall så förlorar han duellen mot spelaren OCH pucken. Johansson är ingen fysisk spelare och ska därför spela enkelt och lägga ut pucken ur zon eller spela sina medspelare i laget, i stället för att försöka sig in på att duellera med motståndarna. Det håller inte och gjorde det inte igår heller. Hade Johansson spelat pucken direkt innan Frölundas kvitteringsmål så hade det aldrig blivit mål, så enkelt är det.

Även om inte Johansson har många minus i statistiken så känns hans spel långt ifrån det vi såg förra säsongen och jag förstår inte vad som hänt. Det är bara att hoppas att det vänder för som det ser ut nu, det är inte bra.

¤¤¤¤¤

Apropå backar så är det fantastiskt att se Dick Tärnström på isen. Han kliver inte undan för en sekund och hans spel blir bara bättre och bättre. När Tärnström är snabbare tillbaka än vad MacNevin är – när Josh tappar puck på offensiv blå – så känns det som att Tärnström verkligen har formen. Nu kanske inte jämförelsen MacNevin och Tärnström är den mest korrekta med tanke på att det är just, Josh. Jag hoppas innerligt att Tärnström väljer att fortsätta även nästa säsong om kroppen håller.

¤¤¤¤¤

Positivt från denna match – något annat kan man knappast säga – var vårt boxplay. Sablar vad dom slet och faktiskt hade dom bättre chanser stundtals att göra mål än vad Frölunda hade som spelade med en man i nästan en period. Så nu har man i alla fall övat ordentligt i den spelformen.

¤¤¤¤¤

Galet bra gjort av Melin förresten att låta Ahlströmarna och Rudslätt gå in och spela förstaformation i sudden. Tre forwards och en back. Det är lite halvkaxigt faktiskt. Det var lite rörigt där i början men efter ett härligt pass av Johansson – bra jobbat – så blev det klapp-klappspel och vips så satt segerpucken bakom Andersen efter bara 36 sekunder. Undrar hur många som missade det målet egentligen? Man ska inte ta några pauser i hockeyn och speciellt inte när det gäller sudden, det går snabbt i hockey som alla vet.

¤¤¤¤¤

Blir i alla fall oerhört glad av att se laget kämpa som dom gör, även om det blev ett enormt bakslag i matchen mot Modo hemma. Men kolla på Modo som förmodligen trodde lite mer om sig själva än vad som är bra när dom mötte LHC borta. Pang, så var dom nere på mattan igen. Visst spelade Modo bra mot oss men inte fasen var dom så bra som dom själva tyckte utan det var verkligen AIK som var urusla i den matchen.

Plattmatchen mot Modo kanske blev den där extra tändvätskan för laget igen. Ska ju bli väldigt intressant att se laget mot FBK, med tanke på alla utvisningar. Finns ju ett gäng i det laget som kan få riktigt ont och som ibland verkar ha väldigt svårt att stå på skridskorna. Dom kanske skulle göra som Huddinge gör, träna balans emellanåt.

¤¤¤¤¤

Nu är jag förresten riktigt nöjd! AIK har äntligen börjat skriva om juniorerna. Bra sammanfattningar om lagens matcher – läs här -och det känns som att det kan bli ett lyft framöver. Killarna i respektive lag uppskattar nog detta väldigt mycket och jag tror även att det är bra för gemene man att se vilka fantastiska juniorer vi har. Alltid lockar det någon extra att gå och kolla på deras matcher.

 ¤¤¤¤¤

Skulle vilja se mer av Janmark i A-laget samt även Joakim Thelin. Tror det skulle snurras rätt friskt då faktiskt. Tror inte att det dröjer länge innan detta blir ett faktum.

 

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, J20 och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.