AIK tog chansen x 2

På lördag hoppas jag på mer folk / Jesper Zerman

Matchen mot LHC var hur viktig som helst och den andra perioden var en av det bättre på mycket länge,  men det är rätt trist att se de tomma stolarna på Hovet.

Skrev tidigare om det här med att lägga matcher på tisdagar. Bedrövlig dag helt enkelt. Det som slår mig är att det borde varit väldigt många säsongare som inte kom till matchen med tanke på att det var 4000 i förköp och endast 4018 på plats, för det kan ju inte ha varit 18 pers som köpte lösbiljett i anslutning till matchen.

Tycker att laget förtjänar mer publik med tanke på hur dom spelar. Hemmaspelet fungerar verkligen och på det tre senaste hemmamatcherna så har AIK en målskillnad på 14-3 vilket är ett rätt bra styrkebesked.

Känns också riktigt bra att Viktor Fasth återigen får hålla nollan. Tror det var hans tredje nolla för säsongen och det stärker nog honom ännu mer. Kommer ju ihåg förra säsongen efter nyåret när hela laget började storspela och Fasth började bli så där omutlig i kassen. Kan hoppas att vi får uppleva samma sak nu.

Laget spelar riktigt bra hemma / Jesper Zerman

Någon frågade på ett forum vart AIK ska spela sina matcher i ett eventuellt slutspel. Svaret blev ju rätt självklart att Globen nog låg väldigt bra till med tanke på publiktrycket. Personligen så känns det som att kan man inte masa sig till Hovet när AIK spelar i serielunken – ni vet det där ordet som inte borde existera – så  behöver man inte komma sen heller och kräva att det ska finnas platser kvar. Fyll Hovet till att börja med, sen kan man komma och kräva att matcherna ska spelas på Globen, inte förr.

Tur är ju att klacken levererar oavsett. All eloge till alla som verkligen jobbar för en bra stämning. En riktigt tumme ner till de som hade totalt fel fokus på matchen. Att klaga på domare spelare och gud vet allt under hel match, blir rätt enerverande, speciellt när man gör det så pass högt att folk flyttar på sig till slut.

¤¤¤¤¤

Läser om Gynge som lämnar alla dörrar öppna efter säsongen. Tycker att han gör helt rätt och inte stänger någon dörr oavsett, men det skulle vara jäkligt illa att se honom i en annan klubb än AIK kommande säsong. Med tanke på denna säsong så lär han ha en hel del kontraktsförslag hängande över sig så man kan ju hoppas att det redan är klart med AIK.

¤¤¤¤¤

Match ikväll mot HV71. Ett HV som fick stryk av Timrå hemma senast, vilket antagligen får dom att tagga till ordentligt. Känns som att det kan gå helt käpprätt åt skogen med tanke på hur AIK har spelat på bortais. Vem vet, killarna kanske har fått sig en tankeställare att det inte håller längre att inte vara med från start utan man måste spela matcherna i 60 minuter oavsett vart dom spelas.

¤¤¤¤¤

Ska man tro på det som sades i studion senast så är Patrik Nemeth och Fredrik Svensson tillbaka ikväll. Någon Jocke Nordström kommer vi inte få se eftersom han har gått och blivit sjuk.

¤¤¤¤¤

J18 tog igår sin första seger i Allsvenskan. Vinst över Almtuna med 3-0. Nu kanske den segern inte säger så mycket men det viktiga för laget just nu är att en seger ger självförtroende.

Dennis Nordström och Jacob Spångberg spelade med J18 i denna match och det var nog väldigt viktigt att få ner dessa spelare igen. Både Nordström och Spångberg har ju plats i J20 men spelades rätt lite i slutet av matchen mot Skellefteå när Hultin valde att toppa laget och speltid är viktigt.

¤¤¤¤¤

AIK J20 slog ju som bekant Brynäs, på straffar. Brynäs sopade i sin tur banan med Djurgården som i sin tur vann mot AIK. Ett bevis nog att derbymatcherna är bland det viktigaste för Dif och ett bevis nog för mig att AIK är ett bättre lag än Djurgården men att det finns någon slags spärr när man möter just det laget. Får hoppas att vi kan få ihop lite folk till nästa derby som spelas på Hovet och att det blir stämning på läktaren, det skulle AIK tjäna på.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Elitserien, J18, J20 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till AIK tog chansen x 2

  1. myran skriver:

    Jag lyckades få med mig 2 pers som köpte i luckan… då är det 16 andra…

Kommentarsfältet är stängt.