Järnvilja gav vinst

David Lillieström Karlsson och Mattias Janmark / Jesper Zerman

Järnvilja, lagmoral och tre mål hjälpte AIK till seger mot Skellefteå. Det här var matchen som bara inte skulle förloras.

Det är verkligen något speciellt med juniorhockey. Det har väl det flesta insett nu efter framgångarna i JVM, men ändå, på hemmaplan är det precis lika roligt. Tre matcher på tre dagar kan ju sätta sina spår, ja för spelarna alltså, men för oss på läktaren är det en ren fröjd.

Gårdagens match började med att AIK ändrade om lite. Den ”vanliga” förstafemman fick stå över till förmån för andrafemman. Det hade nog mycket att göra med de två insläppta målen tidigt i perioderna i matchen mot dif. Nu höll man Skellefteå borta från egen zon de första 40 sekunderna, sen var det bara att köra men en olycklig utvisning på Janmark blev kostsam.

Skellefteå hade ett riktigt bra powerplay och bosatte sig mer eller mindre i AIK:s zon och exakt på sekunden när AIK blev fulltaliga så satte Skellefteå 0-1 bakom Niklas Lundström.

AIK försökte och försökte sätta kvitteringspucken men det var lögn i …… att få dit den. Ribb- och stolpträffar igen och då kände man bara att: -NEJ inte nu igen!

Skellefteå kom ut rätt stärkta av ledningen men AIK gnetade på men drog på sig lite för mycket utvisningar för att det skulle kännas bra med tanke på Skellefteås pp. AIK hade nu i alla fall mer koll på deras spel och kunde bryta spelet i egen zon vilket gav AIK ett tre-mot-ett-läge. Arvid Skogh var den som skickade in kvitteringen med assist av Rasmus Palm och Mattias Janmark i ett riktigt snyggt anfall.

Leendet som man hade efter målet det försvann ganska snabbt när Skellefteå återigen tar ledningen. Skellefteå sköt många skott i perioden men det berodde väldigt mycket på deras powerplay som dom hade. AIK gjorde en helt okej period, men att göra mål, det var det svårare med.

AIK fick börja tredje perioden med powerplay och den chansen tog man tillvara på, ordentligt. Arvid Skogh får till ett riktigt bra skott från blå som målvakten inte har en suck att ta och därmed var Skogh tvåmålsskytt. Händer inte varje match direkt men han har ett bra skott och det kändes nog väldigt skönt att få revanschera sig lite för difmatchen där Skogh var den som fick haka upp gårdaren så att det blev straff.

AIK åker återigen på en utvisning som sånär gav resultat, ja alltså åt rätt håll. AIK var riktigt bra i boxplayspelet och David Lillieström Karlsson bryter ett pass vid egen blå och kommer fri, blir hakad och domaren dömer straff. Nu ville det sig inte bättre än att DK satte straffen i ribban, så den chansen gick om intet.

Knappa sex minuter senare var det då dags att sätta sig på botbänken igen för Janmark för en hakning och återigen så spelar AIK ett ruggigt bra boxplay vilket den här gången också gav resultat. Adam Wahlkvist bryter ett pass och spelar fram DK som den här gången inte gjorde något misstag.

AIK vann matchen med 3-2 och det var verkligen ett viljebesked utan dess like. Laget skulle bara inte förlora denna match, så enkelt var det.

Niklas Lundström i målet gör en kanonmatch och motar hela 50 skott.

En stark lagmoral och ett jävlaranamma visade vägen den här gången och det är egentligen signifikativt med det här laget, att aldrig ge upp, oavsett.

¤¤¤¤

Nu väntar match borta mot Skellefteå och Modo vilket nog kan bli något rejält att bita i.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, J20, Match. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Järnvilja gav vinst

  1. Ping: Juniorverksamhet (J20-J18 osv) 4 - AIKforum

  2. Cartman skriver:

    Tack för referatet. Kul att läsa om juniorerna, och det är annars sparsamt om dem på AIKs hemsida och i media.

  3. Eddie skriver:

    Vissa valde ju att stå och snacka AIKs hockeyhistoria istället för att blicka framåt och skåda AIKj20 visa att orginalet alltid är bättre än den bleka kopian.

    Men vi som valde att se matchen hade ju en bra kväll 😉

Kommentarsfältet är stängt.