En riktigt svidande förlust

AIK var överlägsna i matchen mot dif

Att vara det bättre laget i cirka 50 minuter räcker inte om man inte sätter sina målchanser när det andra laget har ett antal kontringar och på dessa gör tre mål och ett mål på straff.

Det var riktigt mycket folk på Ritorp igår men tyvärr blev det förlust med 3-4  mot dif. Alltså fy vad jag tycker illa om detta lag. Kanske inte så mycket för att dom vann utan hur dom vinner och hur dom beter sig. Det spelar ingen roll om det är spelare eller ledare, men vett det har dom ingenting utav och etikett, det vet dom inte ens hur det stavas.

Ledarna står och skriker i båset som vilda tjurar och det slås med klubbor i sargen och killarna på isen, ja dom åker omkring som jag vet inte vad. Jag har ingenting till övers för den klubben what so ever.

Tyvärr var ju inte våra killarna med från start i matchen så det blev snabba mål i baken för AIK direkt efter nedsläpp i det två första perioderna. När AIK äger hela matchen och puckarna hellre träffar stolpar, ribba och gud vet allt, då kände man bara att: -Jaha, det ska bli en sån här match.

Dif hade absolut ingenting. AIK gjorde egentligen precis som dom ville och dif ska nog tacka våra spelare för deras skitmål, för inte ska dom ta åt sig för att dom gjorde något bra i alla fall. Jo kontrade gjorde dom bra, men det var allt också, eller deras defensiv var väl rätt okej med tanke på att dom tilläts göra rätt mycket utan konsekvenser av domaren.

Vissa kommer undan med saker, andra inte

Dennis Nordström jagar vid ett tillfälle pucken och dif:s målvakt åker ut och skickar iväg pucken samtidigt som han sätter ut ett ben och fäller Nordström. Nordström blir sedan överfallen för att ha kört på målvakten och åker ut för roughing + interference på målvakten. Där satte domaren gränsen fullständigt, ja i alla fall åt ett håll, för när en gårdare åker rakt in i Johansson och dessutom blir liggande kvar över honom så låter domaren spelet fortgå?!

Nä den här matchen hoppas jag verkligen att killarna glömmer väldigt snabbt. Ibland önskar jag att alla i laget skulle ha linser på sig när dom möter dif. Ett filter som klär gårdarna i andra tröjor, för då skulle dom köras över fullständigt. Det spelar liksom ingen roll om AIK var överlägsna i Norra serien tidigare, mot dif så fungerar det bara inte.

Nu hoppas jag att dom ändå kände att dom är bättre och att några individuella misstag avgjorde detta. Är man med när pucken släpps i nästa match så kommer inte dif att vinna, så enkelt är det.

Sen skulle jag faktiskt vilja se något slags filter på domarna också. Helst öronfilter för det är samma visa igen. Den som skriker högst i båset vinner och ni kan ju tänka er vilket tjattrande det är i det ena båset.

Nää usch, tvi och fy vilken eländig tillställning och så länge dif:s ledare uppför sig som dom gör så förstår jag att deras spelare också gör det.

¤¤¤¤¤

Ikväll möter J20 Skellefteå. Tror att det är några killar som verkligen kommer att kämpa om tre poäng. Det blev liksom nog igår men det är ett bra lag som killarna ställs emot ikväll. Skaik har spelat två matcher och vunnit båda medan AIK fått med sig två poäng, så den här matchen är viktig.

¤¤¤¤¤

Apropå viktiga matcher. I morgon så ställs AIK mot LHC. Var det någon som sa serielunk? Det ordet kan man stryka för ordet har ingen betydelse alls längre. Det är en strid i Elitserien nu. Varenda match kommer att ha en enorm betydelse och då måste både lag och publik vara med. Publiken har ju hittat till Hovet och jag hoppas att laget att fortsätter att spela som dom har gjort hemma i flertalet matcher. Bottennappet mot LHC borta ska vara glömt.

Man undrar ju egentligen varför det är så svårt att vinna borta mot LHC, men betänk då Timrå. AIK är ett verkligt spöke för Timrå så det är kanske inte så konstigt att vissa lag bara är svåra att vinna över. Det mentala spöket måste bekämpas och vem minns inte hur många matcher det tog innan vi fick med oss en vinst mot FBK!

Hovet är vår borg och där ska LHC inte tro att dom ska kunna göra något om laget visar samma fina form som dom visat upp. När nu Säcken och ligger löst till så är det oro i laget vilket kan vara en stor fördel för oss så det är bara att ut och köra.

Riktigt snygga vepor på Ritorp

Måste bara plussa för det otroligt snygga veporna som hänger nere på Ritorp. Riktigt kul att se något snyggt på väggarna än det där tråkiga träväggarna. Bra jobbat!

 

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, J20, Match. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En riktigt svidande förlust

  1. Dragskott skriver:

    Tur att man inte såg matchen igår då men jag tänker iaf ta mig till Ritorp ikväll.

Kommentarsfältet är stängt.