Vem i h-e är det?

Vem är det som satt ihop detta spelschema?

Vem är det? Vem i h-e är det som sätter ihop Elitseriens spelchema? Det kan inte vara någon som har kunskapen i alla fall för det som är just nu, det är ett stort jävla skämt.

Såg att några spelare i Djurgården klagade på sitt spelchema tidigare. Min fråga är: -Vad har ni att klaga på? Ni spelar i alla fall fall matcher med jämna mellanrum, till skillnad från vad AIK gör.

Det började för AIK:s del, ja okej då, även Djurgården var inblandad i detta, men det första derbyt spelades den 20 september. Fint så, men det var omgång 9 som skulle ha spelats den 6 oktober.

I omgång 13 så spelar AIK den 18 oktober. En och två dagare före alla andra. Sen omgång 14, ja den spelade AIK 11 oktober. Alltså sju dagar innan dom spelade omgång 13?!

Omgång 15, ja den spelade AIK och Dif den 14 november medan de övriga lagen spelade just den omgången 25 oktober.

Omgång 21 spelade ALLA lag, ja förutom AIK då, den 15,16 och 17 november. AIK spelade den matchen den 5 januari.

Samma sak med omgång 28. Derby och matchen lades den 22 december – sämsta tänkbara datum – i stället för att vi fick spela när alla andra lag spelade, 6 december.

Sen kommer omgång 31. Den omgången är utsprid på 3 månader?! AIK fick spela match den 7 november de flesta lag, den 26 december FBK och DIF har inte ens spelat den omgången, dom spelar den 29 januari.

Det betyder att AIK hade två matcher fler spelat än i princip alla andra lag från början, men nu har vi två matcher färre spelat.

Den omgång som spelades den 30 december, ja den spelar AIK den 10 januari och så här håller det på. Omgång 36 spelade alla andra lag igår den 7 januari men AIK får snällt vänta på den matchen till den 16 januari.

Hur svårt kan det vara att bara lägga matchdagar på samma dag för ALLA lag. Det finns två lag som delar arena och det är ju inte svårare än att dessa två lag spelar varannan hemma och varannan borta. Om Dif nu förespråkar och säger att dom SKA spela hemma på annandagen, ja ha, men låt dom göra det då, vartannat år då. Om två lag delar på en arena så ska inte det ena laget ha förmåner utan det ska delas lika. Båda lagen betalar en jäkla massa pengar för att ens vara där och bara för att Dif nu har spelar i ES under våra skitår så betyder inte det att man ska knuffa bort AIK från Hovet.

Om nu TV-bolagen ställer för höga krav på hur matcherna ska spelas så är det väl egentligen dom som ska anpassa sig, men si jag tror inte att det är så. Dom tjänar väl inget på att ha folk ute och sända i tid och otid. Bättre att samla allt på en gång. Vill man sända derbymatcherna speciellt, ja men lägg dom då i samband med övriga matcher. En dag hit eller dit spelar ju liksom ingen roll.

Det här måste vara ett helvete för spelarna. Dom får aldrig spela kontinuerligt utan det blir match en dag, sen speluppehåll i 10 dagar, en match och vila sen blir det fyra matcher på en vecka för att sedan spela en match i veckan. Hur ska man få ihop laget i matchtempo då.

Vi klagar ofta på att laget spelar uselt i, ja i alla fall 20 minuter, men är det så konstigt egentligen när laget inte får in matchtempo i kroppen?

Dom här gubbarna – ja jag är övertygad om att det är gubbar – som sitter och sätter spelschemat är ju ett rent skämt. Har man 55 omgångar och det spelas sex matcher i varje omgång, ja låt det vara så då!

Lägg matcherna på samma speldagar så alla vet när ens lag ska spela match och inte som nu. Förresten så tror jag att AIK har fått hur många tisdagsmatcher som helst efter nyår. Hur bra är den speldagen då?

Tror att vem som helst skulle kunna göra det här bättre än vad som dom har gjort den här säsongen. Förra säsongen hade dom ju något att skylla på – hur dumt det än är – och det var ju att spelschemat var satt innan kvalserien ens var färdigspelad men vad ska dom skylla på nu?

¤¤¤¤¤

Då är det faktiskt bättre med juniorhockeyn. Där vet dom att juniorerna inte kan spela när som helst utan det blir tre matcher – i runda slängar – på helgerna med några undantag. AIK:s J20 spelade match igår mot Brynäs (vinst 3-2 straffar) och idag är det derby klockan 16.00 för att avsluta denna helg imorgon måndag klockan 19.00 mot Skellefteå på Ritorp.

Tror att det är mycket bättre att spela matcher på samma villkor och det gör verkligen juniorerna i stället för som i Elitserien.

¤¤¤¤¤

Det spelades två matcher igår. En vinst och en förlust. J20 spelade ut Brynäs i två perioder, sen undrar jag om man blev nöjd för tredje, var inte rolig. Laget hade en ledning med 2-1 inför tredje men spelet var som bortblåst.

#26 Janmark och #12 Rasmus Palm

En liten märkligt situation förresten när Brynäs sätter reduceringspucken. Lundström i målet såg ut att ha blockerat pucken men Brynäsarna slog och skrapade till slut fram pucken som skickades in i mål. Det spelade ingen roll hur mycket det klagades, målet blev godkänt.

Hörde förresten på vår Legendarmatch att domare Lyth ska bli Elitseriedomare. Jag säger stackars oss.

Matchen gick i alla fall till straffar där AIK gick segrande genom straffmål av Niclas Heinerö.

Mathias Franzén och David Lillieström Karlsson var med i denna match men ingen av dessa gjorde någon kanonmatch men jag hoppas att dom konserverat formen till idag.  Även om AIK har varit bättre än Dif säsongen igenom så har dom ofantligt svårt att vinna, mot just Dif. Hoppas på en trendvändning och att det blir mycket folk.

Hoppas på mycket folk på läktaren när juniorerna spelar

Det är lite trist att det är så lite folk på läktarna när juniorerna spelar. Det är ju faktiskt ändå i serielunken som världsmästarna fostras och jag kan lova er att det är så roligt att se dessa killar från tidig juniorålder tills det tar en plats i A-laget. Tar er tiden, jag lovar, ni blir inte besvikna.

J20 är ett riktigt bra lag dessutom

Jag tänker på killar som jag har följt under många år. Jocke Nordström, Patrik Nemeth, Fredrik Carlsson, Daniel Bång, Christian Sandberg av de som spelar idag. Det är verkligen kul att ha sett dessa killar ta så enorma kliv som de har gjort.

Sen har vi de som verkligen är på gång. DK som redan har kontrakt med AIK. Mattias Janmark, Filip Windlert, Oskar Lindstedt, Joakim Thelin, Nicklas Heinerö, Rasmus Palm, Dennis Nordström etc etc… Ja ni fattar. Vi har så enormt bra killar i juniorleden och det är bara ett bevis på att vi har bra ungdomsverksamhet.

¤¤¤¤¤

J18:s match igår mot Brynäs var inte en sån rolig historia. Egentligen är det inget större fel på spelet men dom har ju så förbaskat svårt att göra mål. Ett mål mot Dif i derbyt senast även om dom var det bättre laget. Igår så ska det ju erkännas att Brynäs var riktigt bra, men för den sakens skull så hade AIK massvis med målchanser, men det var pintji att få in pucken bakom en storspelande Brynäsmålvakt, ska kanske tilläggas.

Hoppas nu att killarna fortsätter att jobba för till slut så släpper spärren att inte göra mål.

¤¤¤¤¤

 

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Allmänt, Elitserien, J18, J20, JVM, Match och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vem i h-e är det?

 1. Rex skriver:

  fick höra igår att orsaken varför vi inte spelade mot brynäs borta på annandagen berodde helt på att dom inte ville ha upp oss då. Var väl rädda för en invasion!

 2. PROZAC skriver:

  Japp, spelschemat är ett skämt !!! Vansinne… Bra att Du skriver om det, jag har missat den pucken även om jag var och är rutten på hur man lagt matcherna.

 3. Rex skriver:

  Östlund? Det var ju lundström som stod i målet. Pucken var förövrigt inte blockerad utan studsade fritt framför målet.
  Var lite besviken på dk igår. Han skärpte sig mot slutet av matchen. Thelin skulle jag vilja se med seniorerna. En kille som älskar att tacklas när han får chansen.

  • Black Indeed skriver:

   Nu du.. haha, Östlund står i J18 så det blev lite mycket där. Självklart är det Lundström. Från där jag stod så såg den blockerad ut och med tanke på Lundströms agerande efter målet, så.. ja! 🙂

Kommentarsfältet är stängt.