Bra där AIK!

AIK vann inför storpublik / Jesper Zerman

Nu har jag skakat av mig det där trista beskedet som kom via Sportbladet igår. Det finns ju så mycket mer som gör en glad och det där kastade inlägget, ja det plockade jag helt sonika tillbaka igen.

NÄR hade AIK två spelare i ledning i såväl poäng- och skytteliga? Kan väl bara konstatera att det var länge sedan, men nu, ja då är det ett faktum.

Vet inte när jag såg AIK spela så bra hockey senast. Att man dessutom gör det inför storpublik bådar bara gott inför framtiden och det är väl bara att hoppas att både spelet och publiken fortsätter på samma inslagna väg.

Rastislav Pavlikovsky. Undrar om jag kan hylla honom tillräckligt, men vilken spelare han är. Varför i hela friden tog man inte in honom från början? Kanske har det med det ekonomiska att göra eller så trodde man helt enkelt på det lag vi hade från start, eller, ja jag vet inte men jag är så oerhört glad att Pavli är tillbaka.

Fredrik ”Fish” Carlsson blir utnämnd till bäste spelare igen och det var det ju så jäkla nära att han fick sätta sitt första elitseriemål också. Som han har vuxit som spelare. Det är verkligen en fröjd att se honom spela. Ibland behöver spelare få en chans att växa in i kostymen och ”Fish” han har verkligen en skräddarsydd kostym nu.

Daniel Bångs mål, hur vackert var inte det? Det får mig att minnas slutspelet förra säsongen när han också var i en riktigt bra form, ja en sån där form som vi vet att han besitter. När Bång tar fart så är det inte många som hänger med och inte denna gång heller. Urstark åker han igenom, fintar Holmqvist och sprätter upp pucken med en backhand i krysset.

 

Bång sätter fart / Jesper Zerman

 Gundersson och Bertilsson fick stora problem att hänga med Daniel Bång när han satte fart!
 

Bång fintar / Jesper Zerman

 Bång kroppsfintar, skickar upp pucken i krysset med en backhand bakom Holmqvist.

¤¤¤¤¤

Ett av våra powerplay var också så där sjukt vackert. Rena klappklapp-spelet. Dirigenten var Pavlikovsky som även gjorde mål i powerplay. Tunnel på tre spelare är ju inte det man förväntar sig, men backen i Brynäs, Salle och Holmqvist var nog alla lika förvånade när pucken skickades mot mål, in i mål.

Det finns så många spelare som börjar hitta rätt och jag är inte orolig och har inte varit orolig tidigare heller när det gäller laget även om det har varit ups and downs.. Om jag är en urbota korkad optimist må vara hänt, men det känns riktigt bra just nu.

Visste du förresten att:

* Robert Rosén leder den totala poängligan

* Richard ”Gynge till landslaget” leder skytteligan

AIK ligger på fjärdeplats i powerplayligan

* AIK numer är trea i hemmatabellen

* Viktor Fasth ligger trea i målvaktsligan på 93.07% men har spelat betydligt fler matcher än vad ettan och tvåan har gjort.

* Robert Rosén ligger sexa i +/-ligan

* AIK har ingen spelare topp10 när det gäller utvisningsligan

* Christian Sandberg är sjua i tekningsligan

* Förra säsongen vann AIK fyra matcher med 5-2. En med 7-2, en med 5-3

* Totalt gjorde laget 131 mål på 55 matcher förra säsongen. Nu har laget gjort 92 mål på 33 matcher vilket innebär att laget behöver göra ett snitt på 1,81 mål per match för att slå det.

* HV, Brynäs och Skellefteå är de lag som gjort fler mål än AIK.

* AIK är det näst sämsta laget på bortais. Dags för ändring på detta.

* Ikväll är det match

¤¤¤¤¤

Det var ju även Legendarmatch mot Brynäs, vilken Brynäs vann med 4-3. Så sjukt kul att se dessa gamla spelare igen. Hade verkligen varit roligt ifall David Engblom hade varit med men nu var det tydligen så att han var iväg och spelade VeteranVM.

Peter Gradin hade sagt innan match till Jojje att han skulle vara beredd med kameran för det skulle gå undan på isen. Nu vet inte jag riktigt hur Gradin mäter saker och ting men en sak kan vi nog alla vara rätt överens om, det gick inte undan i alla fall.

¤¤¤¤

AIK möter LHC borta ikväll. Ett lag som för tillfället ligger efrer oss i tabellen. LHC har stora problem med målskyttet och senast tappade laget en ledning mot Frölunda borta. Jag hoppas att LHC:s dåliga självförtroende fortfarande är kvar och att AIK åker ner och fortsätter att spela ut, precis som laget har gjort i de senaste matcherna.

¤¤¤¤

Nu drar även juniorserierna igång igen efter uppehållet och ikväll är det dags för J18:s första match. Dags för derby igen på Hovet. Inte direkt en lätt start men alla matcher ska spelas och det är väl lika bra att ta tag i ”spöket” direkt.

På lördag är det sen dags för båda våra lag att äntra isen på Ritorp. Brynäs båda juniorlag är nere i Stockholm så vill man se både J20 och J18, ja då beger man sig nere till Ritorp. Första nedsläpp är för J20 klockan 13.00

¤¤¤¤

Inatt spelar Juniorkronorna final i JVM. Helt galet kul och det är riktigt kul att det går så enormt bra för både Jocke och Patrik där borta. Undrar egentligen hur många minuter Nemeth spelade i matchen mot Finland. Många var det i alla fall.

När Micke Rehnberg öser beröm över Patrik Nemeth då kan man garanterat förstå att Nemeth är bra, riktigt bra. Rehnberg brukar inte vara den som plussar på AIK:are direkt, men lovorden slutar ju aldrig. Detsamma gäller för Nordström. Rehnberg säger ofta att  Nordström är en spelare som inte får mycket beröm för att han inte syns så mycket i matcherna, men att han gör ett enormt arbete. Som i matchen mot ryssarna där han får gå in och ta avgörande tekningar till exempel. In och teka och sen byta.

Det är inte annat än att man är oerhört stolt över dessa killar oavsett hur det går inatt.

¤¤¤¤

När det nu passerat ett dygn efter Sportbladets artikel så har det kommit ett antal förslag på hur man skulle kunna göra i framtiden och ett av förslagen är att man lämnar in en motion till Hockeyföreningens årsmöte gällande detta. Det är nog absolut den bästa vägen att gå om man vill göra sin röst hörd.

Ett annat förslag är att AIK gör precis som Den Svarta Massan. Att man helt enkelt låter medlemmar rösta via mail i diverse frågor.  Det skulle bli ett helt annat engagemang bland medlemmarna eftersom många anser att det kan vara svårt att komma ifrån och gå på årsmötena och med tanke på att vi har många medlemmar ute i landet så är det – enligt mig – ett klockrent förslag.

Det kom även ett förslag att det kanske borde vara medlemmar som beslutar om vilka personer som ska sitta och ta beslut om tröjor etc.

¤¤¤¤

Ett litet tips slutligen. AIK:s magasin 33 kommer att ta upp frågan om detta med tröjor i taket enligt många så bänka er och kolla in magasinet som förmodligen går av stapeln idag.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Elitserien, J18, J20. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bra där AIK!

  1. rex skriver:

    Missat att Dicken ligger 3:a i poängligan bland backar? 🙂

Kommentarsfältet är stängt.