Det blir nog betydligt fler idag

Sveriges bästa / Jesper Zerman

Som jag skrev igår så var det polisbevakning på derbymatchen i Stavdal Cup på Hovet. Jag trodde självklart att det var en engångsföreteelse men nog var dom där igår igen, ja poliserna alltså.

Igår var det match igen för BJ. Sista matchen i turnering mot Frölunda. Med tanke på att matchen gick av stapeln redan klockan 12 på dagen så trodde man väl inte att det skulle vara någon polisbevakning, men jo då. Nu var det inte lika många som på tisdagskvällen men ändå. Börjar det inte gå lite till överdrift?

Det är ju nästan så att man får känslan av att dom övat lite extra inför storderbyt ikväll. Det lär ju bli betydligt fler poliser ikväll men en sak som dessa polismän verkat ha övat på, var att vara trevliga, för det var dom. Dessutom så var det ingen som stod och privatsurfade eller gratisfikade utan dom höll sig på bra avstånd från alla, vilket dom kanske skulle ta med sig till sina kollegor inför kvällen. Våga bjud på ett leende eller i alla fall var lite tillmötesgående, det är min önskan inför julen och inte direkt mycket begärt heller för den delen.

¤¤¤¤

För att återgå till BJ-matchen så vann Frölunda rätt överlägset. Tyvärr så hittade laget inte spelet igår heller utan Frölunda hade en rätt lugn resa till vinsten i Stavdal Cup. Förr vann, ja det gjorde dom och dessutom fullt rättvist. 6-1 blev det till slut och det är inget att säga om egentligen, eller jo det är det väl, men AIK såg inte ut att vilja ta i ordentligt och då kommer man ingen vart heller.

Nu har laget fått känna på det motstånd som dom antagligen kommer att få möta i Allsvenskan framöver och det är inga dåliga lag så det gäller att vara med i matcherna. En bra period räcker som sagt inte.

Att spela en bra period är något som absolut inte räcker för A-laget ikväll. Tror att dif kommer att försöka göra allt för att stressa ihjäl laget första tio i matchen. Ungefär lite som att ge igen med samma mynt som dom har råkat ut för tidigare. AIK har ägt båda derbymatcherna i första tio och sen sjunkit tillbaka lite. Även om AIK var det bättre laget i första derbyt så blev det ju torsk och ska sanningen fram så är det något som vi egentligen inte har råd med.

Min känsla inför derbyt är bara noll. Har inte en susning om någonting. AIK vann sin match innan uppehållet och dif torskade och dom torskade rejält också, vilket dom säkert kommer att få höra ikväll. Hardy Nilsson går dessutom ut med att han slutar efter den här säsongen, det lär väl höras om det också, har jag en känsla av, men inte gör dig mig något.

Två spelare som är borta ikväll / Jesper Zerman

Bång och Fredrik Svensson är förmodligen borta i kvällens match. Jaha, vi har fler spelare som jag nu hoppas får chansen – Joakim Thelin och Mattias Janmark – och nu är det ju ändå så att dif har tre tongivande spelare borta i Kanada så det ska inte ha någon som helst betydelse. Vi ska kunna vinna ändå även utan dessa spelare.

Rastislav Pavlikovsky gör comeback ikväll också och kommer att spela med Kent McDonell och Johannes Salmonsson. Tre spelare som känner varandra riktigt bra och jag tror att det kan vara riktigt bra för Salle om inte annat att ha den tryggheten.

David Lillieström Karlsson kommer också att missa derbyt. Han skriver på twitter att han är hemma och är magsjuk. Alltså inte petad.

Filip Windlert kommer att göra debut i A-laget ikväll.

Christian Eklund brukar twittra, men nu är det lugnt / Jesper Eklund

Har förresten inte sett så många Djurgårdare på twitter på senaste tiden. Dom kanske ligger lite lågt inför kvällens match. Tror inte att dom pallar äta upp kommentarer som kan komma flygande tillbaka ifall det blir torsk igen.

¤¤¤¤

Kolla förresten in Magasin 33. Tobias Viklund och Patric Blomdahl gästar och Viklund där han nämner det här med att inte ha en massa finnar, tjecker i laget och vad det gör för lagkänslan.

Per Ledin ska tydligen jaga Viklund resten av livet efter Viklunds underbara tackling på Ledin. Tycker Ledin ska dra igen kakhålet och börja spela hockey i stället för att enbart trashtalka match efter match vilket leder mig in på vad Christian ”Fimpen” Eklund sa i 08-hockey. -”Att spela bortamatch mot HV tar ungefär fyra timmar för att dom ska snacka med domaren efter varje jävla avblåsning”. Skönt att det inte bara är vi supportrar som har sett att det är så utan även spelarna tycker verkligen att det är så.

Gunnar Goude berättar lite om det här med att Hockeyförbundet äntligen har tagit sitt förnuft till fånga och strukit IF från vårt namn. Skönt i alla fall att Hockeyligan har fattat rätt från början. AIK är AIK och ingenting annat än AIK!

¤¤¤¤

Måste även puscha för ”Tokresan” igen. En mindre utmaning till er läsare. En billigare och framförallt roligare resa kommer ni att få leta efter. Skellefteå och Modo borta den 2 och 4 februari så drar vi iväg med bussen för ynka 990:- och det är inklusive matchbiljetter. Boka hos Black Army

¤¤¤¤

Sist men inte minst. Salles twitter är så klockrent.

Såå skönt att veta att även om det kommer vara 75% djurgårdare på plats ikväll så låter vi ändå mest. #sverigesbästapublik #AIK

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Derby, Elitserien, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Det blir nog betydligt fler idag

  1. Patrik skriver:

    ”Sveriges bästa publik” – Tillåt mig skratta grovt HAHAHAHA. Ni sviker ju laget plus att ni alltid blir utsjungna (erkänner själva). Tråkiga sånger och nästan aldrig ett jättetryck. Iakta ikväll så fattar du.

Kommentarsfältet är stängt.