En bra period räcker inte

J18-derby / "Klabbe" Wahlqvist

Döm om min förvåning när det står uppställt flertalet polisbilar utanför Hovet igår kväll när det var J18 derby. Man börjar ju undra om det inte har gått lite för långt, men enligt polisen själva så var det inte så. Dom var där för att det var J18-derby.

Det kom ett trettiotal supportrar till Hovet igår. Det skapade oro i polisleden eftersom polisen hade hört att även gårdarna skulle komma till matchen. Våra killar gick i alla fall in och ställde sig bakom AIK:s bås och verkligen hjälpte laget i första perioden.

Dominans i första perioden / Kilminster

Med totalt stöd på läktaren så började AIK riktigt bra. Alltså så där bra som jag inte har sett dom tidigare. Dom var först på puck, spelade fysiskt och allt vara bara riktigt bra. Ledning med 2-0 efter första och sen, ja det vette tusan vad som hände sen.

I periodpausen så gick i alla fall poliserna ut till ”våra” killar som var på plats och frågade vad dom gjorde på Hovet en kväll som denna och fick svaret; -Kolla på bandy”. Dum fråga får dumt svar. Inne i gångarna stod några poliser och diskuterade detta faktum att killarna var på plats och en av dom säger: -”Spelar ju liksom ingen roll längre nu när inte gårdarna  dök upp”. Så kan det gå

¤¤¤¤

Andra perioden var usel rent ut sagt. Jag sa igår till mina vänner att andra perioden tänker jag inte ens skriva om, så här tar den rapporteringen slut.

Kan väl tilläggas i och för sig att hela klacken fick för sig att flytta upp till klackhörnan och det var inget bra drag alls och dom upptäckte sitt misstag och flyttade tillbaka till tredje.

Tredje blev också bättre även om den var långt ifrån bra. AIK reducerade i alla fall och försökte ibland att ta tag i spelet men spelet var som bortblåst från första perioden och det blev till slut förlust med 5-3.

#18 Adam Winborg fick pris som bäste AIK:are / Kilminster

Jesper Bengtsson som var reserv i första matchen var riktigt bra matchen igenom tillsammans med Henrik Nordström. Adam Winborg fick pris som bäste AIK:are men vi var nog rätt enstämmiga på läktaren att Winborg inte var bäst, men så är det ibland.

Vet inte riktigt var det är med laget när det kommer till Djurgården, men att det sitter i skallarna det är helt klart. Känslan är att man är mer rädd att förlora än att man vågar vinna. Det är något som man måste arbeta bort från ledarna. Djurgården är ett lag precis som alla andra lag, inget värre med det.

Det här betyder att matchen idag mot Frölunda blir oerhört viktig. AIK har nu två poäng, Dif 3 och Frölunda 6. Det kommer att bli en oerhört tuff match för Frölunda är det bästa laget i denna turnering, helt klart. AIK förstärker laget med Dennis Nordström så vi får hoppas att det blir samma frenesi från laget som det var i första perioden mot dif, då kan det gå.

¤¤¤¤

Apropå Nordström Joakim Nordström var i farten i natt när JVM-laget spelade träningsmatch mot Danmark. 8-0 blev det och Jocke gjorde två mål. Match mot Danmark kanske inte säger så mycket men att göra lite mål stärker självförtroendet och det är nog precis vad Jocke behöver.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i J18, Stavdal Cup och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.