Det började bra

J18 vann sin första match / Kilminster

I väntans tider så går man och ser urolig hockey. Visst, det är inte alltid att passen sitter där det ska eller att tankarna hänger med, men roligare hockey får man nästan leta efter.

J18 ställdes igår emot Linköping. Jag trodde att Linköping skulle vara riktigt bra men det var AIK som var det klart bästa laget matchen om man ser det totalt sett. 

I första perioden tryckte AIK ner LHC i deras zon mest hela tiden. Det var ett konstant tryck mot LHC:s målvakt men LHC lyckades freda sitt mål efter att AIK hade skjutit 15 skott. AIK fick möjlighet att spela pp vid tre tillfällen och det var egentligen inget fel på dessa förutom då, att det inte blev mål.

I andra så började jag känna igen syndromet. Ja ni vet det där syndromet som kommer från A-laget. Helt omöjligt att göra två riktigt bra perioder efter varandra. Det slarvades lite väl mycket och LHC kom in i matchen även om AIK kom tillbaka in matchen ju längre perioden led. Inga mål den här perioden heller och det kan vi tacka Viktor Östlund för. Fantstiskt spel av denne storvuxne målvakt.

I tredje hände det i alla fall, det blev mål och det var AIK som tog ledningen genom #20 Michael Lindqvist som fick in pucken efter en retur på ett skott från #22 Daniel Wahl. Perioden blev rätt jämn där spelet böljade fram och tillbaka och jag bara kände på mig att LHC skulle kvittera när AIK missar en brytning uppe på offensiv blå. LHC vände spelet och kunde sätta kvitteringspucken bakom Östlund.

Det blev ett avgörande i sudden och det var AIK som drog det längsta strået. AIK var det klart bästa laget i hela suddenspelet så det var en välförtjänt seger. När fyra sekunder återstår av sudden så kan Henrik Rommel sätta 2-1 bakom Josef Nilsson och självklart, vilt jubel bland spelarna.

Viktor Östlund bäst i AIK / Kilminster

Flera spelare visade vad dom kan i matchen men klart bäst i AIK var #35 Viktor Östlund (son till Thomas Östlund) som även fick ta emot pris som bäste spelare i AIK. Bäst i LHC blev #33 Hampus Forsling.  Jag hade valt #25 Leon Bristedt i LHC. En liten spelare men oj så spelskicklig.

#7 Henrik Nordström (ej bror till Joakim Nordström) imponerade på mig igår. En spelskicklig back med offensiva talanger. Det känns egentligen fel att lyfta fram enstaka spelare när hela laget var bra, men det blir ju bara så ibland. Finns så oerhört många talanger i detta lag så det är verkligen värt att kolla in AIK:s J18.

Ikväll väntar match mot Djurgården som förlorade sin match igår mot Frölunda. Ett derby är alltid ett derby och matchen börjar klockan 19 på Hovet så har ni tid, vill se rolig hockey, då har ni möjlighet nu. Gratis är det också och ingång sker från entré 18.

Det tar emot jag lovar, men jag ville ta reda på mer om denna turnering som J18 spelar och letade fram bra information från Djurgårdens hemsida. Blev imponerad av deras sätt att lyfta fram alla sina juniorer som spelat i A-laget. Riktigt kul läsning även om det är på ”deras” sida.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i J18, Stavdal Cup och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.