Grattis J20 och Tre Kronor

Idag var insatsen stabil / Jesper Zerman

Tre Kronor vann sin match idag mot Ryssland och Robert Rosén noterades för en assist. Ingen kan klaga på AIK:s spelare i Tre Kronor så här långt och det är inte annat än att man är jäkligt stolt över deras insats.

Frågade Stefan Persson på twitter hur nöjd han var efter Fasths match och Persson svarade att det var riktigt stabilt. Nu är väl Fasth spelledig i morgon och kan börja ladda för derbyt på torsdag.

En sak jag tänkte på idag var att Fasth inte släppte några direkt returer. Börjar han hitta det spelet igen då är mycket vunnet. Fasth var även stensäker längs isen. Målen han släppte var inte mycket att säga om direkt. Ett i spel tre mot fem där Viklund helt plötsligt blev ensam med två ryssar och ett som var bland det snyggaste jag sett. Hur ryssen hittade den luckan på Fasth är fasen bra gjort.

Tobias Viklund går verkligen från klarhet till klarhet och det är nog en fara för oss det.  Tur är väl att Gozzi gav Viklund ett tvåårskontrakt direkt som han spelar just nu.

Känns rätt okej att Fasth,Rosén och Viklund har kontrakt fram till säsongen 2012/2013, även om risken är rätt stor att Fasth drar efter denna.

¤¤¤¤

Dags att gratulera vårt J20-lag som idag blev klara seriesegrare genom att slå Björklöven bort med 8-3. Tack vare att Modo tappade tre poäng mot Dif så var saken klar. Det som är så pass roligt är att det är många av spelarna som var med och tog AIK:s första J18-guld som idag spelar i J20.

När sen laget har förstärkts med spelare utifrån så har det börjat gå som tåget. Vi sa det innan säsongen att det såg sjukt bra ut men att dom då hade lite svårt att få ihop spelet. När det väl skulle komma så skulle det mycket till om inte J20 skulle gå långt den här säsongen och det verkar som att vi får rätt.

Imorgon väntar Modo innan det är dags för Topp10-spel. Måste kännas oerhört skönt att kunna spela av en match utan några som helst krav. Att bara gå in och ha roligt och veta att man är seriesegrare, måste kännas hur bra som helst. Modo kan till och med och tappa sin andraplats vid förlust mot AIK i morgon om Brynäs vinner sin match mot Mora. Det svänger snabbt i hockey. Förmodligen klarar även Dif att ta sig till Topp10 genom vinsten idag. Dom behöver bara vinna mot Björklöven i morgon och det bör dom göra.

Gillar den här tabellen!Följer nästan slaviskt Mikael Fahlander på twitter. Jösses vilket krig han har startat. Alla har säkert sett att Fahlander går till hård attack mot domaren Ulf Rådbjer. Fahlander skräder inte orden direkt utan han skriver om att Rådbjer har begått ett grovt brott som han är dömd för, frågan är om det verkligen stämmer.

Med tanke på vad han skriver så börjar man ju undra. Fahlander skriver; ”Vet han barn ens om att han är en dömd grov brottsling?”

Det är tuffa ord men eftersom man inte vet något så är det bara att sitta och följa denna händelse som startade efter matchen Örebro Rögle när Rådbjer kallade Kåberg för grottmänniska. Ibland ska man nog tänka sig för att säga saker och ting, för rätt var det är så kommer det tillbaka som ett godståg i full fart och det här tåget, ja det kommer inte att stanna i första hand.

Det gäller förstås alla. Det är dumt att säga för mycket, en vacker dag så får man stå där med mössan i hand och be om ursäkt om det inte händer värre saker förstås. Det kan kosta mer än vad det smakar att prata brevid mun så att säga.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i J20, Match, Tre Kronor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Grattis J20 och Tre Kronor

  1. Myran skriver:

    Hur ser du på att dif tar sig till top 10-serien?

Kommentarsfältet är stängt.