Han fick chansen och tog den

Tobias Viklund fick chansen och tog den / Jesper Zerman

Tre spelare från AIK är med i Tre Kronor. När hände det senast? Riktigt kul men den som ändå har knäppt många på näsan är i alla fall Tobias Viklund

Frölundaiter skrattade oss AIK:are rätt i ansiktet när AIK värvade Tobias Viklund. Dom undrade hur AIK kunde värva den absolut sämsta backen i hela Elitserien och bara därför är det så kul att Viklund nu visar att dom hade så fel så fel.

Vet egentligen Frölunda vad de gjorde med Tobias Viklund, ja förutom att dom höll på att sänka en spelare fullständigt, jag tror inte det. Som tur är, så värvade AIK honom, vilket har varit en fullträff, inte bara för AIK utan även för honom själv.

Igår när Viklund återigen drog på sig Tre Kronortröjan så visade han alla tvivlare vilken bra back han är. Spelar ingen roll att han är en av de minsta backarna, han har en sådan spelförståelse och snabb skridskoåkning att han klarar sig alldeles utmärkt även mot internationellt motstånd. Att Viklund även visar offervilja när han täcker skott flertalet gånger framför lagkamraten i slutminuterna i matchen gör inte saken sämre. Viklund fick även välförtjänt bra kritik av Pär Mårts. Viklund fick chansen och han tog den!

Hoppas att Rosén vågar utmana / Jesper Zerman

Robert Rosén hade väl inte sin bästa kväll även om det inte var direkt dåligt. Han försvann rätt mycket i matchen och det jag verkligen saknar från Rosén är att han går på mål. Visst är han en bra passningsläggare, men det känns som att självförtroendet inte är på topp längre. Däremot så är han riktigt bra i sitt tvåvägsspel där han flertalet gånger var nere och hjälpte backarna i egen zon.

Slutligen så visade Viktor Fasth att han är bra. Målet som kom efter fem sekunder var inte mycket att göra något åt och som Fasth sa till tjejen som intervjuade på frågan vad han tyckte om att släppa in målet; -”Jag har släppt in många mål i karriären och det här var bara ett av dom”. Bra där, för ibland så undrar jag vad man förväntar sig av en målvakt egentligen. Jo jo jag vet att en målvakts största uppgift är att inte släppa in mål, men även målvakter är mänskliga, så det lär passera ett gäng puckar bakom dessa spelare ändå, oavsett.

¤¤¤¤¤¤

I helgen spelat J20 sina sista matcher i grundserien. Kul att Dennis Nordström får chansen igen efter att han fick gå ner och till J18 och hjälpa till i ett antal matcher. Nordström tillhör ju egentligen J18 men har spelat väldigt bra under säsongen i J20 och är nu alltså tillbaka, även om man inte vet för hur många matcher.

Två matcher kvar varav den sista är mot Modo. Vinst i båda dessa så är det absolut klart med serieseger men mycket kan hända på vägen. Modo har två matcher kvar mot dif och kan vid vinst i dessa spela bort dif från Topp 10 men då hamnar Modo på samma poäng som AIK, så vinst mot Björklöven i morgon är ett direkt måste för vårt J20-lag. Vinner laget mot Löven så är det i princip klart att AIK står som seriesegrare. Allt kommer att handla om målskillnad i slutänden om Modo nu vinner mot AIK i sista matchen, men jag tror att seriesegern är en motivation som heter duga för att det ska hända.

Jacob Lager som åkte på en knäskada i derbyt för ett tag sedan är tvingad till operation. Trist för Jacob nu när laget har spelat en fantastik hockey och att det roliga börjar nu, men han får vara med och stötta laget till vinst i stället. Håller alla tummar jag kan för att allt går bra med operationen och att vi snart får se Jacob Lager på isen igen.

Mathias Franzén har lämnat Almtuna. Ryktena säger att han har fått sparken men enligt uppgift så är det inte överensstämmande med verkligheten. Franzén lämnade efter sin skada och mycket berodde på att han inte trivdes i föreningen.

Jag spekulerar lite i om det kan ha att göra med att Bobo fick lämna. Ingen kan i alla fall påstå att det var ett genidrag från Almtuna är sparka Bobo.

Frazze Jr och Thelin Jr har tydligen varit med och tränat med A-laget nu när det fattas lite folk i A-lagstruppen på grund av eller om man ska säga tack vare, Channel One Cup. Vad det betyder vet jag inte men det är en bra väg in i A-laget i alla fall, så mycket vet jag.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i J20, Tre Kronor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.