Nemeth stod för underhållningen

Det var inte bara pucken som studsade / Jojjesplejs

Det finns förluster som är värre än andra och just en förlust mot Skellefteå är en sån förlust, det är vidrigt.

AIK började den här matchen riktigt bra och hade ett bra tryck på Skaik, men sen kom då ett riktigt skitmål. Så typiskt egentligen när Skaik inte haft ett dugg innan målet. En studspuck som ställer Viktor Fasth och han har inte en chans att göra något åt skitmålet. Efter det så blir det en följetong av studspuckar och dom studsade då rakt inte AIK:s väg.

Det hoppades och studsades både här och där / Jesper Zerman

Första perioden tyckte jag var helt okej, men det kändes redan från start att det skulle gå åt skogen. Alla chanser som gavs rann liksom ut i sanden och när det till och med missas öppet mål, ja då vet man att det inte kommer att gå.

Dick Tärnström fick ju utgå igår på grund av magsjuka och det märktes direkt att han var borta. Defensiven blev riktigt klen och powerplayspelet, ja, det talar vi tyst om. Men det verkar vara något som sprider sig i laget, ja magsjukan alltså. Förra veckan var Daniel Rudslätt magsjuk och igår var det alltså Tärnströms tur. Blir ju mörkrädd om det sprider sig i laget. Kan bara hoppas att dom klarar av matchen mot FBK på torsdag och Luleå på lördag. Sen kan alla vara sjuka ett tag, det gör inget.

Den absolut bästa underhållningen den här matchen var Patrik Nemeths tackling på Söderberg. En helt fanatastisk Open Ice. När hela Hovet – ja förutom dom där norrlänningarna på andra sidan – börjar applådera tacklingen då märkte man hur svältfödda vi är på riktigt bra tacklingar.

Söderberg gick verkligen i backen och det bästa av allt var att tacklingen var helt regelrätt. Tragiskt nog så kunde man läsa på Jonas Fahlmans twitter att det var en huvudtackling och det var ju så bedrövligt att se. Jonas Fahlman kanske skulle ansöka om att bli ordförande i North Power i stället för att vara journalist. Det enda han gör är att provocera. I en upptaktsgrej säger karln att AIK dopar sina publiksiffror. Jag har flertalet gånger försökt att få honom att svara på detta kränkande påståeende, men som ni kanske förstår, så fick jag aldrig något svar.

Känns som att nångång måste det vara nog om påståeende och framförallt då kanske från de så kallade journalisterna. Dom kan säga eller skriva precis vad dom vill, men dom behöver aldrig ställas till svars för någonting. Skulle man gå i klinch med en journalist ja då kan ni ge er på att han anmäler dig för trakasserier. Ibland bör man kunna ställas till svars för sina handlingar och det gäller framförallt dessa journalister som enbart skriver eller gör saker för att provocera.

Måste bara ta upp en grej som ett nick skrev på Golden Hill. Tycker det är så enormt bra.

”I stället för att fansen skänker pengar till nån spelarvärvning, skulle det inte vara en rolig idé att skänka pengar till AIK som är öronmärkta till advokatkostnader, som kan stämma skiten ur alla som misshandlar AIKs namn. Vore så jävla skönt”

Uttagning av Juniorkronorna idag. Rönnmark är bra. Någon kritiserade uttagningen av Patrik Nemeth men han försvarade verkligen Nemeth och sa att det vi – förbundsledningen – ser, det ser inte utomstående. Patrik Nemeth växer i landslagströjan och det gäller också hur man är i gruppen. Även om jag var besviken på hur Nemeth spelade när han kom tillbaka från JVM förra säsongen så är han värd det här för är det någon som har spelat upp sig, så är det just Nemeth. Så både Joakim Nordström och Patrik Nemeth försvinner ett tag i december och det är bara att önska killarna lycka till.

Den jag saknar i truppen är Mattias Janmark. Killen leder poängligan i J20-serien och har spelat ett antal matcher i Elitserien så han borde ha fått chansen om inte annat som reserv.

J18 vann igår sin match mot Almtuna. Segern innebar att AIK tog klivet upp i Topp5. Bara att hoppas att man klamrar sig fast där och att AIK får med två lag till Topp10. Laget har enbart två matcher kvar varav en är mot Huddinge (8 december på Ritorp) som förnärvarande ligger tvåa. AIK J20 är ju redan klara även om inte serien är färdigspelad. J20 har fyra matcher kvar och innehar fortfarande serieledningen. På lördag spelar laget mot Leksand men den matchen krockar tyvärr med A-lagets men på söndag däremot så tar laget emot Mora och då lär man vara på plats.

Sen måste ju alla in och rösta på Viktor Fasth när han nu möter Markusson från Växjö i kvartsfinalen ”Fansens favorit” på Canal+ Elitserien. Självklart ska Fasth vidare till semifinal. Idag blev han ju som väntat även uttagen till Channel One Cup som spelas den 15-18 december, man får gratulera till uttagningen även om jag är väldigt kluven till allt vad landslagsspel heter när det är mitt under säsong.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, J18, J20, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Nemeth stod för underhållningen

 1. K.H. skriver:

  (sedan är det ju förstås extra pikant att Skaik heter som det de heter för att gänget som bildade föreningen hade AIK från Stockholm som så stora idoler att de tog både klubbfärger och klubbmärke från AIK, och att de dessutom fick gratis hjälp från AIK med att sätta upp stadgarna osv.)

 2. K.H. skriver:

  AIK skulle med lätthet vinna alla stämningar i domstol gällande just ”AIK”, t ex om Skellefteå skulle göra t-shirts med endast ”AIK” som tryck, eftersom AIK har varumärkesskyddat just ”AIK”. Hela namnhistoriehärvan har ju inte att göra med att det finns en massa klubbar som lånat ”Allmän Idrotts Klubb” från original-AIK som suffix, utan att det finns en enda klubb som konkurrerar om att endast kalla sig ”AIK” (vilket t ex blir direkt parodiskt i Skaiks officiella webbsidesrubriker då dessa dyker upp i flödet på Hockeyligan.se…) och därtill tar sig för att döpa om AIK till Solna AIK osv.

 3. Nicke B skriver:

  Tacklingen på Söderberg var för övrigt helt korrekt. Eller som Antos själv sa ”-Tacklingen jag åkte på var lika mycket utvisning som min!” (angående Jonas Liwings klubba i ansiktet på sin lagkompis som Antos fick sitta två minuter för).

 4. Nicke B skriver:

  Och när ska ni fatta att AIK är en beteckning för vad en idrottsklubb bedriver för sorts verksamhet. Med en beteckning som BK bedriver man oftast fotboll eller bandy. HC, IF eller liknande förknippas oftast med hockey. AIK (allmän idrottsklubb) är en beteckning på en stads klubb som innefattar flera olika idrotter (ex. friidrott, fotboll, hockey m.m.). Men med tanke på den hybris som råder i Stockholmsområdet är ni väl knappast medvetna om att det existerar andra städer i Sverige eftersom ni skippat stadens namn före klubb beteckningen. Varför Skellefteå AIK lokalt endast kallas AIK har att göra med att det vid klubbens ishockeysektions bildande 1943 fanns ett till hockeylag i staden, nämligen Skellefteå IF. Därför kallades det ena laget SIF medans det andra, i lokala sammanhang enbart benämdes som AIK, vilket har levt kvar till dessa dagar.
  Den där stämningen låter för övrigt riktigt lockande. Vilka ska ni stämma efter att ni förlorat en sådan process, Borås AIK? Härnösands AIK? Älvsjö AIK?
  Eran kunskap om det land vi lever i påminner mig en hel del om den Hasse & Tage sketch där Hadar Cars blev inbjuden till Luleå, tog på sig överrocken och började gå. Och när han kommit till Tensta frågade han -Är detta Luleå?.

  • Black Indeed skriver:

   Skönt att du missade HELA poängen. A.I.K = Allmänna Idrottsklubben! Bestämd form alltså. Var ska vi sätta namnet på orten menar du när det är en bestämd form? Det går bra att peka med hela handen när man inte kollar upp vad klubben egentligen heter.

 5. Eddie skriver:

  det var en riktigt snygg tackling, synd bara att den som ”råkade ut för den” inte kunde ta emot en tackling
  Han spelade snart igen så det var nog bara egot som tog skada

 6. Lelle Printer skriver:

  Och AIK:s fans gör sitt bästa för att visa sig från sin bästa sida. När Söderberg ligger orörlig på isen skanderas ”Låt han dö, låt han dö!”
  Det känns så otroligt korkat och visar bara på den mentala efterblivenhet som råder hos klacken!

 7. vestibultn skriver:

  Ja det är verkligen matchens behållning att se en spelare bli skadad… Å höra gnaget-klacken håna!! Snacka att dom blev som galna då, trodde det först bara var Skellefteå-fans där.

  • Black Indeed skriver:

   Jag tar inte ansvar för vad en klack sjunger eller hånar om. Jag anser att tacklingen var klockren och var den stora behållningen. Skadad? Hur kan han vara skadad när han spelar i bytet efter? Vad klacken sjöng nämnde jag inte ens, så varför dra upp det?

 8. Falk skriver:

  Bra skrivet! Tacklingen är banne mig ett skolexempel på hur man ska tacklas. Dom som påstår att tacklingen är regelvidrig vet inte vad dom pratar. Anders Forsberg i SAIK sa att tacklingen var bra på presskonferensen efter matchen. Den tacklingen skulle Mats Thelin få ståpäls av!

  När det gäller Nemeth så ska man komma ihåg att han spelade skadad under dom tre sista matcherna i junior-VM förra året. Dessvärre var att skadan förföljde honom under lång tid efter VM och hans insats under våren var inte bra.

  Började den här säsongen med blandade insatser, men har definitivt en stigande formkurva och jag tycker att han har sett stabil ut på sistone. Personligen tror jag att han är en riktig ”underdog” i VM turneringen. Gjorde tydligen en riktig bra turnering i Finland med landslaget. Enligt uppgifter från initierade var han nte inne på ett enda baklängesmål och snittade dryga 20 min i matcherna. Han och Brodin kommar att få dra ett tungt lass i VM. Vad tror du?

Kommentarsfältet är stängt.