1891 vs 1921

Får vi se Rosén och MacNevin jubla idag? / Jesper Zerman

Många säger att det inte är roligt att gå på matcher under serielunken för det händer ingenting. Hur fel har dom inte egentligen? Varenda match är ju kniven på strupen och så länge inget av lagen vägrar att ge sig i botten så existerar knappt ordet serielunk.

Idag är det dags igen men den här matchen är den enda hemmamatchen fram till lördag nästa vecka och sen är det inte en enda match fram till den 28 december på hemmais. Det är fasen riktigt jobbigt. Visst, det är ett derby emellan, men det är långt ifrån samma sak som att vi spelar hemma.

Vet inte riktigt hur dom har tänkt med spelschemat den här säsongen, men dom lär inte ha ansträngt sig för mycket. AIK vill ha publik på matcherna av rätt självklara skäl, men efter nyår till exempel så spelar vi sex matcher på tisdagar(?!), tre på torsdagar, två på lördagar och en söndagsmatch hemma. Tisdagar är nog den absolut sämsta hockeydagen att dra folk på.

Trist som fasen eftersom AIK behöver varenda kotte som det går att få tag på.

¤¤¤¤

Skellefteå är på besök och som ett brev på posten kommer detta med namn upp igen. Egentligen är det väl dags att lägga ner allt snack eftersom vi i alla fall vet att AIK startades 1891 och Skellefteå 1921, men kruxet är nu att AIK har börjat att gå ut med 1921 på sina souvenirer och kommer tydligen även framledes att jobba hårt för just, 1921.

Jag slängde i alla fall iväg ett mail till Magnus Linder (Marknadschef på AIK Hockey) och frågade om det här med souvenirerna och 1921. Det finns tydligen något avtal eller i alla fall någon grund till ett avtal mellan AIK Fotboll/Merchandise och hockeyn så att hockeyn kan använda sig av märket på souvenirerna men hur märket ska användas, det vet man tydligen inte riktigt.

Jag fick ett kortare svar av Magnus om det här där han förklarade: –”det pågår diskussioner med fotbollen om hur vi kan använda rättigheten. Oberoende av detta så kommer vi att jobba mycket 1921 eftersom årtalet skapar en tydlig koppling till hockeyn”.

1891 och inget annat

AIK grundades 1891 och har under alla dessa år öppnat upp nya sektioner. Tänk om alla sektioner skulle lyfta fram sina ”födeleseår”, det skulle inte kännas äkta på något sätt.

¤¤¤¤

Matchen mot Skellefteå kommer att bli jobbig. Skellefteå har ju också blandat sina resultat men dom har gått rätt bra på slutet. Torsk mot Luleå på straffar men vinst över Linköping med 6-3, på bortais. Vinst över Frölunda efter straffar hemma och sen torsk mot Brynäs.

I vår match mot Linköping så gav inte laget upp och det var nog väldigt mycket tack vare att klacken hjälpte laget hela tiden.  Tyvärr så säger kanske inte vinsten så mycket med tanke på hur LHC spelar just nu, men just det att inte laget gav upp, det betyder oerhört mycket.

Kör man inte med hård forechecking idag och ligger nära Skellefteåspelarna – som vi ska göra – så kan det bli jobbigt, men just nu flög en känsla över mig och det är att det blir vinst med 4-2.

¤¤¤¤

Det är några spelare som verkligen börja hitta formen. Sandberg har tagit ett stor kliv för att inte tala om Ahlströmarna. Sjukt kul att se dom tillsammans med Rosén. Johannes Salmonsson har också börjat hitta tillbaka och nu är det väl bara mål som fattas från hans klubba.

Nu saknas det nästan bara att Bång kommer tillbaka till sin form från slutspelet förra säsongen. Gör han det så har vi en riktigt bra forwardsuppsättning och jag undrar egentligen vem som ska få flytta på sig om det nu ligger någon sanning i det här med Nyllet. Rudslätt kanske får stiga åt sidan men jag är kluven till det här med Nylander.

Nå ja det får visa sig framöver, först och främst gäller det att göra det bästa av matchen idag.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Elitserien, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 1891 vs 1921

 1. Cartman skriver:

  Helt rätt, Eddie. Helt rätt. Och ska man vara petig i så fall så ska väl Skellefteå använda året 1991 istället.

 2. Eddie skriver:

  Jag stör mig inte så mycket på detta med 1921 vs 1891, men är det inte lite konstigt att hockeyn måste diskutera rättigheter med en annan sektion om ”1891”? DET retar mig mycket mer hur fan kan det ens vara möjligt att behöva ha en sådan diskussion?

  ska man vara jävligt hårfin äger inte fånbollen rättigheterna till 1891 då den sektionen inte startade förrän senare

  • Black Indeed skriver:

   Det var väl så att Fotbollen tog över märket av Huvudföreningen pga ekonomiska anledningar och äger därmed rättigheten. Rätt eller fel? Anser i alla fall att AIK grundades 1891, punkt

   • Eddie skriver:

    Då det verkar som om fånbollssektionen tydligen verkar för att splittra hellre än att hålla samman föreningen bör beslutandet av hur 1891 och AIK används ligga hos huvudföreningen

Kommentarsfältet är stängt.