Bra tryck gav poäng

Fullsatt klack / Jojjesplejs.com

Två poäng blev det efter gårdagen. Två poäng som sånär hade blivit noll om det inte hade varit för Oscar Ahlström och Richard Gynge.

Fullsatt klack som gjorde det bästa för att stötta laget rakt igenom och som den här gången lyckades genom att få den där extra tändningen hos laget. Även om det var underläge ända fram till 56:52 så kunde AIK genom Oscar Ahlström kvittera och sen slog Gynge till.

Inte den roligaste matchen att se, men en sak som jag tänkte på var att spelarna inte tänkte ta något skit utav Linköpings spelare. Andras Jämtin som jag faktiskt gillar, eller ska jag säga gillade är en feg liten skit. Ursäkta uttrycket, men att åka omkring och vara kaxig på isen och göra småfula saker mest hela tiden och komma undan med det, det är inte okej och igår gjorde han inte det. Fredrik Svensson visade honom en gång för alla att: -”Gör du om det där så får du stryk”, i princip. Skön markering av Svensson i alla fall oavsett vad som sades. Har en känsla av att hade inte Svensson gjort det så hade till slut McDonell fått frispel och då hade han säkert jagat Jämtin av isen, för vi minns ju hur Hagos gjorde, gömde sig bakom domaren.

Tycker att Linköping spelar ovårdat och jag är förvånad faktiskt. Kolla in deras laguppställning och se vilket lag dom har egentligen. Det är helt galet att dom ska spela så som dom gör. Vissa incidenter var ju rena överfall även om det inte blev så farligt utav det. Okej att hockey är hockey och ska spelas som hockey ska göras också med fysiskt spel, men fega spelare är nog bland det värsta jag vet.

Oscar Ahlström 1-1 / Jojjeplejs

Flärpas över Norrenas benskydd / Jojjesplejs

En dag så här efteråt är jag så otroligt glad att Roger Melin flyttade Robert Rosén till centerplatsen mellan tvillingarna. Jag tyckte från första matchen jag såg dom spela ihop att det skulle hända saker i den kedjan och som tvillingarna har lyft sig. En spelskicklig center var precis det dom behövde. Den kedjan kommer att leverera massvis av poäng framöver.

Vissa gnällde över att Rosén hamnade i fjärdefemman men som alla såg igår så var dom förstafemma. Vi har ingen utrpräglad förstafemma som andra lag utan de som går bäst, ja det är dom som börjar. Korrekt av Melin & Co tycker jag.

Sen har vi ju Richard Gynge. Där har vi en matchavgörare av rang. Kommer ihåg hur många det var som kritiserade Gynge tidigare och att han inte skulle ha en chans i ES. Jag är riktigt nöjd och glad att det är firma Gozzi och Melin som har hand om laget utan vidare kommentarer.

Richard Gynge sätter 3-2 / JojjesplejsSnygg ställning Norrena / Jojjesplejs

Sitter och kollar på reprisen på matchen och jag blir häpen över den person som sitter och kommenterar. Vad gick han på egentligen? En skön kommentar var att; ”AIK:s publiksiffror är ju inte så bra, fast dom blir bättre när man räknar in derbyt på Globen”!

Eeeh…jaha, så derbymatcherna ska inte räknas in i publiksnittet då? Det är väl en match precis som alla andra kreti och pletiderbyn som finns i den här serien. Sen om det går in 5000 eller 13000 är ju mindre viktigt. Hemmamatch som hemmamatch liksom.

¤¤¤¤

Egentligen är det helt sjukt. AIK har två spelare som är med i den absoluta toppen när det gäller, poängligan, skytteligan och assistligan.

Robert Rosén är tvåa i den totala poängligan och assistligan. Richard Gynge ligger tvåa i skytteligan. Gynge ligger även i topp när det gäller ”Goalwinninggoal”-ligan med fem fullträffar.

Tankar efter matchen:

** Hoppas att alla som var på plats igår i klacken kommer tillbaka. Ni behövs!

** Ni på långsidorna som inte sjunger med, ni är inte roliga alls. Våga lev ut lite på matcherna, jag lovar, ni kommer att ha så mycket roligare.

** Stort av Hävelid och Håkansson att stå kvar på blålinjen igår under hymnen.

** Så skönt att inte ha musik på matchen, ja förutom en eller två gånger då det tydligen slog lite halvslint hos den som sköter just, musiken.

** Absolut bästa ramsan, ”Kom igen gnaget” Den är grym.

** Fattar inte varför man har tagit ett beslut att supportrar inte kan gå in på Hovets Hörna innan match om man inte har säsongskort. Vill man inte ha ökad försäljning på Hovet eller vad handlar det om? Undrar om någon ansvarig varit och tittat vid puben utanför klacken hur den ser ut, den är proppfull, bara ett lite tips till AIK.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Elitserien, Match, Säsongskort och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.