Sämsta backen i Elitserien?!

Patrik Nemeth / Jesper Zerman

Tre mycket värdefulla poäng hämtades hem igår från Ö-vik. Efter usel start så checkade laget in på Fjällrävens Center och satte högsta fart, vilket innebar en vändning i matchen.

Det som är riktigt kul med denna vinst är att Sandberg och Bång verkligen kommit igång men även de faktum att båda bröderna Ahlström gjorde mål och assist ikväll. Alla dessa fyra spelare har varit så hårt kritiserade under början av säsongen och nu äntligen, så lossnade även målskyttet. Alla fya gör mål och sen gör även Gynge mål, igen vilket tar honom upp i topp i skytteligan. Tvåa efter Illka Heikinen i Växjö.

I den totala poängligan är Robert Rosén fortfarande tvåa, men, han har nu passerat sin tidigare poängskörd från förra säsongen. Då gjorde han 23 poäng och nu har han efter 25 matcher gjort 25 poäng. Det är alltså ett snitt på en poäng per match och det är grymt.

Jag saknade faktiskt Rudslätt idag. Det är nu man ser vilken viktig kugge han är i boxplay. Okej, visst klarade vi av det rätt bra, men jag känner mig trygg ändå när han är inne på isen i just den spelformen. Nu fick Salle gå in där i stället och det kändes absolut inte lika tryggt. Sen borde Salle veta att när man ligger ner och blockerar pucken så åker du ut, inget snack liksom.

Wolmer Edqvist är ju inte direkt någon favorit hos oss AIK:are men efter gårdagen så står han inte högt i kurs hos Modoiterna. Att han plockar Axelsson och Nemeth för den lilla fighten dom hade är bara larvigt, men vi tjänade på den, så det är bara att tacka och ta emot.

Johannes Salmonsson – @JSalmonsson  – kläckte ur sig; ”@dickaxelsson såg bra ut idag glööbben men trist att du blev ner kissad av en 92a” på Twitter och responsen lät ju inte vänta på sig. Axelsson replikerar: ”@JSalmonsson delar du lägenhet med wolmer???” åh vips så var de grävande journalisterna framme och satte detta på pränt i Sportbladet.

Det känns som att Axelsson var mindre nöjd med Wolmer Edqvists beslut att skicka av honom av isen i sällskap med Nemeth och än värre var det väl med gårdaren Nicklas Danielsson som även påpekar i ett tweet att: -”Trist att en av elitseriens sämsta backar går in och kastar handskarna mot våran bästa spelare och båda får matchstraff! Patetiskt!!”

”En av elitseriens sämsta backar”. Tycker att Danielsson ska vända på skallen och ta sig en god titt på sina egna backar innan har uttalar sig om Patrik Nemeth, undrar vem som är patetisk.

Nåväl, AIK kan tydligen inte spela en match så att man får lite lugn och ro. Roger Melin kläckte ur sig efter matchen mot Timrå att; -”Jamen det är ju underhållande och publiken gillar det säkert”! Eeeh, näää, det är inte underhållande, det är asjobbigt och det kan sluta väldigt olyckligt för rätt många, bara så du vet Melin 🙂

Undrar hur det skulle vara om AIK spelade tre hyfsade perioder i stället för två riktigt bra och en usel. Jag menar, det borde ju jämna ut sig i slutändan och vi kunde få lite lugn och ro på läktaren, någon gång.

Satt förresten och kikade på Swehockey under matchen, för att kika vem eller vilka som fått assister på målen och döm min förvåning när jag kollade in powerplayprocenten! Det är fasen bra jobbat av laget.

200 procent?

Är sjukt nöjd efter denna match även om jag höll på att få en mindre hjärnblödning under matchen men jag grejade det den här gången också men bäva månde på tisdag när det är dags för Växjö borta.

Även om det är jobbiga matcher så kommer vi som AIK:are ALLTID kolla tabellen. Vi kommer att sitta och räkna poäng och målskillnad och vad nästa match kan innebära ifall vi vinner eller förlorar. Det är helt enkelt aldrig någon lugn och ro att vara Gnagare, men ack så ljuvligt.

”Uppropet” på torsdag den 1 december, kan nog bli en av de häftigaste matcherna på mycket länge, ja i alla fall på läktaren och Linköping ska få sig ett välkomnande dom sent ska glömma.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Elitserien, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Sämsta backen i Elitserien?!

 1. Eddie skriver:

  Axelsson får väl ge sig på nån han klarar av nästa gång, så se upp nästa gång kanske han försöker ge sig på en -02:a

 2. Go AIK skriver:

  Nemeth och Danielsson har i varje match haft väldigt mycket ”trashtalk” Dom gillar inte varandra. Så enkelt är det. Dessutom så var väl Danielsson lite irriterad över att Nemeth inte gick på snurrfinten som han försökte göra. Nemeth läste ju den rätt bra. Axelsson har väl ”trash” med alla spelare. Bara väntar på att han ska få ännu mer stryk!

 3. Joel skriver:

  Är man apa som Danielsson så har man ju inte alla hästar i stallet

 4. Myran skriver:

  Liten inflik angående matchstraffen. Det reglemente som gäller med Tävlingsbestämmelser, Swecase, Case Book och regelbok anger klart och tydligt att, ETT, och endast ett slag mot motspelares huvud ska rendera i Större straffet (5) + Game Misconduct (20). Detta oavsett om handskarna är kastade eller ej.

  Är handskarna kastade och spelare slår sin motspelare i huvudet är förseelsen att betrakta som Fisticuffs vars enda straffsats är Match Penalty (25).

  Notera särskilt händelsen mellan Kent McDonell och Yared Hagos senast på hovet. Eftersom inga slag över huvud taget utdelades säger regel 528a.

  • Black Indeed skriver:

   Det är säkert så, men jag tycker det är lite larvigt. En schysst och fair fight i NHL renderar minimalt straff, vilket det borde göra här också.

   • Myran skriver:

    Visst kan det vara onödigt hårt. Men med tanke på alla tacklingar mot huvudet vill de stävja allt våld mot huvudet.

   • Black Indeed skriver:

    Då ska dom ta för sådana saker och göra det ordentligt vilket dom inte gör och släppa när det är lite bök och stök mellan två spelare.

Kommentarsfältet är stängt.