Studsbollen AIK

En matchvinnare / Jesper Zerman

Kommer ni ihåg dom där ”riktiga” studsbollarna? Vet inte ens om dom finns kvar på marknaden men vem behöver dom när vi har AIK.

Det har verkligen varit upp och ner med AIK så här långt. Först spelar laget riktigt bra för att i nästa match, spela mindre bra om man säger så. Idag studsade i alla fall laget tillbaka upp i det blå och det var en ordentlig studs dessutom. Det har ju varit ett studsande upp och ner nu i ett gäng omgångar och det vore väl själva den om vi inte skulle kunna hålla laget upp i det blå ett tag nu.

Så skönt att se Melin och Persson coacha rejält. Inget duttande utan rejält. De spelare som var hetast fick spela och som dom gjorde det i tredje perioden. Riktigt kul att se Sandberg, Bång, Blomdahl, Nordström, Steen, Gynge, McDonell, Salle och Rosén verkligen ge järnet och kanske främst Sandberg. Snacka om att studsa tillbaka efter samtal med ”chefen” och verkligen visa den rätta inställningen. Stor Sandberg, riktigt stort.

Finns det förresten någon spelare i Elitserien som blir gladare än Gynge när han gör mål? Jag tror sjutton inte det. Man blir rent av lycklig bara av att se hans glädje. Matchavgörande målet, igen. Det har blivit några stycken nu, fyra närmare bestämt. Av Gynges nio mål har han alltså gjort FYRA matchavgörande mål. Det är riktigt bra.

Sen är det nog inte varje dag som jag och Wikegård är helt hundra överens, men idag var vi det. Jag förstår inte hur det kan vara så olika bedömningar i hockeyn. Slår man av en klubba så gör man. Spelaren ska ut oavsett, men av någon underlig anledning så är det nu vid två tillfällen där AIK:are har fått sina klubbor avslagna vilket inte renderat i utvisning för motståndarna. Nu skriver jag inte att det enbart handlar om AIK utan generellt. Idag fick MacNevin sin klubba avslagen, ingen utvisning. Blomdahl slår av en Brynässpelares klubba, utvisning.

Det kan ju inte vara så svårt för domarna, oavsett lag, att se om en klubba går av när en motståndare rappar över klubban. Det är utvisning, punkt slut.

Vad är det förresten med Lasse Granqvist? Vad har hänt? Han behöver inte låta som att AIK får fördelar eller att AIK är så mycket sämre. Han är en bra kommentator men det börjar gå lite för långt faktiskt. Ett exempel. Stefan Johansson tacklar en Brynäsare och Granqvist säger: -”Å där var en tackling i ryggen, men ingen utvisning” Nej Granqvist, det är hockey dom spelar och man får tacklas och bara för att man trycker upp en spelare i sargen som har ryggen emot vår spelare, så är det inte per automatik utvisning. Bättre att han är helt opartisk. Nu blir det nästan larvigt att höra hur, han försöker få saker och ting att låta som att han inte är AIK:are. Alla vet det så det behövs inte att försöka få någon annan att tro något annat.

Är så stolt över denna vinst när det var så viktigt. Dessa tre poäng kan bli hur avgörande som helst framöver för att inte tala om matchen på onsdag då Timrå kommer på besök. Hur många spelare har dom köpt in nu på slutet? Undrar var dom får alla pengar ifrån? AIK borde fasen kolla med dom hur dom gör med tanke på att Timrå har legat på ruinens brant bra länge nu.

Visste du föressten att:

** Det är enbart sju spelare i laget som har spelat alla matcherna!

** Av dessa sju spelare så är det fem forwards och två backar!

** Viktor Fasth gjorde sin första poäng den här säsongen!

** Fredrik Carlsson gjorde sin första poäng den här säsongen!

** Dick Tärnström och Robert Rosén har gjort tre mål vardera i powerplay!

** Patrik Blomdahl har enbart nio mål kvar att göra tills jag har vunnit mitt vad!

** Robert Rosén är en poäng från att tangera sitt poängrekord i Elitserien!

** Richard Gynge har gjort sex mål av sina nio i tredje perioden. Hetast i Elitserien!

####

Läkerol Arena måste vara en av de absolut sämsta arenorna att filma en match ifrån. Så långt avstånd så att mam knappt ser pucken på TV:n. Ibland så var det bara så myror som åkte omkring och det känns så där. Flytta ner kameran ett gäng rader så blir det mycket bättre.

####

Slutligen. Christian Berglund, vad är det för fel på dig? Buttending? Slåss som en karl i stället, om du törs. Ja visst ja, det törs du inte. Så gör du i stället som Wikegård säger. ”Duscha kallt och gå hem”

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Elitserien, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Studsbollen AIK

  1. Marie skriver:

    Stefan. njae så där faktiskt. Måste vara jobbigt att bli bänkade igen när dom kommer tillbaka, men det blev dom, i tredje.

  2. PROZAC skriver:

    Ha ha, 9 mål kvar i fetstil 🙂

  3. Stefan Solender skriver:

    Hur var twinsen, efter lång vila?

Kommentarsfältet är stängt.