Tungt, trist och väldigt frusterande

Vad hade Steen gjort för ont? / Jesper Zerman

Den är helgen, blev ingen höjdarhelg direkt. Tre matcher och tre förluster. Roligare kan man faktiskt ha det, men som en vän sa till mig: -”Som Gnagare är man alltid vinnare ändå”

AIK vs Modo, en hemsk historia. Inte värd att skriva om ens så dåligt var det, förutom i tredje perioden, så dags då.

En av domarna i den matchen var den mest inkompetenta domare jag någonsin har sett. Thomas Andersson var väl egentligen okej, men den andra dåren, vem var det? Wolmer Edqvist kusin eller? Två interferenceutvisningar på Oscar Steen som var horribla. Oscar Steen åker dessutom för en slashing medan en av Modospelarna slår av klubban för Daniel Bång, resultat, ingen utvisning. Jag undrar faktiskt vad Steen har gjort denne domare tidigare, för att det var någon slags payback, det var ju nästan uppenbart.

Markus Linde. Jag vet inte vad det var du ville bevisa, men den matchen du gjorde på Hovet var milt uttryckt bedrövlig. Ja det är så att man kan jämföra med AIK:s spel som var precis lika bedrövligt.

Anders Gozzi sa igår på Hovet att det gäller för laget att hålla sig på isen när vi möter Brynäs. Jo det är ju lätt när domarna hittar utvisningar som inte ens existerar. Men visst gäller det att spela med fart och då kanske, får vi med oss lite utvisningar också.

Vi var ju några få själar som var på mötet med Gozzi igår och där han berättade vad som händer runt bland annat nyförvärv. Tydligen så är det fortfarande lite halvjobbigt ekonomiskt och det är riktigt svårt att konkurrera med de andra klubbarna om eventuella nyförvärv. En sak som Gozzi i alla fall sa att vi inte ska förvänta oss något annat än en forward/center. Det är det som är aktuellt.

Tack och lov är Fredrik Carlsson tillbaka / Jesper Zerman

Jag frågade om Rastislav Pavlikovsky och som Gozzi sa så kan han vara aktuell. Dels för att det är en bra spelare och dels för att han passar in i gruppen. Pavli vill själv till Stockholm men ledarna har ingen större koll på hur hans status är så några matcher i Mora är väl vad dom väntar på, när det gäller Rastislav. Jag skulle jubla högt ifall Pavlikovsky kommer tillbaka.

Kan ju även nämnas från mötet att ingen var speciellt glad efter matchen mot Modo. Allt har känts riktigt bra på alla träningar och alla hade en bra känsla innan matchen och sen, platt fall. Ingen fattade någonting utav spelet.

Jag undrar om det inte har blivit så att backarna och övriga laget också för den delen, börjar lita lite för mycket på Viktor Fasth. Det såg ut så i lördags. Man lämnar honom rätt mycket åt sitt eget öde i stället för att spela som dom gjorde mot dif när alla ställde upp för Markus Svensson. Frågan är om det inte hade varit bättre om Svensson hade fått fortsatt att stå så att alla hade varit vakna, hela matchen.

Undrar hur det blir ikväll? Fasth själv tycker inte att han gjorde någon vidare värst bra match senast och frågan är om man kanske inte ska låta Svensson få förtroendet av tränarna.

Fick en känsla igår att vi vinner den här matchen och jag kan bara hoppas att jag får rätt.

####

Juniorernas insatser igår var inte heller direkt någon ljuspunkt den här helgen. AJ såg trötta ut och fick inte till något bra spel alls. Det som man kommer ihåg med från den matchen är att Jacob Lager förmodligen pajade knät ordentligt och var hur ledsen som helst när han åkte av isen, på en bår.

Att dif har pinsamma tränare som står och skriker i båset på domarna, på AIK:arna jag tamigtusan på allt. Hur ska en sån tränare någonsin få respekt. Han smittar av sitt enormt urusla uppträdande på sina spelare och det är så otroligt dåligt. Att han ens får vara tränare är ett mindre mirakel, men jag vet inte vad man kan vänta sig längre från dif-håll.

BJ var det lika illa med. Dåligt spel där man lät dif göra enkla saker och framför allt mål. Även där blev det en skada och nu var det Jacob Spångbergs tur. Det såg riktigt illa ut då Spångberg låg avsvimmad på isen och där domaren började ge hjärtmassage. Som tur var så fanns det medicinsk kunnig personal på läktaren som sprang ner på isen och som hjälpte till. Till slut kom i alla fall Spångberg upp på benen och kunde med hjälp ta sig till omklädningsrummet.

Båda matcherna slutade som sagt med förlust, men J20 kommer att klara topp5 i alla fall, garanterat. Tror dom behöver tre poäng till så är dom klara. Lite jobbigare för J18.

Det var ju öppen träning igår för säsongare och det såg rätt avslappnat ut men även mycket träning med fem mot fyra. Viktigt att det stämmer ikväll. Det som slog mig var att dom hade splittat på Carlsson och Johansson bland backarna. Carlsson spelade backpar med Aspeqvist i stället. Om det säger något inför kvällen vet jag inte, men så var det i alla fall.

Ja den här helgen kommer inte gå till historien som den roligaste direkt så jag hoppas att i alla fall A-laget gör sin plikt ikväll och vinner mot Brynäs. Det är dom skyldiga oss. 

Notiser från Hovet:

Någon spelar musik när klacken sjunger, dessutom är den hemsk. Det är tabu!

Berit har börjat skrika ut namnet på målgöraren. Det är också tabu, det är bonnigt. Säg namnet punkt slut. Snart kommer det säkert att endast förnamnet skriks ut och sen ska publiken svarat efternamn, då smäller jag av.

Snälla, McDonell heter fortfarande MacDonäääll och inte MacDonald, som det låter när hans namn sägs från speakerbåset. Tror till och med att han förstår svenska så pass bra att man inte behöver säga eighteen längre utan det går förträffligt bra med arton.

Vill Globen ha barnfamiljer på Hovet? / Jesper Zerman

Varför är Hovet det enda stället i hela staden där man inte – som målsman – får ta med sig sitt barn in på puben, om man nu skulle vilja det? Det handlar inte om att stå och dricka skallen i bitar utan det handlar om att ta en öl, kaffe, läsk eller bara att umgås med vänner. Nu får man parkera barnen utanför, vilket man absolut inte gör utan man struntar helt sonika att gå in. Servicekänslan på Hovet är unik. Gästvänliga Hovet, eller inte.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Elitserien, J18, J20, Match och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.