Dessa hockeyexperter

Så viktig för laget / Jepser Zerman

Mattias Ek på Expressen har haft den urusla smaken att ge Oscar Steen en överkorsad geting i dagens tidning i något han kallar ”Veckans höjdare” med motiveringen:

”Fjolårets poängkung i AIK är sig inte lik. Den spelbegåvade centern har fått ihop två mål och sju assist hittills och kan bättre. 14 skott på mål på 21 matcher är kanske en ledtråd. I princip är det bara Viktor Fasth som skjuter färre skott.”

Oscar Steen / Jesper Zerman

En viktigare spelare än vad Oscar Steen är för AIK går knappast att hitta. Allt är inte poäng i ett lag. Det Steen gör för sina lagkamrater på isen är ovärderligt och jag tror att Steen tillsammans med Fredrik Carlsson är det mest underskattade spelarna i hela Elitserien.

Oscar Steen är inte den spelaren som skjuter många skott på mål heller. Förra säsongen sköt han ca 1.145 skott per match och gjorde 28 poäng. 10 mål och 18 assist. Nu ligger han på nio poäng med två mål och sju assist och han har spelat 21 matcher och har en bättre statistik på antal skott. Till och med omgång 21 har Steen skjutit 1.5 skott per match, så egentligen har ju alltså Ek helt fel i det han skriver. Det är alltså 34 matcher kvar av grundserien, men det som är det viktiga i kråksången är att Steen inte är en poängkung som ska leda den interna poängligan, det är ingen som kräver det utav honom utan Steen är en spelare som jobbar över hela banan och det hade Mattias Ek säkert vetat om han sett en match med AIK den här säsongen.

Veckans höjdare / Jesper Zerman

Det positiva då med Ek:s lista – hade varit ett tjänstefel utan dess like om han missat det – är att Markus Svensson ÄR veckans höjdare.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i Allmänt, Elitserien och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.