Difkross, igen!

Derby på Hovet / Kilminster

I måndags var det A-laget och igår var det J20:s tur. Kross av dif. Det hör ju inte till vanligheten att juniorerna lyckas knäppa dif på näsan men den här gången var det inget snack, förutom när laget höll på att ge bort matchen.

Det var precis samma början igår som det var i måndags, full fart framåt. Nu dröjde det länge – hela 14 minuter – innan Edgars Klavins kunde sätta 1-0 till AIK (AIK:s siffror först även om det var ett bortaderby). Det som slog mig när AIK tog ledningen var att det nog var flest AIK:are på läktaren även om det var difs hemmamatch vilket gladde mig något enormt.

Hade den stora äran att sitta tillsammans med vår Mats ”Mördarn” Thelin i första perioden och i slutet av perioden så tar Mattias Janmark en offensiv utvisning. Vi konstaterade att det är något som man inte får göra, men det bästa var att dif i sitt powerplay gör exakt samma sak vilket gjorde att det inte blev någon fara att behålla ledningen till periodpausen.

Många kända ansikten dök i paus som man ofta ser på juniormatcherna men det fanns självklart en mängd ”gubbar” med papper och penna också som kollade in juniorerna med speciella agentögon.

Finbesök. Persson och Jurzinov / Kilminster

Trodde nog i min enfald att dif skulle komma ut som ett helt annat lag i period två, men icke. Det var AIK som trampade på och gjorde både två, tre och fyra noll inom dryga sex minuter. Efter tre noll så tog dif en timeout men det hjälpte föga för det var ändå AIK som gjorde mål.

Sen började AIK slarva. I ett powerplay så drogs farten ner och man slarvade rätt duktigt och dif kunde göra sitt första mål, alltså i boxplay. Minuten efter så åkte dif på en utvisning igen och den här gången var det bättre. Första målet i powerplay och 5-1 till AIK men slarvet fortsatte och innan perioden var slut stod det 5-2.

5-2 till vårt AIK,  ljöd på läktaren till ett par killars förtret. Dom siffrorna är inte roliga att höra vad det verkar och när tredje perioden började så hade dom helt sonika flyttat sig bort från den delen av läktaren där vi satt.

Trot eller ej, men AIK får en ny chans att spela i powerplay och vad händer? Jo dif gör ytterligare ett mål i boxplay. Det borde vara förbjudet att slarva så mycket och framförallt mot dif. Att AIK gör mål i numert underläge är ju bara vackert, men när dif gör det på AIK, ja då är det allt annat än vackert, även om det var ett snyggt mål.

När dif sen gör 5-4 då var det inte annat än att man satt och funderade på om laget skulle ge bort en solklar vinst. AIK var det bättre laget men slarvade enormt mycket. Anders Hultin tog en timeout och väckte laget och det blev en riktig väckarklocka för det tog inte mer än 34 sekunder så satte Klavins sitt andra mål för kvällen.

Helt plötsligt blev det en helt annan fart och helt plötsligt ville laget vinna matchen. Dif tog ut målvakten och Mattias Janmark kunde utöka serieledningen i poängligan med sitt och lagets sjunde mål.

Egentligen var det en rätt lugn tillställning mot vad det brukar vara när dom här två lagen möts. Inget direkt fysiskt spel med tacklingar förutom på slutet när känslorna tog överhanden, lite grand.

Målgörare i AIK för kvällen: Edgar Klavins 2, Joakim Thelin, Jacob Laget, Rasmus Palm, Adam Wahlkvist och Mattias Janmark.

Det var flera spelare som verkligen utmärkte sig positivt under matchen och där jag tror att man har kvalité att hämta framöver. Nicklas Heinerö var riktigt bra igår. Han är en liten spelare men ack vilken skridskoåkning han har. Bra spelsinne och är oerthört viktig för laget. Joakim Thelin var superhet igår och jag var ju tvungen att fråga Thelin Senior lite om Joakim och en sak han berättade var att Joakim – han är 194cm lång – växte 25cm på åtta månader. Hallå, 2.5 decimeter, det är ju helt galet.

Adam Wahlkvist, Edgar Klavins, Victor Aronsson och DK var bra. DK kom igång lite sent i matchen men när han kom igång så såg man vilken oerhört bra hockeyspelare han är. Det är som Janmark. Bra fart, teknisk men han fick inte ut det som man önskade i de två första perioderna men när det blev allvar, då blev det annorlunda.

Även om Måns Johansson släppte in fyra mål så gjorde han en riktigt bra match så även där har vi en riktigt bra målvakt framöver. Johansson är dessutom född 1993 vilket gör att han lär bli kvar till nästa säsong också och har då möjlighet att utveckla sig ännu mer tillsammans med Mikael Wernblom som har hand om juniormålvakterna.

Enorm lycka efter segern / Kilminster

 
 

Det var inte enbart J20 som var i farten igår utan även vårt J18-lag. Där har det varit lite upp och ner i många matcher och laget har legat under topp5-sträcket men nu verkar det som att man har samlat ihop sig. Två raka vinster har det blivit och den igår var oerhört viktig. Seger mot SDE med 4-0. Två spelare – Dennis Nordström och Jacob Spångberg -som i vanliga fall spelar med J20 klev ner till J18 med tanke på denna viktiga match.

Jacob Spångberg finns med på listan över svenska spelare som en första prospect på 2012-draften där även David Lillieström Karlsson finns med. 

####

På söndag kan det bli en heldag på Hovet. Först och främst så är det öppen träning för alla som har säsongskort klockan 10.40 och insläppet öppnar 10.30 vid entré 18 som är mitt emot Globen. Efter det spelar J20 sitt andra derby denna vecka och J18 spelar sitt derby klockan 19.00.

####

Lyssnade av med AIK hur det kommer att bli framöver med juniorlagens hemsidor och tyvärr så verkar det som att båda lagen kommer att ha kvar sina gamla sidor. Riktigt trist. Känns som att det finns plats på den nya hemsidan att lyfta fram våra duktiga spelare. Inte annat än att jag är lite avis på andra lag som lyfter fram sina juniorer men det kanske kommer framöver, vem vet.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i Derby, J18, J20, Match och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Difkross, igen!

  1. Webmaster skriver:

    Jag tror grabbarna oxå upptäckte vilka som satt på läktarn till slut !!

  2. IFFC skriver:

    Håller med om hemsidorna, det är ju helt klart ett lyft för spelarna och en sporre att få synas lite mer på klubbens officiella sidor. Bättring…

  3. Ping: Juniorverksamhet (J20-J18 osv) 2 - AIKforum

Kommentarsfältet är stängt.