Derbydags, igen

David Lillieström Karlsson och Mattias Janmark / Jesper Zerman

I morgon spelar J20 sitt andra derby mot dif den här säsongen. Plats på Hovet och tiden för nedsläpp är 19.00. Det bästa är att AIK:s A-lag inte har någon match, så stötta juniorerna, dom behöver det.

Första derbyt slutade med förlust med 2-4 men AIK var det bättre laget. En riktigt snöplig utvisning i slutet av tredje perioden blev direkt avgörande. Domare Ulf Rådbjer plockade helt sonika ut Mattias Janmark för ”holding the stick” vid ett 2-2-läge och dif satte naturligtvis ledningspucken. AIK slet hårt för att få till en kvittering men när laget plockade målvakten så blev det naturligtvis ett mål till bakåt.

Det är dags för revansch för laget nu och AIK har möjlighet att behålla serieledningen och samtidigt låta dif vara kvar under topp5-sträcket vid vinst.

Mattias Janmark leder inte bara poängligan i den Norra serien utan även den totala. I SuperElit Norra leder han på 31 poäng vilket är åtta poäng mer än tvåan som har 23 poäng och i den Södra serien har ledaren skrapat ihop 26 poäng med 10 mål och 16 assist.

Djurgårdens bäste poänggörare – Martin Höjbjerg – hittar man först på 18:e plats med sju mål och åtta assist.

Med spelare som Mattias Janmark, David Lillieström Karlsson och Oskar Lindstedt , för att nämna några namn, så är AIK J20 värda att få publik i morgon. Ett derby är ändå ett derby.

####

Det gör lite ont att skriva men dif brukar alltid ha bra med folk på sina matcher och framför allt när det är derby så kommer det många AIK:are i morgon så hjälper vi verkligen våra junisar.

####

På AIK:s officiella hemsida ligger det uppe en intervju med Dick Tärnström och tack vare krossen i derbyt så har även biljettförsäljningen tagit fart till AIK:s match på lördag mot Modo.

”Storpublik väntas till AIK:s viktiga streckmatcher

AIK:s 5-0 seger över Djurgården har satt ordentlig fart på biljettförsäljningen till lördagens viktiga streckmatch mot Modo. Redan på onsdagen har vi sålt cirka 4000 biljetter. Allt talar med andra ord för ett välfyllt Hovet och härlig svartgul stämning på läktarna. Även matchen på onsdag mot Timrå ser ut att dra mycket publik”

Läs mer här!

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i Derby, J20, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.