Ett äkta derby

AIK-Tifo arbetar på nytt tifo / Jesper Zerman

På måndag är det dags igen för det största derbyt i Sverige. Inget E4-derby, inget norrlandsderby eller smålandsderby utan helt enkelt ett äkta derby med två lag från samma stad.

Prestige är väl nästan ett understatement. Det betyder så otroligt mycket att vinna mot Djurgården. Det här derbyt betyder även oerhört viktiga poäng. Vinner vi så hakar vi på de övriga lagen, torskar vi, ja då lär det bli väldigt tufft framöver.

Ikväll börjar också Karjala Cup och det ska bli superintressant hur Per Mårts löser målvaktsfrågan. Två målvakter som ska stå i derbyt på måndag kommer att turas om och det kommer liksom inte att spela någon som helst roll vem som kommer få stå i matchen på söndag för det kommer att bli klagomål från alla håll och kanter oavsett.

Får Wesslau stå, ja då blir det surt därifrån och får Fasth stå så kommer vi också reagera så det bästa hade ju varit om Mårts och övriga inom Tre Kronor hade fattat galoppen och tagit med en tredjemålvakt. Lite smartness hade ju varit klockrent i en sån här situation, men jag är inte förvånad när det handlar om Hockeyförbundet. Tänk först agera sen, inte tvärtom.

####

Såg på Magasin 33 idag och där Magnus Linder bland annat var gäst. Man pratade lite om det här med publiken, ja den publik som fattas då och vad man ska göra för att få till mer publik. Jag tror stenhårt på att man måste ut med så mycket information på hemsidan som man bara kan. Den ”förlorade” generationen är förlorad. Det var någon klok person som skrev att man inte får förlita sig på de som går på fotbollen utan man måste arbeta in nya supportrar och det tror jag är helt rätt. Ett sätt att göra det är att skriva mycket. Intervjuer – och inte bara inspelade intervjuer – med spelare, ledare, styrelse etc etc. Allt som är av intresse kan locka en hel del till matcherna men jag tror mest på att intervjua spelare och den här veckan när det har varit spelledigt så hade det varit ett ypperligt tillfälle.

AIK har idag gått ut med information på Facebook om att det är 9500 biljetter sålda till måndag. Tyvärr har inte alla FB så information på hemsidan skadar inte. Tror att man måste bli mycket bättre på att få ut information den vägen än vad det är idag. Det är många som gärna länkar nyheter, så nyttja den officiella sidan bättre

Ta in lite ideellt folk som hjälper till med den saken. Tror att många är intresserade av att hjälpa till och inte kostar det pengar heller.

####

AIK-Tifo jobbar i det tysta med att vi ska få till ett bra tifo och här kommer information till alla er som står på klacksektionen.

”På måndag väntar ett hockeyderby och det ser ut som att det blir utsålt. Derbyna betyder inte bara hets och prestige, det betyder även ett stort arbete inför, vi talar om tifo. Med tanke på hur våra hemmamatcher brukar se ut så kommer folk in väldigt sent, flygplans-visitationen på derbyna gör det inte smidigare. Introt är inte heller tifo-vänligt då hymnen spelas hela 15 minuter innan nedsläpp. Då vi vill att tifot ska bli bra så krävs det en fullsatt läktare. Därför önskar vi följande från alla:

*Att ni befinner er inne på läktaren senast 18.50 och det är verkligen senast.

*Tifot börjar INTE under ”Åh vi e AIK” eller spelar-entrén.

När och hur tifot ska genomföras kommer stå på våra flygblad som vi kommer placera ut på stolarna och mer än detta vill vi inte avslöja. Berätta för alla ni känner att vara där i tid (18.50 senast och läsa informationen på våra flygblad).

Vi ses på måndag / AIK-Tifo”

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Allmänt, Match och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ett äkta derby

  1. Exet skriver:

    Sån grymt skön läsning om en spelare som i det närmaste dömdes ut av en enig kör på exempelvis GOLDEN HILLS forum. Detta givetvis baserat på viklunds kassa +/- FÖRRA säsongen !

Kommentarsfältet är stängt.