Ingen pensionering av #33

Kollar han in de tommar läktarna? / Jesper Zerman

Vet inte om jag fattat det här rätt, men AIK har tydligen satt upp ett gäng kriterier för vad som gäller för att få en tröja pensionerad och tydligen så uppfyller inte David Engblom dessa?!

#####

Men för att ta något helt annat från början. Jag har ju två alternativ. Ta det positiva först för att sedan gå mer åt det negativa, eller tvärtom! Jag väljer det positiva först.

Robert Rosén spelar precis som man hade hoppats att han skulle göra, eller förresten, han spelar bättre. Förra säsongen var det Viktor Fasth, den här säsongen är det Robert Rosén som gör stor succé.

Vi kan ju inte direkt klaga på värvningen av Robert Rosén. Ja hur skulle man kunna göra de? Rosén ligger tvåa i den totala poängligan och har gjort 10 mål och 11 assist. Det är bara ett mål mindre än vad Växjös Iggulden har gjort som leder poängligan och jag vet hur många har hyllat honom i både media och andra supportrar. Vad säger man då om Rosén som förra säsongen gjorde 23 poäng på 50 matcher och nu har gjort 21 poäng på 20 matcher!!!

Ja ja, jag vet att han inte fick lika mycket speltid i Modo som han har fått i AIK, men fakta är ändå fakta och det är att Robert Rosén är en kanonvärvning.

Två riktigt bra nyförvärv / Jesper Zerman

Det som känns oerhört bra och som får mig att slå mig för bröstet – lite grann i alla fall – är att jag tippade Robert Rosén som vinnare av den interna poängligan. I och för sig blev det walk over nu när AIK sålde Videll, men ingen vet ju hur det hade blivit om Videll hade varit kvar heller. Rosén ledde poängligan när Videll drog, så…..  🙂

Tobias Viklund är en annan riktigt bra värvning. Tänkte på det i den senaste matchen. Han kan slå ett helt galet pass ibland – vilken spelare gör inte det – men skillnaden mellan Viklund och många andra spelare är att han alltid rättar till sitt misstag själv. Han rättar till andras misstag offensivt tack vare hans snabba skridskoåkning och det är verkligen en fröjd att se honom på isen. Inte konstigt att Tobias Viklund har absolut mest istid.

Christopher Aspeqvist börjar hitta rätt och det känns som att han verkligen jobbar för att ta en ordinarie plats i laget. Fascinerad över denne spelare som används både som back och forward. Pratade med lite folk i Huddinge om just Aspeqvist och dom tyckte inte att han ens var bäste back i Huddinge och att dom var förvånade över hur bra det gick för honom på Elitserienivå. Det är ju lite skillnad på Division 1 och Elitserien i alla fall, så att han har en framtid som spelare på den här nivån är ju rätt säker.

Stor tack till AIK som verkligen lyfte fram våra juniorer. Inte en dag försent. Riktigt kul att dom även fick vara med på Hovet och att man faktiskt hade filmat från Ritorp. När jag såg bilden på tvillingarna Olsson i deras omklädningsrum med texten, R.I.P, så kändes det verkligen äkta. Killarna som spelar i AIK är äkta. Dom spelar för klubbmärket på bröstet och alla har samma mål, att bli så bra som möjligt för att kunna ta en plats i A-laget.

Mattias Janmark och David Lillieström Karlsson / Zerman

Nu har ju flera av J20:s spelare även fått chansen och en som borde plockas upp lite mer är Mattias Janmark. Hans byten som han fick göra i matchen mot HV var riktigt bra. Får han mer speltid i A-laget så lär han inte göra bort sig, den saken är rätt säker. Ledningen kanske skulle börja plocka upp fler spelare från just J20 för att öka konkurresen i laget för som det är nu, så finns det flera spelare som måste lyfta sig men dom har ju en rätt säker plats i alla fall med tanke på att vi inte har en speciellt stor trupp.

Nu bänkade Melin tvillingarna i senaste matchen och rörde om i grytan ordentligt i tredje perioden men man kanske skulle göra tvärtom framöver. Bänka de spelare som inte levererar och ta in hungriga juniorer i stället för en sak är säker, dom kommer inte att göra bort sig.

Finns otroligt många bra forwards i J20 och det finns även backar som kan ta för sig, men jag tror att det kan vara svårare för en back att kliva in än vad det är för en forward. Nu spelade Henrik Nilsson med juniorerna senast så varför inte ta in honom i laget igen, han har ju gjort det bra tidigare.

####

Fattar förresten inte varför det hela tiden ska vara stolpe ut. Varför kan det inte vara tvärtom? Det måste höra ihop med självförtroendet hos spelarna. Den där sista touchen på pucken styrs precis utanför eller i stolpen i stället för att ha marginalerna ska gå lagets väg.

Det verkar vara ett fåtal spelare som har det där lilla extra och det är inte de spelare som jag hade förväntat mig i alla fall. Bång och Sandberg har det, det vet vi, men dom får ju inte ut något utav det.

Markus Svensson tillbaka i målet / Jesper Zerman

Är förresten så oerhört glad för att Markus Svensson fick kliva in i tredje och hålla nollan. Jag hoppas verkligen att det gav honom tillbaka en del av hans förlorade självförtroende.

#33 ska pensioneras / Sorkin

Nästa sak att diskutera är pensioneringen av David Engbloms tröja #33. Nu påstås det att ”de som bestämmer” har sagt att kriterierna inte uppfylls av Engblom! VA?! Vaddå inte uppfylls? Tydligen så ska man nu för tiden ha tagit ett SM-Guld med AIK, bland annat!

Visst det kan vara en kriterie, men det måste ändå gå att tänja på gränserna. Det är en skymf mot David Engblom och det han har gjort för vårt AIK om hans tröjnummer inte pensioneras. Det räcker inte med att hylla hans namn – som det sägs att det ska göras i stället. Jag har hört det där om hyllningar tidigare och när man inte ens kunde fira honom ordentligt tidigare, så undrar jag i alla fall när man har tänkt att göra det.

En spelare som jag verkligen tror ligger bra till för att få tröjan i taket är, Mats ”Mördarn” Thelin. Han har ju uppfyllt allt i princip och dessutom la han skridskorna på hyllan i stället för att gå till en annan klubb, vilket är helt otroligt egentligen och hans nummer har dessutom varit pensionerat sedan dess och det kan vi tacka Roger ”Roggan ” Andersson för.

Jag kommer ihåg hur det lät i somras när Videll spelade i Engbloms tröja. Då fick vi klagomål för att vi mer eller mindre krävde att ingen skulle ha Davids tröja och att han minsann skulle få upp sin tröja i taket. Jag hoppas verkligen att ALLA som sitter med i den styrelse som tar beslutet om pensionering eller inte av #33 tänker till både en och två gånger, för utan David Engblom så hade den här klubben nog aldrig existerat nu.

Ja, jag sätter David före Anders Gozzi, för vad hade Anders Gozzi gjort om inte Engblom hade skrivit på? Anders Gozzi kan inte heller få sitt tröjnummer i taket. Varför får ingen använda #9 i laget? Gozzi  lämnade AIK för Brynäs en gång i tiden. Han har inte tagit SM-Guld med klubben heller. Engblom har lämnat AIK en gång – webmaster, utlåningen till Bajen räknas inte – och då fick han gå, han var inte välkommen i AIK den gången. Efter det att han kom tillbaka så har han aldrig svikit vår klubb en endaste gång. Inte ens nu, när han inte fick kontrakt till den här säsongen. Jag undrar i alla fall hur man ska vara som spelare om inte David Engbloms tröja kan räknas med bland tröjorna som ska pensioneras.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Allmänt, J20, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ingen pensionering av #33

  1. Cartman skriver:

    Engblom förtjänar tröjan i taket. SM-guld spelar ingen roll.
    Känslan när vi gick upp i elitserien igen var nästan likvärdigt.

Kommentarsfältet är stängt.