Skräckminut på Ritorp

Fullt hus!

Hockey ska vara kul. Det ska vara fart och fläkt med fysiskt spel, men när spelare inte spelar med bra omdöme då kan det sluta riktigt illa.

Ikväll kunde det ha slutat riktigt illa i juniormatchen. Luleå leder med 4-1 mot AIK och då händer det som inte ska hända. #16 Michael Haga tacklar en AIK:are i ryggen när han har ansiktet mot sarg och plexiet. Jag var nästan helt övertygad om att killen bröt nacken och blev skräckslagen. Jag såg hela situationen och blev mer eller mindre livrädd. Vilt slagsmål följde som ett brev på posten med flertalet spelare inblandade. Det märkliga i det hela att domaren inte tar ut den som orsakar hela kaoset utan fyra spelare får game för slagsmålet.

Det blev lite hets stämning från läktaren under bråket och till och med spelare i AIK bad publiken att lugna ner sig. Det kunde nog ha slutat med en mindre fight på läktaren också om man hade velat. Flertalet mammor och pappor från Luleå var ju där och alla domslut som gick emot, ja tänk er själva. Sen ska alla veta att man inte får säga tvärtom när man är i närheten av dessa mammor eller pappor. Dom kan bli väldigt arga och sura och det är ju inget bra alls. Så kom ihåg att ställa er på rätt ställe när ni besöker Ritorp så att ni inte hamnar i någon skottglugg, man vet aldrig hur det kan sluta. För oss slutade det med att vi bytte plats.

AIK får ladda om till i morgon och få utdelning på alla chanser man inte satte idag. Det var felstudsar och stolpträffar och jag vet inte allt. Det var bara lögn i h-e att pucken skulle smita in bakom en mycket duktig målvakt i Luleå.

Det som blir lite väl tydligt är att man inte har tålamodet i laget. När det inte går som dom vill så blir det lite väl mycket soloåkningar. Man behöver inte göra allt så himla snyggt alla gånger utan det räcker med att man skickar pucken mot mål.

Egentligen var det inte någon spelare som stack ut ikväll mer än David Lillieström Karlsson. Det märks att han spelat på en högre nivå nu men han kan inte göra allt själv utan J20 måste börja spela som ett lag där alla hjälper varandra.

Det finns många bra spelare i J20 och jag tror med lite mer tålamod så kommer det här att gå bra. Janmark, Lager, Thelin, Skogh, Palm, Walhqvist, Nordström, Gozzi, ja jag kan räkna upp rätt många spelare och får dom ihop det ordentligt så lär dom gå långt den här säsongen.

####

Nu är det ju revansch att utkräva i morgon och jag hoppas att det blir ett annorlunda spel då. Spela som ett lag där alla hjälper varandra i stället för som idag, försöka göra saker på egen hand.

Nu blev det ju som sagt förlust men det var ändå värt att åka ner till Ritorp när man träffar på snyggaste spelaren i AIK och i Elitserien. Att dessutom få en pratstund med samme spelare, ja då var kvällen gjord. Vi konstaterade i alla fall att det var helt ombytta roller för lagen. A-laget började knackigt igår men vände i andra. Juniorerna började strålande men föll igenom totalt i andra. Vi hade ju hoppats på en vändning, men icke.

Gunnar Persson hade också hittat ner till Ritorp och han blev väl inte direkt imponerad över det han såg ikväll, men det är ju fler matcher framöver och det är dels match i morgon och sen även på söndag klockan 13.00. Då är det kopiorna som står för motståndet.

Det blev lite kändisvarning på Ritorp ikväll. Daniel Rudslätt, Jerka, Mats Thelin för att nämna några. Så nu vet ni vart ni ska gå en fredagskväll framöver.

####

Bye the way. A-laget flyger till Luleå i morgon och jag kan tänka mig att det är rätt skönt när matchen börjar 18.30. Då blir det i alla fall lite ledigt på morgonen för killarna.

####

Lägg även den 17/11 och den 20/11 på minnet. Två oerhört viktiga dagar för J20. Det är derbymatcher på Hovet och ju fler AIK:are det är på läktaren desto bättre. Djurgården brukar alltid ha en klack på sina matcher och det vore väl tusan om inte vi också kan hjälpa laget.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Bildspel från Kilminster

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i J20, Match. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skräckminut på Ritorp

  1. Joel skriver:

    Håller du med om jag säger att vi borde lätt med en 4-0 efter första, sen håller jag med om att domarna va väldigt konstiga i sina bedömningar.

Kommentarsfältet är stängt.