Visst är man besviken

Mycket publik lika med förlust? / Jesper Zerman

I lördags var jag riktigt besviken och jag tror inte att jag var direkt ensam om den känslan heller för den delen, men att ge upp laget det kommer jag aldrig göra även om jag ibland känner att – nu är det nog.

Fasen man har varit med om upp- och nedgångar otalet gånger så varför ska man deppa ihop av lite dåligt spel egentligen? Men det är ju det man gör när man ser att det inte fungerar som man vill. Det enda jag kan göra är att bryta ihop och komma igen, igen.

Brynäs spelade så äckligt smart att man nästan blev förbannad. Så fort AIK kom ner i Brynäs zon och Brynäs fick tag på pucken så flippade dom helt enkelt ut pucken ur zon och AIK fick börja om igen. Så höll det på mest hela tiden och AIK fick aldrig chansen att ha längre anfall. Kommer ni ihåg uttrycket – äckligt disciplinerat! Finns inget annat att säga egentligen.

Nu är jag inte den som kräver guld och jag har inte heller för stora förväntningar på laget den här säsongen med tanke på hur det var förra säsongen med en massa ups and downs, men jag vill i alla fall se inställning av laget. Inget kommer att bli annorlunda den här säsongen i jämförelse med förra. Vet inte vad man har för förväntningar egentligen på laget, men jag tror att gemene man kanske att har lite för höga krav om man betänker vad som skrivs lite överallt. Tar laget sig till slutspel blir jag som sagt överlycklig men kommer vi nia tia, så är det fine with me. Det absolut viktigaste är att vi håller oss ifrån kvalserien.

####

Det är väl rätt typiskt AIK. När det äntligen kommer mycket folk så blir det förlust. Det slår tamigtusan aldrig fel, ja förutom Modomatchen och kvartsfinalen då. Lite lagom ökning av publik verkar vara det ultimata om nu spelet ska fungera och det ska bli vinst. Får väl hoppas att det blir runt femtusen på torsdag – även om man naturligtvis vill att det ska vara fullsatt – om laget nu ska lyckas vinna på hemmis mot Färjestad.

####

Viktor Fasth uttagen till Tre Kronor igen. Kändes inget roligt med tanke på att Karjala Cup är mellan den 11 – 13 november och vi har derby den 14 november men nu är ju även Gustaf Wesslau uttagen så det känns helt okej då. Inget lag som får några fördelar när det gäller målvakterna i alla fall.

####

J20 har varit på norrlandsturné. Två matcher mot Skellefteå och ett möte mot Luleå. Kan väl lugnt säga att dessa killar i alla fall visar inställning. Åtta poäng av nio möjliga. Det som är riktigt synd är att inte AIK ens informerar om att J20 spelar matcher. Killarna är värda att följa och bara för det så kan jag rekommendera att åka ner till Ritorp på fredag kväll. Då är det match igen mot Luleå.

Mattias Janmark leder poängligan på 26 poäng med 8 mål och 18 assist men efter honom är det rätt utspritt i laget. Bäste AIK-back i poängligan är Arvid Skogh. Han har gjort 3 mål och 6 assist.

AIK leder också powerplayligan med en procent på 27.27 och det är riktigt bra. Laget är även bra i boxplay har en stat på 86.57. Det är lite kul att jämföra med A-laget som i powerplay idag har en procent på 17.24 och i boxplay 85.29.

Vill ni kolla in när J20 spelar så klicka bara här. Du hittar alla J20:s matcher och tidigare resultat

####

Janne Karlsson – Växjö – har gjort det igen, bort sig alltså. Den karln har ingen stil eller klass alls. Igår fick han för sig att peka finger och det var inte vilket finger som helst. Hur pinsam kan en tränare bli? Dags för Växjö att dra honom i örat och uppfostra karln i vett och etikett. Det finns utbildningar att gå om inte annat, vilket jag rekommenderar.

Ett annat lag som verkligen har börjat göra bort sig är kaffegänget från Karlstad, FBK. Vad håller dom på med? Först så är FBK ett av de lag som tacklar mest mot huvudet på motståndarna och har i sin tur flest avstängningar. Nu ger sig spelarna på motståndarna verbalt med väldigt olämpliga saker. Oavsett hur man ser på vissa spelare så ska väl ändå spelarna vara så professionella att man kan sila lite vad man säger till varandra. Vad ska Rickard Wallin säga nu till spelarna? Han har fått en hel del att tänka på deras kapten. Kan inte vara lätt att försvara spelarna jämt och ständigt i media. Är Sevc med i matchen mot oss på torsdag så är jag rätt övertygad att han kommer att få höra en hel del.

####

Sitter och kikar på Daladerbyt, Leksand mot Mora och Juniorkronornas coach har tagit ut laget och Patrik Nemeth och Joakim Nordström är uttagna till JVM i Kanada. Inte direkt oväntat.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Elitserien, J20 och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Visst är man besviken

  1. Larry skriver:

    Jag tycker Gozzi har kommit väldigt lindrigt undan när det gäller lagbygget. Varför så många GAMLA och LÅNGSAMMA backar? Tärnström, Liwing, Svensson och MacNevin? Det hade ju räckt gott och väl med Dick eller möjligtvis Dick och Liwing.Nej. Gozzi har mycket att svara upp för där. Minns ju hans värvning av Jamie Milam också. Även det en långsam och gammal back. Nej, rensa ut Liwing, Svensson och MacNevin och VÄRVA TRE NYA!

  2. PROZAC skriver:

    Kan bli rätt roliga matcher mot Örebro HK och Västerås IK i Kvalserien, ser redan fram emot de bortaresorna 🙂

Kommentarsfältet är stängt.