Det var på det berömda..

Tack Aspeqvist för poängen / Jesper Zerman

Det var inte mycket till underhållning i gårdagens match mer än att AIK grejade att plocka hem två poäng. Två poäng som gjorde att vi tog skuttet förbi lillebror och det är ju en glädje i sig, men det var verkligen på det berömda att vi inte skulle få med oss en enda liten fjuttig poäng från matchen.

Tack Christopher Aspeqvist för poängen!

Att AIK inte har spelat en enda match på nio dagar märktes rätt väl igår. Även om laget började riktigt bra i första perioden så försvann intensiteten rätt snabbt och det blev inte så mycket av något egentligen. När spelet inte klickar så skulle det vara kul att se riktigt fysiskt spel, men det finns inte heller riktigt. Man kan fråga sig om spelarna inte vågar tackla längre för att man är rädd för avstängningar.

Den ende som fortfarande tacklar och som har tacklats hela säsongen är Tobias Viklund. Blir mer och mer imponerad av denne back. Ett rejält skott på foten som förmodligen gjorde riktigt ont, men han biter ihop och fortsätter att spela. Mest istid igår igen. Vad jag önskar att han får göra lite mål också. Han är verkligen värd det.

Robert Rosén visar verkligen vilken målgörare han är. I princip snodde han målet av MacNevin igår, men det är bättre att ta det säkra före det osäkra så han petade till pucken som var på väg in i målet efter Joshs slagskott. Helt rätt att vara där pucken är och verkligen se till att pucken går i mål!

Skillnaden mellan Rosén och Videll är enorm. Nog kan man kanske sakna Videll, men ändå så känns det som att Melin nu efter att Videll lämnat hittar roller för spelarna som dom kommer att följa i fortsättningen. Hörde tidigare att Videll ville bestämma lite väl mycket själv – ingen aning om det stämmer – men då är det nog svårt att hitta rollerna när man inte vet vilka spelare som ska spela ihop och där det verkligen fungerar.

Tror att det är på gott och ont att Videll lämnat. Gott för att andra kan kliva fram och att allt inte handlar om Videll längre och på ont, ja det är ju ändå en poänggörare som har lämnat. Nu tror inte jag att det kommer att spela så stor roll i slutändan – att Videll har lämnat – för laget har varit sammansvetsat tidigare och kommer att bli det igen.

Rosén, McDonell,, Aspeqvist, Sandberg – tack och lov att du kommit igång – och Gynge. Fem målskyttar och det är viktigt i AIK med tanke på att vi inte har dom där fixstjärnorna. Jag kommer att fortsätta att tro på laget och som sagt, det är andra säsongen så vi kanske inte ska kräva i princip vad som helst av laget heller. Tar vi oss till slutspel genom att hamna åtta så är jag riktigt nöjd. Blir det inget slutspel utan vi hamnar i ingensmansland, så är jag också nöjd. Så länge vi slipper kvalserien så har vi en möjlighet att bli ett ännu starkare lag till nästa säsong.

####

Det vore sjukt kul om det kunde bli lite fler på läktaren i morgon. Eller förresten, lite fler, det borde vara MÅNGA fler. 6000 ska inte vara några konstigheter egentligen och jag tror det skulle vara en dröm för spelarna att åka in genom Borgen och se att Hovet är välfyllt. Alla gamla klyschor om att publiken är en extra spelare stämmer nog, för laget brukar spela bättre med fler på läktaren, så det är bara att masa sig iväg till Hovet och ge laget det stöd de behöver.

Även om spelet kanske inte varit så utmärkande så har vi ändå fler poäng nu än vad vi hade förra säsongen efter 15 spelade omgångar. Förra säsongen hade vi lyckats knåpa ihop 16 poäng och nu har vi 20. Förra säsongen hade vi gjort 33 mål och släppt in 42. Nu har vi gjort 40 och släppt in 38 så statistiken säger ju faktiskt att det går bättre den här säsongen än den förra.

Efter 15 omgångar låg vi på en elfteplats förra säsongen. Nu är vi 9:a och visst man kan tycka att det ska gå ännu bättre, men det är nog som Melin säger, ”Vi är fortfarande ett Rookielag” och att det tar tid att bygga ett elitserielag. Det är ju bara att titta på Linköping. Hur lång tid har det inte tagit för dom? Dom har i alla fall ekonomi att satsa på spelare på ett sätt som AIK inte har i dagsläget.

Nu tycker kanske många att vi ska vara bättre än Växjö och det kan man väl tycka, men är det någon som minns hur det var förra säsongen och hur man resonerade då. Det var ingen som kunde läsa AIK och att vi var nykomlingar och att vi spelade över vår förmåga. Vad säger att inte Växjö gör samma sak. Det är ju ändå 40 omgångar kvar så väldigt mycket kan hända under den här tiden.

####

Är det inte rätt skönt att vara ombytlig. Jag menar, ena dagen så avskyr vi allt vad media heter för att den andra – ja vi kanske inte älskar dom – så är vi rätt nöjda med vad dom skriver. Som te x när Ola Billger räknar på hur mycket en polis verkligen kan kosta och får fram att det är helt orimligt att en polis helt plöstligt kostar 920kr per timme.

####

Ikväll spelar J20 borta mot kopiorna och nu börjar det verkligen att bli viktigt med segrar. Tabellen börjar jämna ut sig så vinst ikväll för att sen ta hand om Luleå i morgon, ja det vore mumma det.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Allmänt, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.