Brist på respekt!

Respektlöst att köra på målvakten / Jesper Zerman

Respekt är ett aktuellare ämne än någonsin. För det mesta handlar det om tacklingar och bristen på respekt för motståndarna men det finns även mer inom detta ämne.

Var igår nere på Ritorp och fick tyvärr se AIK förlora i J20-derbyt med 2-4, men det var inte det som fastnade på näthinnan utan Djurgårdens totala brist på respekt för sina motståndare.

Djurgårdens odisciplinerade spelare åkte omkring och skrek hora på isen och var allmänt korkade. Jag förstår faktiskt inte ledarna i detta sammanhang. Har man inte koll på sina spelare eller är det så att man fullständigt skiter i hur laget sköter sig? Att uppträda med ett sådant osportsligt uppträdande som dom visade upp igår borde innebära avstängning tills dom har lärt sig hur man uppför sig på isen.

Är det något jag vet att Anders Hultin kräver av sina spelare så är det respekt för motståndarna. AIK kan vinna matcher utan att för den delen åka förbi motståndarnas bås och tokjubla. Det är inte heller okej att kläcka ur sig saker rakt upp och ner framför motståndarna, det är sådant man bara inte gör, av respekt för motståndarna. Ibland önskar man att någon tog en rejäl fight och bara visade att det inte är okej att bete sig hur som helst.

Tärnström skickar på Kjellberg en smäll / Lånad av PROZAC

Djurgårdens IF IF som ska vara så fina från Östermalm har missat precis allt i detta ämne. Men det verkar som att dom missat en hel del i sin uppfostran. Undrar om deras föräldrar var stolta igår efter matchen, förmodligen så bryr dom sig inte ett skvatt för då skulle man få se ett annat uppförande på isen.

Jag brukar inte kalla Djurgården för apa, men igår fick jag mig verkligen en tankeställare för det var ett tjattrande utan dess like. Jo jag menar verkligen tjattrande. De flesta av deras spelare verkade ha kommit i målbrottet för jösses vilka pipiga flickröster dom hade. Tänk er då 20 småpojkar som slår med klubborna i sargen i deras spelarbås och sen tjattrar som den värsta apbur ni kan tänka er. Det bästa var i alla fall att den här matchen var gratis så man slapp betala inträde för att se dessa tjattrande individer till skillnad mot det dyra inträdet på Skansen.

Jag tappade faktiskt all respekt för detta lag igår. Man säger att man ska respektera varandra och det är väl så det ska vara, men respekt förtjänar man och det gör inte Djurgårdens IF IF:s J20-lag. Dom förtjänar ingen respekt.

####

Förresten så var det Oskar Lindstedt och Edgars Klavins som gjorde AIK:s mål i derbyt. 

####

Apropå respekt. Det är precis vad jag tycker man ska visa vårt A-lag. Hej PROZAC – jag vet att du läser här även om du säger att du inte gör det. Låt spelarnas omklädningsrum – även damernas PROZAC 🙂 – vara exakt det som det ska vara, DERAS omklädningsrum. Det behöver inte vara en massa spring och inspelningar där. Ska man göra intervjuer etc så kan man väl göra det utanför omklädningsrummet. Det är ju på något sätt spelarnas ställe där dom kan vara för sig själva och dom är ju faktiskt anställda för att utföra en uppgift och att då ha ett ställe där dom kan fokusera på sitt utan att ha en massa spring där, är nog rätt skönt.

Kommer ihåg när Mats Hedenström var ordförande. Gud nåde den som sprang in i omklädningsrumet. Det var ord och inga visor. Omklädningsrummet var lagets och ingen förutom just laget hade tillträde där. Ingen press- eller marknadsavdelning hade där att göra. Det var laget, tränarna och lagledaren som hade tillgång till det och ingen annan.

Hörde förresten igår att Gozzi även sagt ifrån förra säsongen under slutspelet eller om det var lite tidigare – det ska jag låta vara osagt. Poängen är ju i alla fall att man bör visa laget respekt och låta dom vara, framförallt i just omklädningsrummet.

Såg en intervju med Sanny Lindström på Canal+. Det var inte en käft som kom i närheten av Färjestads omklädningsrum. Det var spelarnas, punkt slut. Det var deras fristad så dom släppte inte in någon förutom de som hade anledning att vara där. Respekt!

####

Nå ja, från detta med respekt till vårt spelschema. Det är ju lite lustigt att vi hade två omgångar spelledigt för att vi redan hade spelat dessa matcher – hur det nu gick till – men i och med nästa spelomgång så kommer vi ha en match mindre spelad! Jag fattar ingenting.

Varför kan man inte bara spela omgång för omgång i stället för att man ska spela omgång 30 när det kanske är omgång 20? Nu är detta bara ett exempel, men jag har så svårt att förstå hur dom lägger spelschemat. Nu spelar det kanske roll att det kan vara något annat på Hovet samtidigt, men borde man inte kolla upp sådant först och sen utgå från det?

På torsdag är det i alla fall dags för laget igen och Timrå står som motståndare. Tror att dom mer än gärna vill ha revansch för premiärmatchen. Har en känsla av att det kan bli rätt tufft nu när laget inte har spelat en enda match under en så pass lång tid. Kan även ha gjort laget väldigt gott och att dom har fått spela ihop sig ordentligt. Bara att hoppas på det sistnämnda.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, J20, Match och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Brist på respekt!

  1. Gamla exet ! skriver:

    En skallerorm är en skallerorm oavsett storleken… Gäller givetvis packet i juvgårn oxå !

  2. PROZAC skriver:

    Oj då, jag råkade visst halka in här… 😉

Kommentarsfältet är stängt.