Positiva tankar

Favorit #1 / Jesper Zerman

Det är många kommentarer just nu om hur man ser på laget och på vissa spelare. För det mesta kommer det negativa ord, så jag tänkte göra precis tvärtom. 

Det här är min lista på de positiva i laget som jag ser det. Ni får göra er egen bedömning 🙂

1. Robert Rosén. Han visar hur given han är i laget och det är med största nöje jag kan förtälja att jag skrev innan säsongen att jag trodde Rosén skulle ge Linus Videll en match i den interna poängligan. So far so good. Förra säsongen gjorde Rosén 23 poäng (11 mål och 12 ass) – kika lite längre ned så får ni se en jämförelse – och redan nu så har han kommit upp i 14. Känsla av att poängrekordet i Elitserien kommer flyga all fanders väg. 

2. Tobias Viklund. Fatta att killen hade absolut sämst +/- i HELA Elitserien förra säsongen! Helt obegripligt egentligen. Vilken back han är och vilken fantastisk skridskoåkning. Nu önskar jag bara att han får göra mål snart för det är han så väl värd.

3. Ahlströmarna och Oscar Steen. Japp, dom är med på min lista över positiva saker för jag anser att dom är de enda som får ”Fasth” pucken i offensiv zon. Även om dom är ute i sarghörnen och grötar så är dom i alla fall i rätt zon vilket kommer att skapa möjligheter och ifall någon har missat det, så återfinns Steen som fyra i poängligan, ja i den interna, ifall någon funderade. Du hamnar inte där om du inte gör ett bra jobb. Två game winning goal av Steen och det är han bäst på i AIK

4. Richard Gynge. Vilken utveckling han håller på att få. Sex poäng på de senaste sex matcherna. Gynge kommer att bli oerhört viktig framöver och som han jobbar. Så här långt 5 mål och 5 assist. Det är två assist färre än Videll. Förra säsongen blev det totalt 12 mål. Vi har bara spelat 14 omgångar så han har många matcher att slå sitt tidigare Elitserierekord som var på 23 poäng varav 12 mål och 11 assist. Kör hårt Gynge.

5. Dick Tärnström. Förmodligen sista säsongen vi ser honom i AIK som spelare. Den skillnad det är på Tärnström den här säsongen jämfört med förra är enorm. Tror i och för sig att det beror väldigt mycket på hans tidigare skada. Nu är han hel och det visar han även på isen.  Förra säsongen gjorde Dick 6 mål och 10 assist på HELA säsongen. Nu har han redan gjort 4 mål. Säger bara en sak, skjut med Tärnström.

6. Självklart så är Viktor Fasth med på listan, men den här säsongen så har Fasth visat sig lite mer mänsklig vilket faktiskt är rätt skönt. Å andra sidan ska man betänka att han faktiskt hade ups and downs förra säsongen också. Tror att ju längre säsongen lider desto mer kommer vi att få se av Fasth och naturligtvis med hela laget.

7. Jocke Nordström. Han tar för sig mer och mer även om jag kan känna ibland att han försvinner lite i  matcherna men det är ju egentligen inte så konstigt. Vore kul att se honom i en powerplayuppställning.

8. DK – David Lillieström Karlsson. Som han har tagit klivet. Helt otroligt egentligen. Vi kommer få se mycket av den killen framöver.

9. Kent McDonell är tillbaka och han kommer att behövas framöver. Känns riktigt bra och vad man ska komma ihåg är att McDonell kom tvåa i den interna poängligan förra säsongen även om han ”endast” spelade 39 matcher förra säsongen.

####

Ytterligare en sak som är jättepositivt!

Det finns pappershanddukar på damtoaletterna på Hovet nu!!! Jippie. Bara en sak, vart slänger man pappret? Finns inte en enda papperskorg, men det kommer kanske snart, så den som väntar på något gott kanske inte behöver vänta så länge.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Allmänt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Positiva tankar

  1. Cartman skriver:

    Hoppas vi får se Carlsson på den här listan när han kommer tillbaks också. Han är saknad.

Kommentarsfältet är stängt.