AIK hotar att lägga ner verksamheten!

Vill vi ha poliser på plats? / Jesper Zerman

AIK hotar att lägga ner verksamheten. Allt på grund av detta idiotiska med att klubbarna ska behöva betala för polisbevakning på matcherna. Ska klubbarna betala så ska klubbarna även ha möjlighet att INTE använda sig av poliserna heller. Det här handlar alltså bara om Stockholm och klubbar som är bolagiserade än så länge.

####

Gratisdrickande poliser på hockeymatcher? Nej tack säger jag. Personligen anser jag att polisen har en direkt motsatt effekt på besökarna på hockeymatcher. Att se poliser överallt och ingenstans, till ingen absolut nytta, det är inte jag villig att få höjda biljettpriser för. Det ska vara upp till klubben själv att bestämma om man nu vill lägga ut miljoner på polisbevakning.

Poliser är till för att hjälpa människor och eller att stävja bråk, men man ska inte orsaka dålig stämning bara för att.

Att konfrontera vanliga hockeysupportrar bara för att man åker buss är inte okej. Detta hände i helgen. Där konfronterade man folk även om allt var hur lugnt som helst. Det var inte ens kul att få höra från poliserna att dom var beredda för att eventuellt Firman Boys skulle komma! Men för i hela världen, vad är det för kvalificerat skitsnack.

Jag frågade en kvinnlig polis varför dom var så otroligt otrevliga och hade en attityd som inte ens var kul att se. Hon beklagade detta – och inget ont om henne alls – och tyckte att det var väldigt onödigt, men förklarade ändå handlandet med att dom inte visste vilka som var nere i Jönköping i helgen. Men vänta nu ett tag, vad är det för svar? Att vara otrevliga och allmänt provocerande är helt okej, bara för att man kanske skulle stöta på Firman? Jösses säger jag bara.

Att stå på en trottoar, vid en buss och få höra att man inte får röka – ja jag vet att det är dumt att röka men ändå – vad är det för nåt? Att en polis helt sonika bara rycker en cigarett ur handen och bryter av den? Varför liksom? Vad vill man visa med det? Jag får bara mindre och mindre respekt för sådana poliser, tyvärr. Det är ju väldigt dumt att kunna vara trevlig och tillmötesgående i stället. Undrar om dom inte får lön om dom är trevliga, det verkar inte bättre.

När AIK spelar hemma på Hovet så är det alltid en massa poliser inne på arenan och jag undrar ofta varför? Vi har många ordningsvakter och är det så att AIK – vilket dom gör – betalar för dessa vakter, så borde det också vara upp till klubben att tala om hur många poliser som ska vara på respektive match. Det är ju en sak som klubben ska bestämma och inte vara något som polismakten bestämmer och sen skickar en nota på hur mycket som helst.

Låt klubbarna avgöra själva hur mycket dom vill lägga ut på polisarbetet om nu polisen ska ha betalt. Ska man se det lite halvkrasst så skulle klubbarna i och med detta beslut kunna ta in offert från säkerhetsbolag och de bolag som ger billigast övervakning får jobbet. Det ska inte vara tvingande att ha poliser på plats och i många fall så skapar det mer problem än vad det löser problem.

Vill poliserna ändå vara på plats, t ex på derbyt, så kan dom stå mitt emellan sektionerna inne i Globen – eftersom det är en högriskmatch – och sen dra ner på antalet poliser. Har AIK hemmamatch – på ett derby – så räcker det i princip att ställa poliser vid bortasektionen. Inte för att dom kanske beter sig sämst utan för att ingen ska komma dit eller att någon av dom ska därifrån. Det lär vara ett hundratal poliser som kan ägna sig åt ”vanliga” brott under den tiden, för jag kan garantera att det sker brott även utanför Globenområdet vid den tidpunkten också.

Jag känner avsmak för det som håller på att hända och jag skulle inte reagera om det inte vore för polisens maktmissbruk som sker alltför ofta. Hade poliserna använt sunt förnuft och varit tillmötesgående, då hade jag inte sagt ett dugg, men tyvärr är övervägande delen av dessa poliser långt ifrån att ha en trevlig attityd, vilket skapar mer problem än vad det normalt är.

Detta är min högst personliga åsikt och det finns säkert dom som inte håller med mig. Kanske sitter sviterna kvar efter mottagandet i Jönköping eller hur vi har blivit bemötta i Karlstad. Kanske kan det vara så att man har stött på ”fel” poliser när det enda vi har velat göra är att se hockey.

Hoppas i alla fall att någon lyssnar på vad Hockeyligan tycker och jag lovar, det kommer att bli väldigt dyrt med hockey i framtiden och på så sätt kommer inte folk tycka att det är värt det heller. Vill man verkligen gå så långt? Ja det verkar tyvärr vara så.

De politikerna håller på med nu, är att ta beslut på saker och ting som dom inte har en aning om vad det kommer få för effekt under en längre period. Precis som AIK och Hockeyligan skriver så sysselsätter klubbarna idag massvis med barn så att dom sysslar med sport i stället och det kostar en hiskeligt massa pengar för föräldrar och för klubbarna men det är man tydligen beredda att rasera.

Jag ser hellre att AIK inte tar in några poliser alls utan att klubben sköter sig själv och tar in den säkerhet som dom själva vill ha på plats och inga som ett gäng korkade politiker har bestämt. På så sätt kommer vi kunna visa att – Vi klarar oss väldigt bra själva! Är helt övertygad dessutom att vi skulle göra det.

####

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Allmänt, J20 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till AIK hotar att lägga ner verksamheten!

 1. G:G skriver:

  Mycket bra skrivet. Det här vansinnet får bara inte passera obemärkt. Upp till kamp !

 2. Johan skriver:

  Mycket väl skrivet.

  Jag förstår inte alls varför polisen ska skicka fakturor på bevakning av idrottsevenemang.

  15 000:- /h av en polishelikopter, 1 000:- /h av 1st uniformerad polis, 850:- /h av 1st polishund. Vad kostar polishästar? Vad kostar varje pikéstyrka? Vad kostar varje handläggande ärende? Eller kommer polis i framtiden skicka en klumpsumma på varje enskilt evenemang? Har man som kund rätt att vägra ta emot denna ”service”? Inför ett ”högrisk-derby” kan ju polisen välja att salta fakturorna ordentligt med 24 timmars bevakning av ”högrisk-supportar”.

 3. Gabbe/AIK skriver:

  Håller med till fullo bifoga de här till AIK hockey. Och få dom att lägga fram de du skrivit!

 4. Ping: Anonym

 5. Lukas skriver:

  Fantastiskt bra skrivet!

 6. PROZAC skriver:

  Ingen hockey = mer tid för AIK Bandy… Kanske inte är så dumt i alla fall. Garanterat fritt från slipsar på Bergshamra IP.

 7. analogik skriver:

  Superbt bra skrivet!! kan bara hålla med!

Kommentarsfältet är stängt.