Bra timing

När kommer McDonell / Jesper Zerman

AIK spelar mot Växjö ikväll. Markus Svensson lånas ut till IKO som har match i morgon fredag. Rätt bra timing där med tanke på att laget spelar i Småland, det blir inte direkt någon långresa för Svensson. Vet inte Lundström är med på A-lagets roadtrip vilket kan innebära att Svensson står i båset även ikväll, men när det gäller AIK så vet man inte alls, Lundström kan visst vara med eller så får han helt sonika åka ner till Småland själv. Informationen till oss supportrar är ju inte direkt aktuell.

När Markus Svensson ställer sig i målet så är det inte det lättaste motståndet han möter. SSK som var rankat som ett topplag innan säsongen kommer på besök till Oskarshamns så Svensson kommer att ställas på prov direkt. Den storstorsk som SSK åkte på igår mot Leksand lär svida ordentligt och revansch lär vara prioritet nummer ett för Södertälje. Nu har Svensson inte direkt den pressen på sig som han har haft i AIK i dom här två matcherna, men förhoppningen är ju att hans självförtroende tar stora kliv uppåt och att han gör en bra match oavsett utgång.

Tänker på Fredrik Holmgren. Hur mycket fick inte han stå ut med och ändå var faktiskt han en av de målvakter som tog oss till Elitserien. Det är dags att ge Svensson samma möjlighet och jag tror nog att Stefan Persson och resterande av ledningen kan mer om hans möjligheter än vad någon av oss andra kan.

####

Gillar det här med spelarsviter som man kan läsa på Hockeyligans hemsida. Eller gillar och gillar förresten. Det har varit väldigt tomt där från AIK-håll men nu äntligen så finns det en spelare på den sidan. Robert Rosén har gjort minst en poäng per match i de fyra senaste matcherna, hemma eller borta. Han har dessutom gjort fem poäng på rad i våra bortamatcher. Det är sådant jag gillar.

Patric Blomdahl har även gjort en assist i tre matcher på raken även om det för mig är helt oväsentligt. Han ska göra MÅL! Jag måste ju vinna mitt vad, så enkelt är det.

####

Undrar hur det blir för Rosén, MacNevin och Fasth ikväll när dom är tillbaka i Växjö? I och för sig en helt ny arena, men det är väldigt många spelare i Växjö som dom har spelat tillsammans med så känslan finns nog där i alla fall, att det är forna lagkamrater dom möter. Kan bara hoppas att det blir storspel från dessa och att hela laget nu börjar ta i, ordentligt.

Vem vinner målvaktskampen? Viktor Fasth vs Oscar Ahlsenfelt. Det lär bli en tuff match för Fasth, för Ahlsenfelt är riktigt bra. Den jag är mest rädd för, om man nu kan vara rädd för en hockeyspelare, det är Iggulden. Han är ju sjukt bra. Har kikat på hans straffar och för den delen hans övriga mål också och den killen är ingen lek. Riktigt bra spelare och ska man säga något om Växjö så är det att dom måste ha en av de bästa scouterna i Sverige. Hur hittar dom dessa spelare egentligen? Bra jobbat är det i alla fall.

####

Informationen på hemsidan är i minsta laget just nu. Visst håller dom på att fixa en ny hemsida, men vill man ha lite hausse för hockeyn så är det nog bra om det skrivs ny information om laget och spelarna och inte bara intervjuer upplagda på hemsidan.

När kommer McDonell?

Vem tar hand om andraspaden när Svensson är utlånad?

Blir det Lundström eller någon annan?

Det är lättare att få information från Marie Hallmans blogg än vad det är från AIK:s hemsida, det är kanske inte den vägen man ska gå, men jag är i alla fall glad att Marie skriver så mycket som hon gör. Stor eloge till Marie.

####

Viktor Fasth och Markus Svensson har för stora skydd. Hm, borde inte leverantören veta vilka storlekar som gäller för skydden? Nu har ju Sportbladet i alla fall gått ut med informationen att Förbundet är ute och kollar klubbarna, vilket inte känns helt rätt det heller. Det är ungefär som att tala om dag och klockslag när dopingkontrollerna ska ske. Sådant borde hållas hemligt, men ja just det, nu fick dom ju något att skriva om Viktor Fasth igen och inte var det positivt heller. Grattis Sportbladet!

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Elitserien och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Bra timing

 1. Johan skriver:

  Hemsidan har ju sugit purjolök sedan Mellerborg lämnade för fotbollen det har vi vetat länge. Vi hade världens bästa matchstatistik som till och med hyllades av journalister på hemsidan, nu har vi bara skit… Fan vad jag saknar den statistiken och informationen, vet att han kör på fotbollen nu men jag är intresserad av hockey!!! Varför kastade de ut honom??

 2. S skriver:

  Håller med om infon och att Marie H:s är mer uppdaterad. Men Kent skulle iaf ansluta på lör enligt en intervju med Gozzi på matchen i lördags. Alltid något även om vi slår Lakers dubbelt upp ändå 🙂

  • Black Indeed skriver:

   Låter ju bra. Gjordes den intervjun på Hovet? Där är ju ljudet sämre än sämst så varför lägger man inte upp intervjuerna på hemsidan direkt efter match. Alla kan ju inte ta del av det så att säga.

   • S skriver:

    Japp på Hovet i ”studion” mellan 2:a och 3:e tror jag. Håller med att det borde komma upp på hemsidan, som du skriver – man vill ju ha en generell förbättring av info där..

 3. Larry skriver:

  Men bättre att de fått besked om att de har för stora skydd och till november på sig att åtgärda det än att bli bestraffad i efterhand med poängavdrag.

 4. rex_tarzan skriver:

  Angående målvaktskydden gick förbundet ut med information när det uppdagades att målvakterna kunde ha skydd som var förstora att dom skulle kontrollera det och att alla skydd skulle vara kontrollerade i början av november. Väldigt enkelt att börja med lagen i sthlm och sen kontrollera alla som kommer till stan. Så det var ingen hemlighet att dom skulle börja kontrollera skydden.

  • Black Indeed skriver:

   Då är det ju helt okej, men så typsikt att man just tar upp detta med Fasth 🙂 Säkerligen inte endast hans eller Svensson skydd det är fel på. Dom har väl kontrollerat fler lag?

Kommentarsfältet är stängt.