Åh där tystades Karlsson

Rosén & MacNevin / Jesper Zerman

Allmänt känt att Janne Karlsson är en riktig gnällspik och att han tar till nästan vad som helst när det gäller den verbala fighten, men ikväll blev han tystad av ett ruggigt effektivt AIK.

När Växjö tryckte på i första perioden så undrade jag lite vad man skulle skylla på i AIK den här gångeb, för det såg inte bra ut. ”Satt kvar på busssen” nope den ursäkten hade aldrig hållit eftersom laget varit i Växjö hela dagen. Efter dryga minuterna så kändes det som att laget fick nog och att nu handlade det om att ta i eller så går det åt h-e.

Jocke Nordström visade vägen och som han gjorde det. Från egen zon, tror till och med att det var bakom Fasth, han satte fart. Genom egen zon, genom mittzon, in i Växjös zon, skickar iväg ett pass till Videll, Nordström åker själv rakt mot mål, får tillbaka pucken från Videll med klubban i isen, smack, 1-0 till AIK. Bland det snyggaste jag har sett på länge.

Powerplaymål av Videll efter några ynka sekunders pp-spel. Fantastiskt. Tärnström lägger över ett pass till Linus Videll som letar passningsalternativ, hittar inget och går på eget avslut, smack, 2-0 till AIK.

Många är helt hundra på att pucken styrs – inklusive jag själv – men vem den styrs utav, det är däremot osäkert. En del tror Gynge, jag tror att det är backen i Växjö som styr in pucken. Detta borde specialgranskas omgående.

Många har klagat på Ahlströmarna den här säsongen att dom inte kommer någon vart, men det gjorde dom ikväll. Tillsammans med Steen så höll dom verkligen Fast(h) pucken i offensiv zon och Steen får fram ett smörpass till Oscar Ahlström som också bara behöver ha klubban i isen och smack, 3-0 till AIK.

Att det är lite sämre i defensiv zon när dom är inne, det har dom tid på att fixa till. Bra match av dessa i alla fall.

Robert Rosén ville inte vara sämre än Videll ikväll. Så ett mål och en assist blev kvällens skörd. Det var nog inte direkt svårt att missa ett öppet mål, men ändå, en målskytt håller sig framme vid rätt tidpunkt och det gjorde han efter att Gynge skickat på ett skott som Gerber inte kunde hålla och det blev en retur från Rudslätt som också gick på Gerber rakt ut till Rosén när Gerber var ute i avbytarbåset eller nåt, smack 4-0.

Även om det var lite virrigt ibland i defensiven ikväll så tog man ändå jobbet framför Fasth och verkligen hjälpte honom att hålla nollan. Ikväll var det inget snack. Bort med Växjöspelarna framför mål och även om det blev lite bråkigt och stökigt, så kunde Viktor Fasth hålla sin tredje nolla för säsongen. Bra gjort med tanke på att han bara var några sekunder från att hålla den mot Skellefteå, men där tappade koncentrationen.

En riktigt gedigen laginsats och även om ”experten” Tomas Ros nu har fått för sig att AIK spelar i kvalserien utan Fasth så vet vi ju hur hans tips brukar gå – åt skogen!

Finns faktiskt även de som på fullaste allvar nu tar upp detta med Viktor Fasths skydd. Men herre min skapare. Det handlade väl om axelskydden och inget annat och jag tror inte att Växjö sköt ett enda högt skott, så vad det skyddet har med saken att göra, ja det kan ju någon försöka förklara för mig. Lycka till säger jag bara.

HV på lördag och fyra poäng av sex möjliga så här långt på vår roadtrip och dessutom en fjärdeplats i tabellen. Det är ju faktiskt rätt skapligt med tanke på att vi är ett stryklag i år igen, ja alltså vissa experter då förstås.

####

Kommer ni ihåg att jag skrev om det där med spelarsviter. Efter kvällens match ser det ännu bättre ut på Hockeyligans sida. Sådant gillar jag, starkt.

Patric Blomdahl har nu assisterat till minst ett mål per match de senaste fyra matcherna, hemma och borta

Robert Rosén har gjort minst ett mål per match i de fem senaste matcherna, hemma och borta.

AIK har tagit minst en poäng i de fyra senaste matcherna, hemma och borta.

####

Linus Videll och Robert Rosén delar nu förstaplatsen i den interna poängligan med fem gjorda mål och sju assist och dessutom, de delar andraplatsen i den totala poängligan. På tredje plats i den interna poängligan ligger Richard Gynge och smygande fyra – han märks ju knappt att han gör poäng – Oscar Steen.

####

J18 spelade även match ikväll och när jag kikade in hur det gick för dom i en periodpaus så ledde Flemmingsberg med 2-1. Inte kan AIK förlora mot Flempan och nej, det kunde dom ju inte. Vinst med 8-3 till slut.

####

Sist men absolut inte minst. Jag gläds verkligen av att läsa tabellen idag. Visst det är hur kul som helst att AIK befinner sig på en fjärdeplats, men det är fasen så mycket roligare att se kaffegänget sist. Alltså fatta, dom ligger sist utan en enda vinst vid full tid. Nu är nog goda råd dyra i ”the familia”.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Elitserien, J18, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.