Extra skön vinst

Rosén & MacNevin jublar / Jesper Zerman

Hur skönt är det inte att slå Skellefteå? Detta lag från norr som tror att dom är mer än vad dom egentligen är. Att laget dessutom kom tillbaka igen efter en fullständig kollaps och att vinna över just Skellefteå då, det, det kändes extra bra faktiskt.

Fantastiskt kul hur hela laget verkligen lyfte sig. Alla spelare på varenda position var mil bättre än vad dom var i den sista perioden mot HV och dom var det i alla tre perioder. När klockan stod på 16-17 minuter så var jag livrädd att det skulle bli någon slags mental blackout, men spelarna gjorde det riktigt bra och tummade inte ett uns på defensiva arbetet. Det är då man känner hur jäkla stolt man är över laget.

Nemeth och Johansson tog ett riktigt stort kliv framåt den här matchen. Kul för Nemeth också att få göra sin första poäng den här säsongen. Salmonssons lyckades ju också med konststycket att sätta första målet även om det antagligen inte var det svåraste för hans del, men alla mål räknas och det kan han tacka Nemeths förarbete för.

Alla gör en riktigt bra match där alla jobbar för varandra och det är ju så vårt spel är och ska vara. En gedigen arbetsinsats är vad som krävs på alla positioner. Ingen nämnd ingen glömd i denna lagseger.

En liten kul detalj eller vad man ska säga är när AIK spelar i boxplay och Jocke Nordström stöter ur pucken ur zon och nästan jagar ikapp densamma men där målvakten är först på pucken och Nordström blir kvar i zon och jag tror det är Gynge som får tag på pucken utanför zon och halva klacken skriker: ”Skjuuuut”. Precis som att det hade hjälpt när en spelare var offside.

En annan liten härlig detalj är att Skellefteå endast har 6.98% i powerplay. Vi klagar på vårt pp men betänk då att vi ändå har mer än dubbelt så hög procent än vad dom har. AIK är, precis som förra säsongen betydligt mycket bättre i boxplay. Egentligen tycker inte jag att powerplayspelet är så dåligt men det är fortfarande lite för lite skott från backarna, men det kommer det med nu när MacNevin är tillbaka. Tror också att det kommer att bli ändring på hela spelet nu när McDonell är på väg in i laget igen. En spelare som inte räds att stå framför mål och ta emot lite smällar.

Robert Rosén är en spelare i min smak. Han är precis överallt men inte så där att han är där han inte ska vara utan han läser spelet, hjälper till defensivt och slår pass som man bara häpnar av och dessutom målgörare. En riktigt viktig spelare för AIK och ju längre säsongen går desto bättre tror jag att han kommer att bli.

####

Laget ställs nu mot Frölunda som endast har släppt in två mål i boxplay. Alla vet ju vilken målvakt dom har och man kan ju hoppas att dom har studerat Andersen ordentligt nu innan matchen i morgon. Det finns ju luckor på den målvakten även om han i princip täcker hela målet. Mellan benen är ju ett bra tips plus att han inte är så väldans snabb i sidled, men då kan inte puckarna gå jämte isen utan det gäller att få upp puckarna när han väl är nere. Det skulle kunna bli en sån där match där AIK ser till att försämra hans stat ordentligt, men det kan även bli ett totalt misslyckande för laget nere i Götet. Snacka om fågel eller fisk. 

Är det någon spelare jag önskar att han ska få göra mål ,så är det Tobias Viklund och varför inte passa på att betala tillbaka för den usla tiden i Göteborg. En spelare som fått ta hur mycket skit som helst av deras supportrar och som nu visar vilken spelare han faktiskt är. För Viklunds skull så hoppas jag att han sänker Frölunda.

En annan spelare som jag också önskar ska göra lite mål är Blomdahl! För bövelen, jag har ett vad mot en av mina vänner och jag har sagt att Blomdahl ska göra mer än 12 mål. Börjar bli rätt jobbigt läge för mig just nu, men det positiva är ju att serien är lång och om jag nu önskar att Viklund ska sänka sin gamla klubb så kan Blomdahl haka på, tycker jag!

####

J20 går fortfarande bra även om det blev förlust mot Brynäs i lördags. Brynäs är ett riktigt bra gäng så egentligen är den förlusten inte mycket att säga något om. Bra jobbat ändå att komma tillbaka in i matchen efter ett underläge med 0 – 3. Nu räckte det inte hela vägen när Brynäs kunde hålla undan i slutet av matchen. AIK gjorde i slutet av matchen två shorthandedgoals men upphämtningen blev nog lite för mycket. I går gick det bättre när laget slog Timrå med 5-2. Även där låg laget under, men sen var det liksom nog. AIK gick från 1-2 till 5-2 i tredje perioden. Glädjande nog så fick Djurgården bara med sig två poäng från mötet med Timrå så nu ligger vi före Djurgården både på A-lagsnivå och juniornivå. Lite sämre för J18, men det finns fortfarande tid att gå om dom även där.

####

Jösses vad det har haglat kommentarer överallt i olika bloggar om detta med Äkta vara vs en simpel kopia. Om man inte själv ser likheten i klubbmärkena så kan jag rekommendera en hel drös med optiker. Jag undrar faktiskt – helt seriöst – vad solen står för i Skellefteås klubbmärke? Är den den solen som alltid lyser där uppe i norrland eller? Hur kommer det sig att den är exakt placerad som på originalet, samt att man faktiskt lyckades att klämma in 1921 på exakt samma ställe som originalet, FAST(H) där står det 1891! Jag har aldrig hört exempelvis Sandviken, Härnösand, Vällingby, Lidköping, Skövde, Mölndal, Oskarshamn, Bergnäset, Borås etc etc, kalla sig själva AIK och dessutom hävda att dom är det riktiga AIK, även om dom också faktiskt har AIK i sitt klubbnamn. För mig säger det mer om Skellefteås absoluta totala brist på tradition och framför allt insikt. Sorry Skellefteå, men ni ÄR och FÖRBLIR Skellefteå och ingenting annat.

####

Kvällens positiva supportergrej:

Gofika á la Lindahl. Det tackar vi för!

Kvällens negativa supportergrej:

Man hör fortfarande inte vad dom säger i studion i pauserna!

En annan sak som dök upp idag faktiskt, är det med att hylla våra spelare som verkligen har betytt något för klubben. Det kan ju faktiskt inte vara så att det endast är TRE spelare som har betytt så mycket för klubben att deras tröjor finns i Hovets tak. AIK är nog sämst av alla lag att visa vad gamla hjältar har betytt för klubben. Ytterligare en sak är varför inte AIK sätter upp våra guld i taket som alla andra lag också gör. Det är väl något man ska vara stolt över oavsett hur få eller många guld man än har tagit.

Här krävs det bättring från AIK och det är väl egentligen ingenting som de nya i AIK kan råda över, vad som hänt förr – eller inte hänt – men man kan göra något för att förbättra det i alla fall.

Njut av bildspelet från Jesper Zerman.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Elitserien, J20, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Extra skön vinst

 1. Eddie skriver:

  Du har väl inte ens varit på Blomman och sagt åt honom att göra minst 12 mål? 😉

 2. Viktor skriver:

  Och Skellefteå har inte pensionerat ett enda nummer, så även där ligger vi i lä..

 3. rex_tarzan skriver:

  ”AIK är nog sämst av alla lag att visa vad gamla hjältar har betytt för klubben”
  Timrå har bara pensionerad ett nummer, så visst finns det dom som är sämre.

 4. P.L. skriver:

  har det alltså varit nån som på allvar hävdat att Skaik inte kopierat AIK:s klubbmärke (utöver namn, färger etc)? Det står ju t o m på wikipedia om Skaik, och i deras egen jävla årsbok.

  Har du länk till nån blogg el.dyl. som uttalat sig nu och inte fattat detta?

  • Black Indeed skriver:

   Det går att utläsa överallt egentligen eftersom dom hänvisar till att dom är det riktiga AIK. Kika igenom på AIK-bloggarna på startsidan så ska du få se på underbara kommentarer där.

Kommentarsfältet är stängt.