Äkta vs kopia.

Dags att spela för klubbmärket / Jesper Zerman

Då är det dags igen för alla dessa namndiskussioner. Jag har så svårt att ta in att Skellefteå ska komma undan med att kalla oss för Solna, Gnaget etc i stället för det vi faktiskt heter, jag begriper det inte! Men det är väl så att har man mindervärdeskomplex så blir det kanske lätt så att man tänjer på gränserna så mycket det bara går.

Så länge inte AIK sätter ner foten en gång för alla så lär vi få höra detta om och om igen. Det kommer aldrig att bli någon förändring någonstans och så länge förbund och andra involverade i HockeySverige inte bryr sig, så är det väl bara att rycka på axlarna, hur irriterande det än är. Vi vet vet vad som gäller och det vet Skellefteå också, innerst inne.

####

AIK går lite kaxigt ut med en splash inför matchen i morgon. Rätt rolig, men jag har en känsla av att vi kommer få äta upp detta mångfalt om inte folk sluter upp till matchen i morgon. Skellefteå har alltid bra med folk på matcherna och i morgon lär inte bli något undantag.

####

Jag hoppas att det är slutsnackat nu om Markus Svensson och att man riktar in sig på att stötta laget i stället. Kollektivt hjärnsläpp lär ju inte hända igen men stödet behöver laget oavsett insats i förra matchen. Det gjorde asont i själen men det går liksom inte bara att överge AIK.

####

Tror inte att vi får se Fredrik Carlsson i denna match heller. Tacklingen som han fick emot LHC och där han ”slog upp” sin hjärnskakning var nog värre än vad man befarat från början. Det är riktigt trist för Carlsson behövs i defensiven.

Vad hände förresten med Stefan Johansson i matchen mot HV? Helt plötsligt var han bara borta. Blomdahl åkte på en tackling och utgick efter första, så nu är det väl dags att börja använda fysiken även får våra spelare.

Tobias Viklund – tack och lov för honom – är den som tacklas mest i AIK! Han är ju inte direkt den största spelaren AIK har och ändå är det just Viklund som spelar mest fysiskt, det är inte okej när vi har spelare som Fredrik Svensson, Patric Blomdahl, Daniel Bång och Nemeth. Alla dessa spelare ligger alltså efter Viklund i tacklingsligan. Att dela ut i snitt en tackling per match är för lite. Jag vill se tacklingarna och dessutom klockrena sådana.

####

Man kan bara hoppas att man gått igenom de senaste matcherna igen och att man nu täpper till defensiven ordentligt och att laget spelar enkelt. Ut med pucken ur zon och lämna inga spelare ensamma i slottet. Spelar laget enkelt och med bra fart i offensiven så kan det gå bra, annars kan det sluta precis hur som helst.

Det är dags nu att spelarna verkligen spelar för klubbmärket på tröjan. Den här matchen är viktigare än någon annan med tanke på laget vi möter och det är i sådana här matcher som jag saknar David Engblom mer än något annat.

####

J18 fortsätter att vinna och igår blev det vinst mot Enköping borta. Ingen glansmatch kan jag tro, men vinst är det som räknas.

####

Ser att det är fler än jag som har konstaterat att spelarna fortfarande inte har några bilder på hemsidan. Förlåt, men har man tid att lägga upp nya saker på hemsidan så borde man även kunna ha tio minuter över att lägga in bilder på våra spelare. Detsamma på jumbotronen.

Apropå jumbotronen, eller rättare sagt Ice-projection. Går det inte av vända på bilderna i denna så att laget och bilderna hamnar åt rätt håll? Vad jag menar med rätt håll är emot AIK-sektionen.

####

Det är ett sant nöje att se FBK av idag. Ett lag som har varit väldigt självgoda och som nu inte har en enda trepoängare så här långt. Rubrikerna låter ju inte vänta på sig och jag undrar hur lång tid det tar innan det börjar skrikas om en utökning av Elitserien. Nu är det långt kvar, men det känns ändå som att dessa överlägsna personer har fått något att börja tänka på. Det här var inget dom hade räknat med alls och som sagt, jag skrev tidigare att dom gjort sig av med spelare som var urviktiga för FBK och som det ser ut nu, så är detta en sanning.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Elitserien, J18, Match och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Äkta vs kopia.

  1. Jante skriver:

    Det tyder ju på grovt mindervärdeskomplex om man måste kalla ett annat lag kopia, blir ännu mer patetiskt då det laget är mkt bättre dessutom ..

    • Black Indeed skriver:

      Ni är ju inget annat än en kopia som har tagit efter vårt klubbmärke. Om du läste på historien om Skellefteå så ska du se att vi dessutom har rätt. Att det finns ett avtal mellan klubbarna också, är förmodligen inget som har kommit dig till känna 🙂 Åh vad har prestationer med äkta vara att göra?

Kommentarsfältet är stängt.