Det går bra nu!

Daniel Wahl jublar förra säsongen / Magnus Neck

När det går lite sämre för A-laget så har vi alla fall två juniorlag och ett damlag som det går väldigt bra för just nu.

Blir imponerad över våra juniorer. Från att vi har haft lite sämre ställt på den fronten under många många år så tog ju J18 Guld för två säsonger sedan och efter det så är AIK en attraktiv klubb igen. Många spelare som kommer till AIK och det ger resultat framöver. Nu har man satsat stenhårt på bra tränare hela vägen och jag är inte ett dugg orolig över vår framtid.

J20 går som tåget och leder serien rätt övertygande även om dem har fler matcher spelade än övriga lag. Modo som ligger tvåa har två matcher färre spelade med kan inte komma ikapp även om dom vinner de två hängmatcherna. Mattias Janmark leder skytteligan och tre spelare till återfinns bland de tio främsta. Arvid Skogh är bästa poänggörande back och han ligger även sjua i den totala poängligan. Jacob Lager och Joakim Thelin är de övriga.

Det är inte bara den offensiva delen som är bra i J20 utan Niklas Lundström, längst bak leder målvaktsligan också. Nu står och faller inte J20 med Lundström utan Måns Johansson är en riktigt bra backup.

####

J18 är inte sämre dom, jo i och för sig om man tittar på tabellen men det kommer det med. Så länge man håller sig ovanför strecket och innehar minst en femteplats så är det bra. I och med segern idag, i den första derbymatchen för säsongen mot Djurgården så klev laget upp och över strecket och innehar nu fjärdeplatsen, två poäng efter Djurgården och Södertälje som båda har tolv poäng.

Målskyttar i derbyt blev Henrik Rommel och Daniel Wahl. Känns oerhört skönt att killarna klappar dit Djurgården i första derbyt och jag hoppas att det är en fingervisning om vart vi är på väg.

Även i J18 toppar en AIK:are poängligan. Norbert Hari leder på elva poäng och bland de 15 bästa så återfinns det hela åtta spelare. Visst spelar storsegrarna in mot Lidingö och Nacka men det förtar inte killarnas placeringar.

####

Förra säsongen var inte direkt någon lyckad säsong för damlaget men nu verkar man ha hämtat nya krafter och i och med dagens vinst så klev laget upp till en fjärdeplats dom också. Seger över Leksand – alltid lika härligt – idag och förlust mot topplaget Brynäs på straffar, är bra. AIK har inte – på fyra matcher – förlorat en enda match efter 60 minuter. Hoppas att det håller i sig för laget har tappat många riktigt duktiga spelare och det är kul om de nya tjejerna tar chansen.

####

Kom att tänka på detta med kommentatorer, varför vet jag inte, men igår tog nog en tjej på Radiosporten priset i alla fall. Tjejen kommenterade Skellfteå mot Frölunda och det börjar med en groda direkt när hon skulle presentera matchen. Ja gissa vad hon kläcker ur sig…. Hon rättade sig dock rätt snabbt, så det får väl vara förlåtligt, men resten. Har aldrig hört på maken till en mer färgad radiokommentator. Inte nog med att hennes dialekt avslöjade henne om hennes favoritlag och att det var Skellefteå ,men hennes referat, ja jösses.

Vi tittade på varann i bilen hem från Gävle igår och undrade: vad är det som händer. Kul att vara en lyssnare från Frölunda och höra henne, eller inte. Hon gick i taket så fort Skellfteå var i anfallszon för att helt ändra tonläge när det var dags för Frölunda. När Skellefteå får en utvisning på slutet av tredje perioden och det står två lika så trodde nog vi att tjejen skulle svimma. Hon var helt uppåt väggarna men sen när då Skellefteå för tredje gången denna afton gör mål i boxplay, så blev hon helt lyrisk.

Borde inte Radiosporten som är en så pass stor kanal kunna ha lite kvalité på kommentatorerna. Som tur är så håller jag inte på Frölunda, men hade jag gjort det, så hade jag nog blivit, smått galen.

####

Ni hittar J20 och J18:s spelschema högst upp på startsidan ifall ni får lust att följa laget på plats.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i Damlaget, J18, J20, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det går bra nu!

  1. Jonas V skriver:

    Nu är det länge sedan jag lyssnade på sportradion men en av de bättre i landsorten är Christer Jonasson. Jag är rätt säker på att han håller på Modo men han är alltid saklig och neutral.

Kommentarsfältet är stängt.