Statistiken ljuger

Fler mål från dessa ikväll? / Jesper Zerman

För statistiknördar så måste detta vara ett riktigt dilemma när det gäller Elitserien. Frågan är vem ska man tro på när det gäller statistiken? Personligen så rättar jag mig efter Hockeyligan men om jag ska lyssna på mitt hjärta så blir det den här gången, Swehockey.

Ta det här med poängligan. Enligt Hockeyligan så återfinns Linus Videll på en delad niondeplats med tre mål och två ass. Robert Rosén återfinns också på den delade niondeplatsen men med två mål och tre ass. För mig är det en gåta hur två spelare som INTE har gjort lika många mål kan återfinnas på samma plats.

Enligt Swehockey så hittar jag däremot Robert Rosén på en sjundeplats med två mål och fyra assist. Linus Videll däremot återfinns på 14:e plats med sina två mål och tre assist. Helt ärligt, jag fattar ingenting. Det har spelats sex omgångar och redan från omgång två så var inte statistiken överensstämmande, helt otroligt egentligen. Borde inte dessa sidor stämma överens med varandra? Vem ska man lita på?

####

En annan sak som faktiskt är rätt komisk och det är att  Joakim Thelin som spelar i J20 helt plötsligt har blivit back på Swehockey. Rätt bra stats för att vara back, men rätt ska vara rätt. Thelin är center och inget annat.   

####

Match emot Luleå och jag hoppas verkligen att matchen mot LHC var en väckarklocka för laget och att dom ikväll är med från start. Jag minns ett antal matcher förra säsongen där samma sak hände. Roger Melin fick ta väldigt tidiga time-outer för att väcka laget och det ska inte behöva ske. Spelarna bör väckas i omklädningsrummet, inte efter två tre minuters spel in i matchen.

Har inte sett så mycket av Luleå denna säsong men jag såg lite av matchen som de spelade mot FBK. I och för sig så är väl inte FBK det bästa laget just nu – vilket glädjer mig – men ett tight försvar är väl vad man kan säga om björnarna, vargarna eller vad dom nu har i sin logga. Ni har väl sett deras nya introfilm förresten, om inte så hittar ni den här. Där ser dom mer ut som varvulvar så den reklambyrån som har gjort den ska nog se över vår fauna en extra gång.

Stark skridskoåkning är också ett signum för Luleå, men det har vi också och när det stämmer så har även vi en stark defensiv så det borde bli en jämn match.

Vi lär nog inte se Fredrik Carlsson i den här matchen. Tacklingen han åkte på mot LHC kändes så himla onödig och att råka ut för hjärnskakning igen är inget bra alls. Känns som att han blir borta en längre period nu. Bättre det så att han kan komma tillbaka fullt ut. Däremot är Joakim Nordström tillbaka i laget.

####

Ikväll spelar även J18 match borta mot SDE. Viktig match då man kan räkna med att SDE kommer ligga med i toppen av tabellen. SDE har precis som AIK spelat tre matcher och vunnit två, förlorat en. AIK har bättre målskillnad men det beror mest på att laget har mött Nacka och Lidingö där det blev storslam för laget. SDE spelade mot Lidingö och vann med 9-1. AIK vann med 20-2, viss skillnad. Att ligga + 26 mål efter tre omgångar måste vara något av ett rekord.

AIK toppar av rätt naturliga anledningar poängligan. Tre spelare på de översta platserna. Norbert Hari toppar på elva poäng med tre mål och åtta assist. På andraplats hittar vi Sam Matini – som kom från SDE den här säsongen – med nio poäng varav ett mål och åtta assist. Trea i tabellen återfinns Gilbert Gabor – även han från SDE – på åtta poäng med sju mål och en assist. Så vem som är målgöraren står väl helt klart.

Norbert Hari kommer från Flemmingsberg och det är nu vi ser skillnanden mot tidigare år. Flera riktigt bra spelare KOMMER till AIK nu och inte som förr, dom drog.

Gilbert Gabor leder även skytteligan med sju mål och det före en Djurgårdare, vilket känns oerhört skönt bara det. Trea ligger Robin Kovacs på fem mål. Kovacs var ju även uttagen till TV-pucken den här säsongen så att vi har bra spelare i juniorleden nu, råder det ingen tvekan om. Robin Kovacs är dessutom född 96 så han har framtiden framför sig.

Ska bli riktigt kul att följa juniorerna den här säsongen!

”Vi tänker sällan på vad vi har, men alltid på vad vi saknar”!

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Elitserien, J18, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.