Skyll inte på Svensson

Markus Svensson mot HPK / "Choke'" Nygren

En usel insats av laget när Markus Svensson gör debut i Elitserien är riktigt illa. Att Fasth har varit fantastisk är en sak, men om tränarna tror så enormt mycket på Svensson – med all rätt – så ska spelarna vara så professionella att dom spelar på samma sätt med Svensson i målet som dom gör när Fasth står.

Vissa säger att laget känner trygghet med Fasth och visst gör dom det, men Fasth kan inte stå varenda eviga match och kan man inte spela med samma trygghet med en annan målvakt då har vi klara problem för det finns inte en chans att Viktor Fasth kan stå i 55 matcher.

Tryggheten ska infinna sig under varje träning, vilket laget inte visade idag. Inte konstigt att våra keeprar förra säsongen fick problem. Man måste våga tro på sin målvakt, gör man inte det så ställer man inte upp för laget och laget innehåller fler än en målvakt.

Jag brukar inte klaga på spelare, men dagens insats får mig att bli ledsen, riktigt ledsen för att dom inte spelade för Svensson. Stefan Johansson har inte kommit in i den form han har varit och var inne på två baklängesmål idag men han har sämst statistik av alla backar när det gäller +/- stat. Det är inte okej. Patrik Nemeth hade inte heller sin bästa dag. Nu var det inte bara backarna som inte var där dom skulle utan även forwards åkte omkring och bara tittade på.

Jag hoppas att det här var en väcklarklocka för hela laget och att man faktiskt inser vad dom ställde till med för Markus Svensson.

En del skriver om tjänstefel av Melin & Co, jag tycker inte det. Har man en målvakt som är redo så är det rätt bra att börja på bortais så att trycket inte blir för stort för honom på hemmaplan. Sen att det var LHC spelar mindre roll. Finns inget lag som är direkt dåligt i Elitserien den här säsongen och ska man förlora ska man göra det mot ett bra lag, men att förlora när man spelar med huvudet under armen, det är inte okej.

Det som var lite glädjande idag var väl PP-spelet även om det kunde ha gett lite mer utdelning men man får se det lilla positiva man kan hitta.

Bara att ta med sig det som var positivt och sen gå in och hitta spelet som det har varit från början.

Ett passande citat: Misslyckandena är de bästa lärdomarna i livet!

Något som är riktigt positivt är våra juniorer. J20 vann idag – igen – mot Mora och leder serien även om den haltar. Igår sopade J18 banan med Lidingö och vann med 20-2. Nu har dom i två matcher gjort 31 mål och släppt in fyra. Helt okej. På tre matcher har J18 ett målsnitt på 38-8 men ändå ligger dom ”bara” trea i serien.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Elitserien, J18, J20, Match och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Skyll inte på Svensson

  1. Larry skriver:

    Patrik Nemeth kan de ju skicka åt helvete. Han har ju inte gjort en bra match på hela säsongen. Det känns som om han spelar i laget bara för att han av andra ses som en stor talang och därför har sin plats gratis i laget. För spelmässigt håller han inte måttet. Han är ofta ett moment för långsam, tar klumpiga utvisningar för att han inte hänger med och skjuter för löst och vid fel tillfällen. Nej, bort med honom!
    Och Svensson – visst ska man kunna anklaga honom för målen, då Fasth INTE hade släppt in dem. Kolla in målen så ser ni hur Svensson går ned på knä direkt när spelarna kommer in i zon och blir därmed rätt orörlig. När Fasth går ned på knä, så täcker han ändå målet ända upp till ribban. När Svensson gick ned på knä, då var hela övre delen av målet öppet. Lämnar man öppet där, då är det ju klart som korvspad att motståndarna avslutar där. Svensson kändes lika skakig som Björn Bjurling förra säsongen och om han kunde GE FAN I ATT GÅ NED PÅ KNÄ PRECIS HELA TIDEN skulle väldigt mycket vara vunnet. Där har målvaktstränare Persson gjort ett väldigt dåligt jobb. Man borde ha lagt pengarna på Gerber i stället för detta jättesåll.

  2. Borde kanske ha låtit Svensson spela hela matchen.

Kommentarsfältet är stängt.