Fyra av fem möjliga

Matchavgörandet målet av Rosén

Den här säsongen har börjat på ett sätt nog inte många trodde var möjligt. Nog för att laget känns bättre, men vinst i fyra av fem matcher, det är riktigt bra

Betänk att laget efter de fem första omgångarna förra säsongen hade, TRE poäng. Idag har vi TIO poäng efter fem omgångar och då har vi ändå spelat ett derby. Visst det kunde ha blivit vinst men den här starten på säsongen kan bli nog så viktig framöver.

Matchavgörande räddningen av Fasth

En stor skillnad i laget den här säsongen är att vi faktiskt har riktigt bra straffskyttar. Inte nog med det, Viktor Fasth har blivit enormt bra på, just straffar. Förra säsongen så var det sisådär med straffräddningar men nu, han är ju helt fenomenal.

Jag undar hur man kan döma interference på målvakt när målvakten själv är den som egentligen agerar på ett fult sätt. Det hände igår och det i matchen mellan Troja och SSK. En målvakt som skickar ut ett ben och fäller motståndaren och motståndaren åker ut? Fick en förklaring att målvakten har sitt lilla revir i målgården och därmed åker man ut. Sjuk regel egentligen.

En spelare som jag tycker försvinner bland alla andra som får mycket cred är Oscar Steen. Som han jobbar den killen. Han är precis överallt och sliter jämt och ständigt. Dessutom vann Oscar Steen den interna poängligan förra säsongen, men det har jag knappt sett någon skriva något om.

Glädjen när Fasth kastar sig i famnen på Robert Rosén efter matchen igår var ett ögonblick som sa väldigt mycket. Två spelare som matchavgör och som verkligen delade glädjen med varandra.

Tacklingsligan leder fortfarande Tobias Viklund – internt alltså. Det som är lite märkligt är att Daniel Bång endast har delat ut TVÅ tacklingar. Han är ju rätt känd för att spela fysiskt men det kanske kommer.

Tekningsligan leder Robert Rosén och det är ju så sjukt viktigt att ha bra tekare. Det syntes igår när AIK tog hand om de viktiga tekningarna både offensivt och defensivt. Lite kul att Sandberg ligger tvåa. Det betyder att när Steen kommer igång så har vi i alla fall tre riktigt bra centrar.

####

Våra juniorer ångar på. Igår vinst över Leksand och idag vinst över Mora för J20-laget. En förlust har det blivit i inledningen av säsongen 8AIK leder en haltande tabell) och jag vet att många undrar vad vi har för spelare som eventuellt skulle kunna ta klivet upp i A-laget. Jag säger, åk ner och titta på killarna för dom är bra.  Den 22 oktober så äger det första derbyt för säsongen rum, så varför inte pka ner till Ritorp och kika.

####

Riktigt intressant att under matchen mellan Mora och Leksand så skulle det bli powerbreak, men pucken slogs till icing och då blev det inget. Helt rätt men har det verkligen varit så i Elitserien den här säsongen? Förra säsongen så kunde man bli galen när motståndarna slog till icing och sen kom ett powerbreak som ”räddade” dom. Har inte tänkt på hur det är nu, men kanske någon av er vet?

Kvällen supportergrej:

Inget roligt att rapportera från gårdagen tyvärr utan det är bara trist att det är så få som hittar till Hovet. Kan bero på de höga biljettpriserna för ungdom och som någon skrev inne på AIK-forum:

Behåll klackpris, men inför ungdoms och student pris i klacken. 150 kr vuxen, 90 kr ungdom/student. Sedan på A15 kan man ha betydligt billigare. Runt 100

Det som känns viktigt just nu är ju att vi behöver våra ungdomar på matcherna. Vet inte hur ofta man behöver säga det, men återväxten på Hovet är just nu minimal för det är ingen som har råd att gå på matcherna.

####

Njuter som bara den av tabellen just nu. Inte bara det att AIK är med i topp, jag gillar det jag ser i botten också. Undrar hur länge Niklas Czarnecki får vara kvar i Färjestad. För mig är detta i alla en njutning av hög nivå. Kaffelaget behöver verkligen få ett gäng smällar och komma ner på jorden och inse att det finns andra lag i Elitserien. Loob & Co kommer att se till att det blir en ändring i Elitserien om det skulle finnas en risk att dom åker ut. Visst det är bara i början av säsongen, men det spelar ingen roll. Kliv ner från era höga hästar eller förresten, sitt kvar och tro att ni är mer än vad ni egentligen är. Chansen blir betydligt mycket större att ni bosätter er nere i botten.

Leif Boork kan inte sluta att leta fel i AIK. Viktor Fasth är hans senaste ”offer”. Lägg ner allt surr omkring Fasth Boork, för du har inte en jäkla aning om hur laget ser på honom med hans sk humör. En liten grej och du blåser upp detta till en orkan. Lägg ner Boork och försök åtminstone har kvar lite anseende i stället för att haka upp dig på saker du inte har en aning om.

Bilder från: Jesper Zerman

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Allmänt, Elitserien, J20, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.