Bryter vi trenden?

Robert Rosén / Jesper Zerman

Nu är det väl ändå dags att bryta den här trenden med att jämt och ständigt torska mot Färjestad. Har inte riktigt koll på hur många matcher vi har förlorat men bara förra säsongen så blev det NIO förluster och om vi har en bra trend mot Timrå så är det ingen roligt historia när det gäller kaffelaget.

Vi var ju ett gäng som satt och pratade med Roger Melin på väg hem från Finland och vi försökte få honom att sätta Markus Svensson i målet den här matchen. Svensson har ju inga spöken i huvudet när det gäller just Färjestad – som Fasth antagligen har – och hur dom gör är en sak, för det handlar ju som sagt inte alltid om Fasth utan även om de övriga laget. Men, kan laget jaga bort det här jäkla mentala spöket som har etsat sig fast när det gäller just det här laget, så borde det bli vinst. Ju fler förluster desto närmare en vinst!

Är inte spelarna med från start så kan det bli riktigt jobbigt. Färjestad är ett bra lag – även om jag inte gillar att skriva det – och dom spelar fysiskt så det står härliga till. Det är liksom ingen lek, så det gäller att laget spelar exakt likadant. Smäll på när chanserna ges. Tydligen så är inte ”Mr Gnällspik” #1 med – Christian Berglund – vilket är rätt skönt. Det räcker så bra med Rickard Wallin som gnäller allt som oftast på domsluten.

Läser att Färjestad har fyra spelare borta – kanske – men jag tror inte att det blir så faktiskt men å andra sidan, det har vi också.

Får AIK ihop mittzonen som det var sisådär med mot Timrå och fortsätter att leverera i powerplay som vi INTE gjorde förra säsongen så kan det gå. Det måste gå helt enkelt. Orkar inte med fler förluster mot det där laget.

####

J20 spelade match igår mot laget som tydligen inte kan vinna, oavsett om det handlar om A-lag eller juniorer. Vinst blev det även om det här laget vann skottstatistiken – känns det igen – så stoppade vår målvakt de flesta skotten, ja förutom två. Vilket lag dom mötte – Modo såklart! AIK vann med 3-2 och det räcker ju liksom att ta tre poäng. Målskyttar för AIK var: Edgars Klavins (1-0), Filip Windlert (2-0) och Jacob Lager (3-1).

J20 har match både idag och i morgon så har ni inget att göra, åk ner till Ritorp och kolla på rolig hockey.

Matchen som spelades igår var en match som skulle ha spelats i 10:e omgången. Det blir lite rörigt i J20 SuperElit, och det beror ju helt och hållet på att man försöker lägga matcher under helgerna så att lagen inte ska behöva åka så mycket.

Hela J20:s spelprogram hittar du på startsidan.

####

Alla tränare som egentligen inte duger till något – ja dom har inga lag att träna i alla fall – ja dom, dom blir ”expertkommentatorer” i TV. Man kan dra vilka slutsatser man vill om det här men intressant är i alla fall att Challe Berglund som höll på skicka ner Modo i HockeyAllsvenskan, han har minsann ”fått” jobb på Viasat.

####

Almtuna hade match igår mot SSK. AIK har ju lånat ut fem spelare men det var bara tre som spelade. Henrik Nilsson och Andreas ”Dala” Dahlström är fortfarande skadade. Det är något med den där klubben och AIK:are. Finns det någon egentligen som INTE blivit skadad när dom har varit där, jag undrar.

Almtuna ledde länge med 2-1 men sen var det som att orken tröt eller nåt för helt plötsligt var det kvitterat och till slut så sköt även SSK in segermålet. Jäkligt trist faktiskt. Det blev inte bättre med tanke på att SSK-supportrarna betedde sig riktigt illa innan matchen.

De skulle vara en tyst minut för Lokomotiv Jaroslavl, men den klacken kunde inte hålla käften – rent ut sagt – så dom fick sitta och bara vänta och vänta på att någon skulle inse att: ”Det här är inte okej”

####

Vad jag önskar att man kunde gå in på hemsidan och hitta statstik där. Nu är det redan – det har spelats en match – olika bud när det gäller statistik. Enligt Swehockey så har Robert Rosén en assist – till Stefan Johanssons mål – men enligt Hockeyligan så har han det inte. AIK borde ju ha den korrekta statstiken och det här gör att jag saknar Stefan Mellerborg ännu mer än vanligt. Finns ingen som har sådan koll på AIK som just Mellerborg och det var aldrig fel när han skötte statstiken.

Kom tillbaka Stefan Mellerborg vi behöver din kunskap!

####

En annan sak. Hur tänker man när man bestämmer att det ska vara rökförbud på hela Globen under derbyt? Förra säsongen stod det exakt samma sak och det blev nästan anarki i de två första derbyna, just för att det var rökförbud. Folk rökte överallt inne på arenan och som ett brev på posten så blev det bråk.

Om det är fullsatt – 13850 – så är det rätt många som är rökare oavsett vad man tycker om det. Eftersom man ska komma minst en timme innan matchen börjar så betyder det att rökarna inte kan röka på över tre timmar. Okej kan vissa tycka – sluta rök – men det skiter nog vissa rökare högaktningsfullt i. Jag tänker kolla upp om det inte är som förra säsongen – när dom tog sitt förnuft till fånga – att det finns en speciell rökruta utanför Gate 2. Där  hade dom satt upp stora containrar och det fungerade perfekt. Inget bråk, inget tjafs. Varför skapa problem när man inte behöver?

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Elitserien, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.