Premiären avklarad

Detta bildspel kräver JavaScript.

Äntligen så har det dragit igång och premiären blev en riktigt femetta även om spelet har lite mer att önska, men en fullt godkänd premiär oavsett.

Egentligen så är det väl premiärmatchen som är värst, ja i alla fall när det är hemmapremiär. Men killarna klarade i alla fall av det hyfsat – spelmässigt – och ingen kan väl klaga på effektiviteten i laget. Fem mål på 29 skott är ruggigt bra. Jämför det med exempelvis LHC som gjorde tre mål på 35 försök eller Brynäs som sköt 26 skott och gjorde två mål.

Att det blev så många skott emot oss har jag inga problem med egentligen eftersom många av dessa kom långt utifrån när Fasth inte var skymd och även småreturer som inte var farliga. Däremot så gör Fasth många grymma räddningar och med tanke på skottstatistiken så är det självklart Fasth som vinner matchen åt oss, enligt alla experter. Det är lite tröttsamt att läsa om det jämt och ständigt. Vi kan – enligt alla – snart ställa ut Fasth på isen och sen låta honom spela matchen själv, för vem behöver de andra i laget? Dom gör ju ingenting och får ingen cred för något så spela stor roll.

Igår så tycker jag att Robert Rosén visade att han är en riktigt bra värvning. Lite mer inkörning i laget så kommer det här bli jättebra. Av tio tekningar så vann han sex och det behövs framöver. Vi behöver vinna viktiga tekningar vilket vi gjorde igår.

Visst är det ett gäng spelare som kan mycket bättre än vad vi såg igår och som kommer att lyfta sig framöver men jag är ändå rätt nöjd med genomförandet av matchen och framför allt vårt powerplay. Märkligt att ingen skriver om det förresten. Ett bra powerplay och att vinna tekningar är en stor del till att man vinner matcher.

I vårt första pp igår så stod det en kille brevid oss och klagade tamigtusan på allt. ”Spela hit och spela dit. Men va f-n spela pucken” Så lät det konstant och sen vips.. mål! Undrar om det är en självbevarelsedrift att man måste klaga på allt när det gäller spelet? Jag menar dom hade knappt börjat spela i pp förrens det blev gnäll och ingen kan väl egentligen gnälla på den spelformen igår, eller?

Sen är det så otroligt härligt att Liwing knäpper alla belackare på näsan! Han var absolut bäste back igår och det spelsinnet han har, det är fantastiskt. Förra säsongen när han spelade med Nolander så hade han det jobbigt och ibland verkar det som att man inte kan se över det utan man måste såga och sågar man, ja då sågar man jämte fotknölarna och ingen har möjlighet att komma tillbaka och göra något bra, därför är det så underbart att se Jonas Liwing i den här matchen. Jag hoppas och tror att det kommer att fortsätta på denna väg den här säsongen.

Ett annat nyförvärv presenterade sig på ett underbart sätt. Tobias Viklund som även han har fått lite skit innan ens folk har sett honom på isen, visade varför han är en offensiv back. Inte rädd att ta steget upp i anfallszon och som han gör det. Ska bli riktigt kul att följa honom under säsongen.

Även om det kanske inte var den bästa matchen AIK har gjort så måste man komma ihåg att vi fortfarande väntar in nyckelspelare. Dels så känns det som att Johansson saknar Carlsson i defensiven. Han är inte alls lika trygg i försvarspelet med en annan back. Fredrik Carlsson är en backklippa som måste vara tillbaka snart.

Samma med Johannes Salmonsson. Kedjan med Sandberg och Bång kommer inte riktigt igång som det är nu och med Salmonssons fart så kommer den kedjan bli riktigt bra. MacNevin och McDonell behövs också.

# # # #

Igår hände, vid ett flertal tillfällen, fula rapp mot Fasth, pååkningar av densamme, men det blev endast utvisning för slashing vid ett tillfälle av en Timråit. Skulle inte domarna vara stenhårda på dessa fula grejer mot målvakterna? Dessutom skulle dom vara stenhårda på detta med tacklingar i ryggen och huvudet. David Lillieström Karlsson fick en riktigt ful tackling i ryggen och huvud. Domaren fegade självklart ur och gav Thorp 2 + 10?! Vad är det? Personligt straff? Han skulle haft game och det hade varit ett korrekt domslut. Oscar Möller i Skellefteå fick en armbåge i ansiktet, gissa vad FBK-spelaren fick, exakt, GAME!

Känns i alla fall som att laget har mycket mer att ge och även om man inte direkt vet något efter en ynka match så såg det riktigt bra ut i jämförelse med förra säsongen.

# # # #

Kvällens supporterplus:

Speglar uppsatta på toaletterna!! Jippie!

Kvällens supporterminus:

Spotlighten som fortfarande är riktad mot A18! AIK har ingen klack på A18. Den är på A19.

Bildspelet presenteras av: Jesper Zerman

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Elitserien, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.