Imponerande kunskaper

Gör Blomdahl första ikväll / Jesper Zerman

”Förra säsongen så for AIK omkring som humlor på isen och motståndarna hade svårt att få grepp om laget. Den här säsongen har dom lärt sig hur AIK spelar så AIK kommer att få det mycket svårare att ta sig till slutspel”.

Tro för all del inte att det är jag som säger ovanstående utan det är de sk experterna igen. Jag fattar ingenting. Tror vi spelade fyra gånger (FEM var det dessutom) mot de flesta lag under säsongen och jag kan köpa grejen – att dom inte fått in vår spelidé – i det två första mötena, men för sjutton gubbar, något måste väl motståndarnas tränare lära sig på i alla fall FYRA möten.

Det är väl inte direkt så att dom sitter på kammaren och specialstuderar AIK under sommaren och försäsongen direkt. ”Öööh, nu måste vi specialstudera AIK så att vi verkligen kan dom den här säsongen”! Tror inte riktigt på det utan det troliga är att AIK kommer att fortsätta att spela med fart och bygga sitt spel på mycket skridskoåkning och hur de andra ska stoppa det, ja att eventuellt åka lika mycket skridskor själva kanske.

Det är ju inga konstigheter egentligen. AIK har under flera säsonger haft bra fart och spelat med en energi som kanske får vissa motståndare att fundera på vad som händer, men att AIK som lag skulle få det svårare den här säsongen för att motståndarna kan AIK nu, det tror jag inte ett skvatt på.  Dom hade god tid på sig förra säsongen att läsa av AIK och gjorde man inte det då, så finns det inget som säger att man har gjort det nu heller. Det är i så fall vad jag kallar – Imponerande kunskaper, med en viss smula ironi!

Jag som är den evige optimisten tror på laget fullt ut även denna säsong. Jag trodde på laget förra säsongen även om det var några riktiga dippar, men vilket lag har inte det. Att AIK dessutom hade NIO ordinarie spelare borta under en period, gör ju saken lite lättare att förstå, om vill förstå det vill säga.

Den här säsongen har vi ju fått in en powerplaylirare – Robert Rosén och han har verkligen visat att han hittar målet. En annan sak som har hänt i laget är att backarna faktiskt har börjat använda bössan ordentligt. Hur många gånger satt eller stod man inte förra säsongen och var galen för att inte backarna sköt tillräckligt. Den här säsongen – så här långt – så har det nästan varit fler backskott än under hela förra säsongen och det i sin tur innebär många returer som vi har chanser att göra mål på.

Så ikväll är det dags för killarna att skrinna in på Hovets blanka is och bara tanken på att dom fick stryk mot Timrå i träningsmatchen lär tagga dom rejält. Ingen motståndare ska komma till Hovet och tro att dom är något! 

Johan Andersson / Jesper Zerman

Håll lite extra koll på # 24 Johan Andersson i Timrå. Ni vet han – derbykungen –  från förra säsongen! Han har fått byta ut våra vackra färger till rött och vitt i stället men #24 det har han kvar.

Frånvarande spelare ikväll är som alla vet Josh MacNevin och Kent McDonell. Det dröjer hela SJU omgångar innan vi får se dom äntra isen.

Fredrik Carlsson åkte på en lättare hjärnskakning emot kopiorna så han lär sitta på läktaren idag. Bättre att ta det säkra före det osäkra.

Johannes Salmonsson är inte bra än i sin axel efter den missade tacklingen emot Färjestad, men operationen har gått bra och han väntas nu tillbaka om ett gäng veckor i stället. Han är ju med och kör på träningarna, men axeln klarar inte av några tacklingar än så då är det bättre att vila. Han får ju köra med en annan färg på tröjan på träningarna så att killarna vet att – här är det tacklingsförbud!

Vem gör första målet? Jag tippar på Patric Blomdahl. Skam den som ger sig.

Full fart på läktaren, full fart på isen!

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Elitserien, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Imponerande kunskaper

  1. Cartman skriver:

    Än mer dumt är det väl med kommentatorer (läs: Wikegård) som tycker AIK överpresterade. Hur gör man det? Går det att lära ut hur man överpresterar? Kan man överhuvudtaget prestera över sin förmåga? Fattar noll.

    Tror istället på det som någon sagt att vi spelar en modern ishockey med fart som endast Luleå (förra säsongen) delade. Det till skillnad från t.ex. DIF som använder ett par intränade uppspelsvarianter och ett grundspel som inte ska frångås.

  2. Dylana skriver:

    Vi mötte alla lag 5 ggr i grundserien (därav 55 matcher) 🙂

Kommentarsfältet är stängt.