Noterbart

Det är ju snart dags för nedsläpp och jag kollade om det hänt något med alla nödvändiga regler och onödiga regler som existerar. Nu är inte jag den som har tålamod att leta så där med lupp men jag hittade i alla lite regler som förmodligen inte är nya, men noterbara.

§ 2:5 MEDIAKUB

Repriser på tveksamma situationer i matchen, exempelvis utvisningar, bortdömda mål och offside-situationer, får repriseras högst tre gånger under matchen.

Det är ju  lite intressant i alla fall, för nu vet vi att vi KAN se tveksamma situationer och inte som förra säsongen när dom bara stängde ner jumbotronen. Oavsett vad det var, var det en tveksam situation, så fick vi aldrig se reprisen av densamma.

§ 2:6 MUSIK.

 Musik som spelas i arenorna får ej vara av förlöjligande karaktär eller uttrycka missaktning för folkgrupp eller annan grupp av personer med anspelning på ras och hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, religion eller sexuell läggning.

Vad är förlöjligande karaktär? Snickarboa eller? Ska lyssna väldigt noggrant den här säsongen när jag är på bortamatcher, den saken är rätt säker.

En annan sak som jag tänker på rätt ofta är att folk fortfarande skriker efter icing när pucken går igenom målgården. Det är INTE icing. Det är endast om målvakten gör en antydan till att vilja ta pucken som det blir det.

Ytterligare när pucken slås ut över spelarbåset. Det blir INTE puck-out om INTE pucken går över plexiglaset bakom spelarna i spelarbåset. Alltså måste pucken gå över plexiet för att det ska bli utvisning när det gäller spelarbåset, till skillnad från andra sidan. En sådan situation såg vi i matchen i den sista seriematchen emot Modo. En Modospelare hoppar upp i båset och stoppar puckens färd mot läktaren. Det borde ha varit utvisning, men domarna kanske inte såg situationen, dom var ju bara fyra stycken på isen samtidigt.

Hörde att domarna kommer att bli väldigt tuffa när det gäller: Tackling mot huvud, tackling i rygg och att köra på målvakterna. Där har jag verkligen en undran. För som det har varit så här långt så är det den försvarande spelaren som allt som oftast åker ut när han försvarar sin målvakt, vilket verkar helt galet. Du måste ju som försvarare få försvara målvakten om nu en spelare inte bromsar utan helt sonika fortsätter mot målvakten helt provocerat.

Ska följa Frölunda Växjö ikväll och se om domarna har ändrat sitt tänk när det gäller det här med målvakten.

Ska också se om hela laget tackar domarna för matchen efteråt. Blev lite förvånad efter J20-matchen i söndags. Inte nog med att spelarna tackade varandra, alla spelarna tackade även domarna efter matchen. Kan vara i juniorligan dom gör så och egentligen helt ointressant, men ändå en rätt snygg handling.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Allmänt, J20 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.