Fyra nätter och fyra dagar

Våra hjältar / Jesper Zerman

Nu är det inte långt kvar innan säsongen drar igång, på riktigt alltså! Fyra nätter och fyra dagar, det är inte mycket det. Egentligen så har det gått rätt fort sen den senaste matchen på Globen och där spelarna hyllades för deras insats under hela säsongen.

Nu är det alltså dags igen och med tanke på den match jag såg igår, emot Modo, så ser jag med spänning fram emot denna säsong. Man må säga att den andra säsongen i Elitserien är den absolut svåraste, men, vad AIK kan göra är något helt annat än att ta för givet att, så har det alltid varit och kommer alltid att vara. För ingen av experterna hade rätt förra säsongen och jag tror dom har lärt sig en läxa att inte döma ut AIK oavsett vad som har hänt tidigare i Elitserien.

* * *

En rätt lustig kommentar kom igår på matchen också. Kommentatorn tyckte att Modo var, ja lite lätt dåliga, men som han sa: ”Det är ju inte nu dom ska vara som bäst”. Varför det är lustigt, jo för hade det handlat om AIK så hade det inte varit på tal om att man ska vara bäst senare utan då hade det nog handlat om kvalserien och att AIK är så dåliga att dom nog åker ur den här säsongen. Det är verkligen skillnad på kommentarer för olika lag.

* * * *

AIK:s spel igår var riktigt bra. Bra rörlighet oavsett om det var spel fem mot fem eller i powerplay. Att det var Robert Rosén som höll hov gjorde ju inte saken sämre. Släkten är värst som det bekant heter.

* * * *

Kul att DN har gjort intervjuer med ett gäng av våra spelare. Tycker dom är så pass bra att dom får plats här.

Christian Sandberg är en hjälte. En spelare som endast är 23år och ändå har varit med i A-laget i sex säsonger. Helt galet egentligen. Jag vet dessutom att både han och Daniel Bång var väldigt eftertraktade på marknaden och framför allt var det väl LHC som ville ha dessa spelare, men si, dom valde att vara kvar i AIK även om förmodligen pengarna var betydligt många fler i LHC än i AIK. Det är klubbhjärta det!

Patric Blomdahl som förra säsongen hade det rätt jobbigt med tanke på hans ryggproblem. Den här säsongen så har Blomdahl sett grym ut och nope, inte bara när det gäller slagsmål utan man kan se att det är roligt med hockey igen. Måste bero på att killen inte har samma problem längre utan att en bra fysträning gjort honom starkare. Han hittar ju dessutom målet på ett fenomenalt sätt nu.

En annan spelare som alltid ger allt men som jag personligen tycker har fått alldeles för mycket kritik. Att bara räkna målgörare eller poänggörare känns fel och den roll som Daniel Rudslätt hade förra säsongen med hans stenhårda defensiva arbete, utan det jobbet så undrar jag hur det hade sett ut. Dessutom så är han ju rätt smart, bara en sån sak!

Oscar Steen är också en spelare som alltid ger allt och  nu kör han som aldrig förr. Man börjar ju undra hur mycket mer det finns att ge egentligen, men det är väl exakt det vi vill höra, att alla vill bli bättre och att killarna vill göra en ännu bättre säsong än förra. Inte otroligt egentligen, med tanke på hur höstsäsongen såg ut, och den var inte direkt rolig.

* * *

Som tur är så har vi AIK:are Prozac. Vad skulle vi göra utan honom? Vill ni veta vem som har vunnit poängligan på försäsongen, så kan ni kika in här. Inte direkt oväntat för ”spelaren” är värvad för att göra mål. Nu tror ni säkert att det är Linus Videll, ja ni får väl kika in för att få rätt svar!

* * * *

Slutligen så spelade J20 den sista träningsmatchen emot Djurgården idag innan deras säsong drar igång på fredag den 16 september med match mot Modo nere på Ritorp. Torsk blev det med 0-3, och det finns kanske lite mer att önska. En sak är jag i alla fall övertygad om och det är att det kommer gå bra för laget. Man ska lägga på minnet att Djurgården faktiskt är ett topplag, hur lite jag än vill erkänna det, så är det så.

J20:s start på säsongen:

16 september kl 19.00 AIK – Modo
17 september kl 15.00 AIK – Björklöven
18 september kl 13.00 AIK – Modo.

Det är inte lätt spelschema för juniorerna, oavsett lag.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, J20, Träningsmatch och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fyra nätter och fyra dagar

  1. PROZAC skriver:

    Hallååååååå !!!

    ProZac med Zzzzzz, som i Zzzzzzednik. 😉

Kommentarsfältet är stängt.