Återvinning av det sämsta slaget!

Detta bildspel kräver JavaScript.

J20 spelade ju derbyt (se bildspelet) i den ”nya” arenan som idag används av bland annat Solna HC. Till att börja med är den arenan kallare än någon annan lada jag har besökt. Den är helt enkelt svinkall, så ska ni dit, ta på er kläder ordentligt och framförallt, kom ihåg vantar!

Solna Kommun säger att dom gör ALLT för AIK och andra klubbar i Solna men jag är tveksam. Jag undrar i alla fall om dom inte kunde lagt ner lite mer möda och framförallt pengar på den nya arenan bakom klassikern Ritorp om dom nu gör så mycket som dom säger att dom gör.

Läktarna vet jag inte om jag ska uttala mig, men jag kan nog säga att dom som står lite högre upp, dom lär inte se ett jota därifrån, så det gäller att vara på plats tidigt så att man kan inta en hängbiljett på nedersta raden.

Matchuret är ett skämt! Om man nu bygger en ”NY” hall så vore det väl på sin plats att ändå ha ett matchur som innehåller utvisningsminuter. Icke då. Det hade dom väl inte råd med efter alla miljoner dom har satsat på Swedbank! Hur kul är det att inte kunna följa tiden på en utvisning utan speakern fick sitta och säga: -#tio sekunder kvar av utvisningen”. Bedrövligt.

När jag nu ändå hade satt på  mig dom där synande ögonen så upptäckte jag att inte ens sargen var ny. Det var nog ett hopplock av den gamla arenan på Solnais. Undrar om dom hade monterat ner varenda liten pryl från den arenan innan dom rev den och sen skickade ner de gamla resterna till den ”NYA” arenan på Ritorp?

Egentligen är det rätt bedrövligt att Solna Kommun går ut och slår sig för bröstet och talar om hur bra dom är för AIK och hur mycket dom har gjort för klubben. AIK:s A-lag fick en gång i tiden bygga om ett gäng baracker för att överhuvudtaget ha ett någorlunda omklädningsrum där nere och nu huserar J20 i det. Jo det är så man tar hand om sina ungdomar i Solna, även om det nu är AIK som är dom som egentligen gör det.

Men det är ju bara att komma ihåg. När Solna Kommun bygger nytt, då återvinner dom allt som går att återvinna och påstår sen att saker och ting är nybyggt. Snålhet bedrar vishet och det lär komma som ett brev på posten till kommunkontoret när det börjar rasa i nya hallen.

Nu brukar inte AIK:s lag spela i den hallen, men det spelar ingen roll. Bygger man nytt så ska man bygga nytt från grunden och inte hålla på att återvinna en massa skräp som ändå måste bytas ut sen.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i J20 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Återvinning av det sämsta slaget!

 1. Hockeydad skriver:

  Solna har inte givit någonting till hockeyn i kommunen genom utbyggnaden av Ritorp. Det enda dom gjort är att flytta Solna is och dess verksamhet dit, ingen ny is eller istider. För AIK betyder det absolut ingenting vad det gäller tillgång till istid. Dom enda som tjänar på det är Solna kommun som får loss den värdefulla marken nära centrum där Solna is låg. Inte heller Solna HC eller konståknings verksamheten har vunnit något utan är bara sura för att behöva ge sig iväg ner till Ritorp.

 2. Rex skriver:

  Solna kommun är ett stort skämt när det gäller idrott.
  Har spelat am.fotboll i Solna under 15år. Vi håller till på Bergshamra IP dit AIKs bandy sektion har flyttat. Efter 13år!! Fick vi ny underlag att spela på. Den gamla konstgräset hade vi fixat själva. Efter försäljningen av Solna is så skulle man rusta upp bergshamra, jo tjena! Någon ville spara lite pengar, så man slarvade med grunden. Nu går det knappt använda isen på vintern och gräset på sommarn eftersom underlaget rör på sig.
  Omklädningsrummen är från 1642. Så man väljer att byta om utomhus till träning. Solna kommun måste vara den sämsta kommunen att idrotta i!

  • Black Indeed skriver:

   Helt obegripligt! Sen hotar man i princip AIK att OM dom väljer Swedbank så kommer kommunen att göra ditten och datten! Det är inte heller okej. Satsa en massa pengar på detta bygge, det går bra minsann.

Kommentarsfältet är stängt.