Almtuna nästa!

Allsvenska Almtuna kommer till Hovet. Kunde ju kanske känts lite roligare att möta ett Elitserielag, men och det är ett rätt stort men, våra juniorer är med i Almtunas lag när det är dags för den andra matchen på Hovet den här säsongen.

Mathias Franzén och Patric Gozzi spelade med AIK emot SSK men i morgon ställs dom emot sin egna klubb tillsammans med backen Eric Norin. Kan behövas för Almtunas del för där om något kan vi prata om skadelista. Tror nästan inte den finns en hel spelare kvar i det laget, eller det var kanske att gå till överdrift, men det ser rätt tunnt ut om man säger så. Almtuna saknar Reideborn, Sjölund, Henrik Nilsson (AIK), Nevalainen, Anger,  och Dahlström (AIK). Det här betyder bland annat att forwarden Rickard Rollin-Carlsson spelar back. Vi har ju sett det förut och det kan ju gå bra det med.

Från gårdagens match finns egentligen inte så mycket att säga mer än att vi äntligen fick se lite av Linus Vidells spel, och mål blev det också. Det har varit lite si och så med det i de tidigare träningsmatcherna, men det är kanske som Videll sa igår; ”Vem kommer ihåg om man gör mål i en träningsmatch i Finland”. Att det blev mot emot just SSK är ju inte heller fel. Kanske var det den tändningen han behövde och att laget faktiskt spelade hemma på Hovet.

En sak jag undrar över är varför i princip varenda spelare inte kan hålla tungan inne i munnen för när dom spelar. Jag menar, kolla in bildspelet. Alla spelare verkar styra klubban med tungan, för ligger inte den rätt i mun, ja då går det åt fanders!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nåväl, först Almtuna en fredagkväll och sen ett J20-derby på lördagen. Den som lider av abstinens kan ju se helgen som räddad i alla fall.

Sen skulle det vara hur kul som helst om AIK kunde lägga upp resultaten på träningsmatcherna på hemsidan så att man kan få lite lättåtkomlig statistik. Nu får man leta efter resultaten på alla konstiga sidor. Hittade till slut en undangömd sida där resultaten från matcherna här hemma fanns, men inget från Finland.

* * * *

Om du är medlem i Smokinglirarna så hoppas jag att du har anmält dig till festen den 10 september, om inte, gör det här!

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Allmänt, Träningsmatch och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Almtuna nästa!

  1. HG skriver:

    AIK ser helt okej ut under försäsongen. Hoppas det håller i sig och att vi får en flygande start på.säsongen! Mot sm-guldet…

  2. Eddie skriver:

    Får en känsla av att Melin har detta under kontroll, han e ju en slug gammal räv.
    Ska bli intressant att se ööööhhvik-AIK direktsänt på canal+ hockey den 10/9

Kommentarsfältet är stängt.